Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czas na rewolucję

Wiecie, ze najczęściej pobieraną pensją w Polsce jest ok 1500 na rękę.

Polecane posty

Gość Czas na rewolucję

Według danych GUS najczęściej pobieraną pensją (modalna) na rok 2011 było 1523zł NETTO - i tyle wynosi pensja przeciętnego polaka. Oczywiście w propagandowych mediach ci tego nie powiedzą. Bezczelnie kłamią twierdząc, że zarabiamy 4 tyś i jest niby coraz lepiej :-D :-D Nie powiedzą ci tego, że jest to średnia-statystyczna która w żaden sposób nie reprezentuje pensji typowego polaka. I najczęściej pomijają fakt, że jest to wartość brutto - nie na rękę - tak jakby mnie interesowało ile państwo mi zapierdoli z wypłaty w kraju, gdzie nie ma już żadnych ulg. Czas wyjść na ulicę i zgilotynować paruset skurwysynów w wiejskiej. Kto nadal im wierzy ten jest zwykłym frajerem 🖐️

Gość co ja bym dała
żeby zarabiać 1500zł na rękę 😭

Gość Donałd Tusk Płemieł EłPe
Ale żyjecie w nowoczesnym, demokratycznym kraju wolnym od widma kaczyzmu. Nie musicie przecież jeść :-O

Gość Czas na rewolucję
pragnę panów chetnych na mnię poinformować , że w związku z kłopotami rewolucja mój odbyt jest nieczynny do odwołania. najbliższy czynny to moja pochwa a dalej [ wyżej] jama ustna

Gość belizarius
pisąło gdziesze polska jest na 3 miejscu w europie pod wzgledem bieda pensjia 1, 5 mln polkkow zarabia najwyzej 1 tys miesiecznie -oto co spowodował upadek komunizmu - potworna biede bezrobocie

Gość sprzatam w bogatych domach
ja zarabiam 4500 na reke a moi pracodawcy zdecydowanie zawyzaja ta statystyke

Gość 401293213
masz rację, zadne to odkrycie... jest tez sporo osob co zarabiają przesadną kasę i nabijają te statystyki... i warto dodac, że prawdziwe bezrobocie to ok. 42 %- w Polsce łacznie z szarą strefą pracuje ok. 16 mln osób na 38 mln ludzi

Gość a jak wyliczyłeś
zatrudnienie w szarej strefie :-D?

Gość 401293213
ja tego nie wyliczyłam, korzystam z gotowych statystyk, które wyliczają inni, są wszędzie...

Gość rfyiktfui
Ja pracuję na produkcji i zarabiam 1350zł na rękę i tak już od czterech lat. Wcześniej pracowałem też jak by na produkcji ale zarabiałem 800zł na rękę. Teraz mam 1350zł z czego 350zł na rachunki się dorzucam a 1000zł mam dla siebie, na paliwo z tego idzie 400zł i zostaje mi 600zł na cały miesiąc ;/ Do tego praca beznadziejna bo w beznadziejnych warunkach i z beznadziejnymi ludźmi ( sami podpierdalacze i pijaki ) no ale coś trzeba robić ;/

Gość belizarius
w szarej strefie robia zarowno bezrobotni, słabozarabiajacy pracownicy, emeryci rencisci -zeby jakos zwiazac koniec z koncem -praca na czarno to supermadra jest-wiele oosb wynajmuj eswe pokoje , mieszkania ,domy komus -i zarabia na wynajmie i jakies 99 % nie zgłasza tego do skarbowki a jakby co to mowia z e pozwalaja znajomym mieszkac za darmo-poieram prac e n czarno i, wynajem i nieplacenie podatkow od tego w wy/

Gość 401293213
nie licz wynajmu za pracę, nie wiem co ma jedno do drugiego... :( ja wierzę w te dane że 16 mln pracuje, sa z anonimowych ankiet. Tu tez chodzi o pracę regularną, a nie dawanie korepetycji dwa razy w tygodniu, czy sprzątanie raz w tyg czy dwa, sporo sób dorabia na allegro np. 300 zl na mc, ale cięzko to liczyz za prace

Gość 401293213
a co do wynajmu bez umowy- same kłopoty, na serio wiem co piszę... Prawie kazdy na koniec nie ma zamiaru płacic za ostatni miesiąc, za rachunki, ludzie w tym kraju to złodzieje, a jak sie upomnisz to tylko cie będa straszyc donosem do US

Gość gdzie w tym kraju taką kasiurę
można zarobić? 1500zł na łapę to chyba już tylko w stylycy 😭

Gość Donald Tłusk Płemieł EłPe
Milczeć i cieszyć się, że głodu jeszcze nie pozdychaliście :classic_cool:

Gość skdskksjuuu
Twoi znajomi zarabiają mniej... dlatego właśnie jest to "modalna" czyli pensja reprezentująca zarobki typowego polaka - zawsze będzie ktoś poniżej i powyżej. A nie jak nam próbują wmówić w mediach 4 tys. złotych :-D

1200 zl to idealna pensja dla polaczka, by sie nie roztyl i nie zglupial od nadmiaru piniendzy a takze by ubrania nie niszczyl by kieszeni nie urywac od ciezaru kasy po wyplacie

Gość rewolucji nie będzie
dopóki ludzie mają dobrze - Wy tu narzekacie na 1500 zł, ale na ulice jakośc nikt nie wychodzi, a więc nie dramatyzujcie. Moim zdaniem to poważnych protestów, których rząd się przestrasz dojdzie w momencie ewentualnego zamknięcia granic.

Gość ohrohtrioe
głosujcie na po bedzie lepiej.... ja zarabiam powyzej sredniej (statystycznej) a i tak h... mnie strzela

Gość skdskksjuuu
Nikt nie wychodzi na ulicę. Ale nie dlatego bo mamy tak dobrze, tylko dlatego, że możliwość wyjazdu pełni rolę katalizatora niezadowolenia. Ale jest to krótka piłka. Uciekają stąd młodzi, ci którzy w przyszłości mogliby otworzyć swoje firmy i dawać pracę innym, specjaliści którzy mogliby oferować swoje usługi na naszym rynku etc TEN KRAJ WYMIERA.

Gość ptasi móżdżek
Mogę i brać 1200 najważniejsze żeby kaczyński nie rządził :)