Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie_wiem_co_dalej_

On ciągle mówi o byłej

Polecane posty

Gość nie_wiem_co_dalej_

witam. jakiś czas temu poznałam faceta - super jak dla mnie, wrażliwy, wyjątkowy. Od początku czułam się super w jego towarzystwie... I tak zaczęliśmy się spotykać, nawet codziennie. W czym problem? Mianowicie, 2 lata temu rozstał się z dziewczyną. On z nią zerwał. Ta - robiła go nieźle na boku. Miłość na odległość. Byli razem ok 2 lat. A 0n cały czas o niej mówi, przechodzimy koło jakiegoś sklepu - to opowiada mi jak tam robili zakupy, nie pija kawy z mlekiem - bo Ona mu taką zawsze robiła, nie mówiąc o poważniejszych sprawach... Powtarza że jestem do niej bardzo podobna. Kolor włosów, zainteresowania... I tak zostałam jego siostrą. Sama mam nieudany związek za sobą, zaskoczony równie drastycznie, ale staram się iść do przodu. Myślicie, że powinnam mu powiedzieć o swoich uczuciach? On kiedyś powiedział, że nie chce być Z NIKIM, że czułby się tak że zdradza swoją ex. Chciałabym mu pomoc, wesprzeć Go ale czasem brakuje mi słów... wtedy tylko mocno go przytulam. Mówią, że czas leczy rany - ale to już 2 lata. I nie mają ze sobą ZADNEGO kontaktu. Nie wiem co robić, uwielbiam Go. Jego charakter, wrażliwość, spontaniczność. Uwielbiam patrzeć w jego ciemne, piękne oczy... Uwielbiam... Z drugiej strony nie chce go stracic... ale w jakiś sposób czuję, że Go oszukuję, i Jego i siebie...

Gość Bananaaa
on ją nadal kocha, pewnie nie jest gotowy na nową miłość. Jestem pewna, że gdyby ją spotkał nie odkleiłby się od niej

Gość nie_wiem_co_dalej_
Kiedys o tym rozmawialiśmy - co by było gdyby ją spotkał. Powiedział, że sam nie wie... Niby strasznie ją kocha, aaa z drugiej strony nie umiałby jej zaufać...

Gość Bananaaa
tzn. że gdyby tylko skinęła palcem leżałby u jej stóp.

Gość nie_wiem_co_dalej_
Czyli co? Zaryzykować? Albo zerwie ze mną znajomość - chociaż cholernie mi zależy... czy dalej tkwić w takim układzie, angażować się jeszcze bardziej...

Gość Bananaaa
Będziesz udawała, że jesteś jego przyjaciółką podkochując się w nim? A jak naprawdę się zakocha to serce Ci pęknie? Powiedz, żeby nie porównywał Cię z nią, bo Cię to boli. Nie jesteś nią i nigdy nie będziesz. Powiedz, że zależy Ci na nim i nie chcesz żeby żył przeszłością.

Gość nie_wiem_co_dalej_
Powiedziałam mu prawde. Milczy. Zobaczymy. Wóz, albo przewóz...

Gość wredniucha05
jesteś dla niego tylko opcją zastępczą - z braku laku

Gość Bananaaa
Trzymamy kciuki

Gość wredniucha05
""czy dalej tkwić w takim układzie, angażować się jeszcze bardziej..."" aż tak jesteś zdesperowana??? gdzie masz rozum???

Gość nie_wiem_co_dalej_
nie jestem zdesperowana. Nie mam 15 lat. Ale 40 też nie :) Pierwszy raz czuję że - znalazła BRATNIĄ DUSZĘ - nigdy z nikim tak się nie dogadywałam, głupia jestem, ale i serce i rozum... podpowiada mi że warto o niego walczyć...

Gość nie_wiem_co_dalej_
To zupełnie inny człowiek, czuły, wrażliwy. Opiekuńczy, dobry. Powiecie - głupia, naiwna. Ale nie - on taki jest, inny niż wszyscy. Ma swoje wartości - nie przejdzie obojętnie obok potrzebującego. Odp - jak gdyby nigdy nic. Życząc mi kolorowych snów... :(