Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość intirenttrei

Kupuję mamie ciuchy na prezent - ktośzna sięna sylwetkach i mi podpowie?

Polecane posty

Gość intirenttrei

Moja mama jest niskiego wzrostu (160), ma nadwagę(nie wiem ile waży ale niestety nadprogramowe kilogramy zaburzyły całąjej sylwetkę - kiedyś wąska talia i zgrabne ciało, teraz mama ma figurę "kolumny" + duże piersi). Niby sięodchudza, ale jakośto jej nie wychodzi. Źle sięubiera. Dlatego chciałabym kupić jej nowe ciuchy (jak nie przypadnądo gustu to zwrócę, trudno). I tak, czego unikać, na co zwracaćuwagę? (kupuję głównie górę, tzn jakieś swetry, bluzki, topy). Może mi ktoś pomóc? :)

Gość Bananaaa
mama przymierzy zanim kupisz?

Gość intirenttrei
Nie, nie przymierzy, ale najwyżej zwrócimy

Gość Bananaaa
znasz chociaż jej rozmiar?

Gość intirenttrei
Z tymi rozmarówkami to różnie bywa, ale zazwyczaj mama kupuje albo ciuchy za małe (bo koniecznie chce miećna metce M zamiast L), albo oversize, w których nie wygląda dobrze, bo jąskracająi poszerzają... w każdym razie podstępem jąwymierzę :D ale póki co chodzi mi ogólnie o krój, np czy kardigany byłyby ok, jaka długość, jak nosić(czy rozpięte czy nie) itd itd...

Gość Bananaaa
a ma fałdki na brzuszku?

Gość intirenttrei
Dzięki za linka, chociażtego raczej nie odważyłaby sięzałożyć :( Na brzuchu można powiedzieć, że nie ma fałdek, ale jedną, solidną fałdę... chciałabym teżkupić jej bieliznę korygującą ale wątpię, żeby chciała jąnosić (oprócz pracy nigdzie nie wychodzi) Chciałabym jej kupićdośćstonowane (co nie znaczy, że mają byćszaro-bure) ubrania na codzień, które byłyby na tyle neutralnie, że dobrze by sięw nich czuła Aha, i ma ponad 50 lat

Gość rgdcgftdetfdegtde
na pewno kolory stonowane, nie wzorki, bo one optycznie poszerzają. Możesz kupić Mamie jedną cienką kamizelkę z dobrego materiału, bez rękawów, taką dłuższą za pupę, będzie mogla narzucić na cieńsze sweterki, ja jak byłam młoda i pulchna nosiłam takie rzeczy tylko dziewczęce, a moja mama 62 lata bardzo lubi kamizelki ubrania musza być z dobrego materiału, nie szmatki z sieciówek

Gość Bananaaa
ale jeśli ma fałdki, to wzorki zatuszują wszystko, bo jednolite kolory tylko je podkreślą