Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wykończona mama

ile śpią wasze dwulatki?

Polecane posty

Gość wykończona mama

Mam pytanie do mam dwulatków. Moja córka ma dwa lata i miesiąc, nawet nie. Od jakiegoś czasu jest tragedia jeśli chodzi o spanie. Potrafi brykać 14 godz bez ustanku, chociaż widzę, ze jest śpiąca. Jak przychodzi do spania to wymyśla milion powodów, zeby nie zasnąć. Dopiero, kiedy pada z wycieńczenia to usypia. Co robić? Jak jej pomóc? Próbowałam wszystkiego- wyciszanie, masaże, książeczki. Sama nie wiem czy to ja robię, gdzieś błąd czy to taki tym. Pomóżcie, proszę.

Mój synek w tym wieku sypiał około 10-11 godz, zasypiał wieczorem przed 20 a wstawał rano 6-7, nie spał juz w dzień. Nie potrzebował więcej snu

mój za 2 miechy będzie miał 2 latka, śpi mniej więcej od 20:30 do 07:30, w ciągu dnia ok 2 godziny, ale on jest taki że juz o 11 chce mu się spać, więc jak najbardziej potrzebuje jeszcze snu w ciągu dnia, no, ale przecież nie wszystkie dzieci tak mają..

Gość wykończona mama
sunnix to w miarę podobnie, a co byś mi poradziła.. bo moja córka chodzi spać późno i tak też wstaje. Nie przeszkadzałoby mi to, ale ja pracuję i nie wyrabiam. Zasypia ok 22-23 a wstaje między 8 a 10. Budzić ją rano? Czasami też śpi w dzień jak zostaje z babcią, ale rzadko. Wydaje mi się, że jest całkiem rozregulowana :(

Gość wykończona mama
Mama Nasturcja, właśnie moje dziecko jak zażyczy sobie drzemkę w dzień to dość późno. I potem śpi do 15tej, ale to rzadko się zdarza. Ja mam wrażenie, ze ona wieczorem jest śpiąca, ale po prostu robi wszystko, żeby nie spać. Zatacza się z przemęczenia, ale dalej chwyta piłkę. Opadam już z sił, bo to trwa ponad 3mce.

wykończona mama - z tego co mówią mamy, dobrze jest podać dziecku ciepłe kakao, spróbuj, podobno ma właściwości usypiające :-) moze ja troszkę wyciszysz w ten sposób i łagodniej będzie reagowała na propozycję pójścia spać. mozesz też zaparzyc herbatkę meliskę, oczywiście b. słabą :-)

Gość wykończona mama
Ale jakby poszło spać o północy Nasturcjo to chyba mniej byś się cieszyła :D Mleka mała nie tyka, ale z meliską może spróbuję, a nuż widelec...

moja ma 2 latka i 5 miesiecy zasypia okolo 20.30 do 7 i wciagu dnia spi 2 godziny i u nas od urodzenia o jednej porze kapiemy sie ,jemy i idziemy spac i jest tak do dzis wiec mala jest do tego przyzwyczajona .w dzien to samo przychodzi godz 12 -13 mala szuka swojego misia do spania a moze twoja mala przechodzi jakis skok rozwojowy?

Gość wykończona mama
Berta chciałabym, ale skok tyle czasu? :) U nas też zawsze był ten sam rytuał- kąpiel, tulenie, spanie, ale teraz po kąpieli jakby diabeł w nią wstąpił :D I hulał ze 4 godziny haha.

racja...na pewno byłabym nieźle wykończona ;-) unas podobnie jak powyzej, mniej więcej każdego dnia to samo o tych samych, stałych porach.

Gość wykończona mama
Mama Nasturcja, ale parzyłaś taką zwykłą apteczną melisę? My już zęby mam za sobą. Też było co dobrego, ale teraz to jest szczyt szczytów :)

tak, zwykła melisę kupiona w aptece, jak robi się już kolor, to wyciągałam saszetkę. te herbatki hippa czy bobovity, są np. melisa z jabłkiem, ale tam jest 3 %; a reszta to same cukry, szkoda zębów ..

Gość wykończona mama
też tak uważam, jeśli chodzi o zęby :) dziękuję za rady . Mam nadzieję, że przetrwam, ten etap całą i zdrowa :) Dobrej nocy.

Gość alkaaaaaaaaaaa
moja 2,5latka od 3 dni nie chce spac w dzien-a w nocy śpi od 20 do 7.30 powiedzcie czy wasze dwulatki mają czkawki? córka ma raz na tydzien, dwa i jestem ciekawa jak to u was wygląda

no to kobietki wam wspolczuje ...moja do szatan ale dzieki Bogu za spaniem nie mamy problemow to moze duzo wrazen maja w dzien ze sa tak podekscytowane ze ciezko im spac?