Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Włosomaniaczka Angela :)

DROŻDŻE - SPOSÓB NA DŁUGIE, BŁYSZCZĄCE I ZDROWE WŁOSY

Polecane posty

Witam was :) Czytałam ostatnio dużo o piciu drożdży. Podobno, a raczej na pewno pomagają na włosy. :) Włosy są po nich błyszczące, gładkie a przede wszystkim dłuższe ! Na różnych blogach takie drożdżo pijki wstawiają zdjęcia przed i po kuracji i efekty są zadowalające, nawet bardzo. Ja od 3 dni już piję . Kupuję drożdże babuni 100 g 1/4 rozkruszam do kubka i zalewam do połowy kubka gorącą wodą, czekam aż ostygnie i piję. Dodaje jeszcze łyżeczkę cukru, żeby smak nie był taki mdły. Smak na prawdę jest nie do zniesienia, ale pół szklanki duszkiem wypić to nie problem. I tak chciałam zapytać czy może któraś z was piła drożdże ? Jeśli tak to pochwalcie się efektami :) Ja za miesiąc też zdam relacje jak działa drożdże na moje włoski :)

Gość l.,
Polecam olejaowanie i ocet jabłkowy do włosów, szampony bez parabenów i inych smieci.

hmmm, ciekawa kuracja , może i sama spróbuje. A ocet jabłkowy bardziej kojarzy mi się z odchudzaniem niż pielęgnacją włosów, ale może coś w tym racji.

Gość l.,
Ocet polecany jest róznież do cery, trądzikowej, a nawet w zamian toniku, bo tonik ma za zadanie zakwasić skórę, a ocet świtnie sobie z tym radzi, w sumie możecie poczytać o tym w necie.

Gość finezja 80.,
Ja nie polecam picia drożdzy, wiadomo, że drożdze spożywane wewnetrznie bardzo źle wplywają na zdrwoie.

Gość polimeryzowałabym
do drożdży nie dodaje się cukru bo pozbywa się w ten sposób ich dobroczynnych właściwośći zakładasz o czymś temat a nawet nie wiesz jak należy przyrządzić napój

tak a po jakims czasie bedziesz miala cere jak ciasto z kruszonka, same wypryski i tradzik:D:D:D

Gość truskawkowa panienka
A łykanie drożdży w tabletkach też zadziała podobnie jak ich picie? Bo bardziej mi odpowiadaja tabletki...

Gość HJOASDJHOIHDUEHF
I po co tak się mećzyć, na wymity Cię pewnie zbera, a wlewasz w siebvie ten syf :) a przcież można jeść słonecznik, orzeszki, surowa warzywka i owoce, czyż to nie jest przyjemniejsze ?

Gość Racjonalne myslenie gdzie jest
A przcież to nie jest naturalny pokarm człowieka, przecież drożdze to nie są potrzebne naszmu organizmowi, więc po co to pić ? Jak faktycznie słonecznik czy inne pestki, orzechy jedzone codziennie dadza lepszy efekt i do tego dostarcza ci potrzbnych mikroelemntów.