Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moni9876

dni płodne,jak to z nimi jest tak na prawdę? pomocy

Polecane posty

Gość moni9876

Cześć dziewczyny. Mam pytanko odnośnie dni płodnych. Wiem,że mniej więcej 9 dni po miesiączce oznaczamy sobie,że zaczynają się dni płodne i trwają ok 9 dni, ale tak na prawdę ile jest dni,w których jest realna szansa na zapłodnienie? Gdy odczuwam ból owulacyjny czy wtedy zaczynają się 'prawdziwe' dni płodne? i ile dni trwają? proszę o odpowiedź i pozdrawiam ;)

Gość o masz a co ci sie tak po
gdyby to było takie proste to nie wynalezionoby antykoncepcji. Bo tak naprawdę to tylko 1 dzień jest płodny i 3 dni przed nim, bo plemniki żyją 72 godziny. Pytanie tylko jak znaleźć ten właściwy dzień przy nieregularnych okresach??? To chyba tylko jasnowidz wie :)

Gość moni9876
miesiączka trwa 6 dni,cykle nie są bardzo regularne,zazwyczaj jest to ok 34 dni.przykładowo ostatnią miesiączkę miałam 30 października a ból owulacyjny odczuwałam 13 listopada.czy dni płodne zaczynają się dopiero od tego dnia?

Gość Perw mobilna
"Wiem,że mniej więcej 9 dni po miesiączce oznaczamy sobie,że zaczynają się dni płodne i trwają ok 9 dni" To nie tak. Przede wszystkim dni płodnych się nie wylicza. Możliwość zajścia w ciążę jest od ok. 5 dni przed owulacją, bo tyle mogą przeżyć plemniki w drogach rodnych (pewne źródła podają, że mogą przeżyćnawet 7 dni) i trwają do ok. 2 dni po owulacji, bo tyle może przeżyć komórka jajowa.

Gość moni9876
aa no to brawo,właśnie chodziło mi o istotę tego ile w rzeczywistości mamy tych dni płodnych ;)

Gość chelse.a
Jeśli chcesz dobrze sobie wyznaczać dni płodne i niepłodne to wejdz na www.sklep.naturalnaplodnosc.pl Tam znajdziesz coś co na pewno Cię zainteresuje