Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iza-mama

Jak zakończyć bezboleśnie karmienie piersią półtorarocznego dziecka

Polecane posty

Gość iza-mama

Witam, a ja mam już półtoraroczną córkę która uwielbia ssać pierś. Co do innych posiłków to je bardzo malutko. Chciałabym przestać karmić piersią bo myśle, że już czas bo już jest duża. A i dodam, że ona nadal co noc budzi się pare razy na cycka. Nie wiem jak to zrobić żeby nie drastycznie. Musze dać sobie rade sama bo nie mam nikogo do pomocy. Na początku każdy radził jak karmić a teraz nie ma nikogo kto by wsparł mnie?:( Jak wy radziłyście sobie z odstawianiem?

Ja będę miała pewnie ten sam problem :-( Póki co jeszcze karmię, mała ma rok i dwa miesiące..

Gość ojtam ojtam
jeju to okropne - takie wielkie dziecko ssie wam sutki..

Gość do ojtam ojtam
oj tam ty jesteś okropna bo dawałaś swojemu dziecku plastik z sztuczna paszą zamiast przytulić do gołej skóry matki, blisko serca i nakarmić bo to jest normalniejsze niż karmić suszonym mlekiem krowim z syntetycznymi witaminami.

Gość ojtam ojtam
karmiłam i karmienie jest ok ale nie takie duże dziecko - to patologia

Gość do ojtam ojtam
chyba ze 4 miesiące bo było taniej...

Gość do ojtam ojtam
jeszcze powiedz kim jesteś, żeby oceniać czy coś jest okropne lub patologiczne? Jeśli cię to brzydzi, to mogłaś karmić jak chciałaś i nie rozumiem dlaczego oceniasz coś co nie było twoim udziałem. Ja mogłabym powiedzieć, że seks z tobą jest okropny i patologiczny, natomiast twój maż jest pewnie zadowolony a przynajmniej był :P

Gość już teraz
Proponuję na początek przestać karmić w dzień. Poprostu przestać. Rozumiem, że córka jest juz na tyle duża, że się domaga cyca, ale nie masz innego wyjścia niż odmówić. Nie nosić wydekoldowanych bluzek, nie dawać dostępu do piersi. Ja odstawiłąm swoją jak miała 12 miesięcy - najpierw dzienne karmienia do 0, a potem nocne. Nocne zakończyłam potem drastycznie - pewnej nocy nie podałam piersi i już. Ponosiłam, polulałam, dałam pić. Trzeciej nocy już się nie obudział :) Jak człowiek prześpi ciurkiem kilka godzin to naprawdę świat zaczyna się do niego uśmiechać. Powodzenia :)