Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmieniam nawyki

Pomóżcie sporządzić listę zakupów.

Polecane posty

Gość Zmieniam nawyki

Witam, nie przypadkiem pisze na tym dziale bo chodzi mi o produkty których nie może mi zabraknąć podczas zmieniania nawyków żywieniowych. Mam pusta lodówkę i mało pomysłów na to co się je żeby poprzez zdrowe odżywianie zrzucić parę kilogramów. To jak, pomożecie:) ?

Gość Zmieniam nawyki
Bardzo proszę o podpowiedzi:)

Gość Zmieniam nawyki
Nikt się nie wypowie?

Gość Zmieniam nawyki
Up up

Gość JA POMOGĘ
oliwa mąka orkiszowa, żytnia chudy nabiał, wszystko z jak najmniejszym % tłuszczu i cukru jajka pieczywo pełnoziarniste żadne tam tekturowe wasy po prostu chleb bez mąki pszennej kurczak i inne chude mięso warzywa na patelnie i ogólnie jakieś surowe, owoce nie kupuj płatków fitnes czy musli lepsze płatki owsiane i zrobić owsiankę orzechy np pistacje sojowe jedzenie np kotlety czy pasztet wędlina najlepiej drobiowa z fileta lub schab wędzony ryby, makrela, dorsz, łosoś Nic mi więcej nie przychodzi do głowy ale ja dzięki jedzeniu takich produktów schudłam 15kg ;) teraz szukam czegoś żeby zrzucić 3kg bo to zdrowe odżywianie już nie działa na mnie odchudzająco tylko utrzymuję wagę.

Gość JA POMOGĘ
jeszcze brązowy ryż, makaron pełnoziarnisty, kasza gryczana ;)

Gość JA POMOGĘ
pierwsze słyszę że nie wolno smażyć na oliwie heh olej rzepakowy i oliwa najlepsze a na diecie oliwa idealna do sałatek i na patelnie , ja jakoś schudłam smażąc więc nie koniecznie trzeba wszystko jeść z piekarnika czy gotowane.

Gość jaritka
oliwa z oliwek lub olej rzepakowy jest wrecz wskazany na diecie nawet na kopenhaskiej sie go uzywa

Gość msaasa
a odkad to na diecie nie mozna uzywac oliwy z oliwek? haha dawno sie tak nie usmiałam

Gość msaasa
dgfg nawet w twoim linku jest ze oliwa jest potzrebna daje linki opierdala i nawet ich nie czyta a wrecz nie ma pojecia o diecie a to jest z twojego linka wklejam 5.Wierzysz, że każdy tłuszcz jest niewskazany. Nadmiar tłuszczu szczególnie zwierzęcego tuczy i negatywnie wpływa na nasze zdrowie, ale jest on niezbędny do prawidłowej budowy komórek, jest też źródłem energii dlatego jego brak spowalnia metabolizm. Jak temu zaradzić? Wybieraj tylko zdrowy tłuszcz ? oleje, oliwę, orzechy, jedz ryby morskie. Zamiast produktów odtłuszczonych kupuj te o obniżonej zawartości tłuszczu i spożywaj ich mniej.

Gość msaasa
poza tym włazisz na wszystkie fora i od arzu piszesz a co gogle gryza? po co tu wchodzisz , po to jest forum zeby tez na nim zapytac w goglach to masz na 100 stronach 100 roznych info na temat jakichs produktow itp

Gość Zmieniam nawyki
Dziękuje ślicznie za odzew:) byłam już na tych zakupach i kupiłam oliwe ale z tego co zostało już napisane nie kupiłam warzyw na patelnie co wydaje mi się fajnym pomysłem:) a w google wchodziłam ale najczęściej było tak ogólnie: jedz nabiał, mniej węglowodanów co niewiele mi mówiło i dlatego topik założyłam. A co sądzicie o margarynie do chleba? Jeść czy nie?

Gość szsszaaaaaaaaa
mozna ale najlepsza jest flora

Gość warzywa na patelnie
to najlepsze co może być jak się chce zrobić szybkie i zdrowe danie, zależy jaką mieszankę wybierzesz, ja muszę zawsze wywalać kukurydzę bo nie lubię a i na diecie nie wskazana, nie rozumiem czemu uważasz to za fatalny pomysł, to tylko zamrożone warzywa i w każdej chwili można wyciągnąć i wrzucić na patelnie z niewielką ilością oliwy i podlewać trochę wodą do puki nie zmiękną, dodać rybę, ryż, jajko co kto lubi ja tak często robię na diecie.

Gość baileys coffee
Zadnej margaryny ! To podrobka masla , zawiera tluszcze trans szkodliwe dla zdrowia .Tylko prwdziwe maslo .