Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angelak

ruchy płodu 19/20 Tydzień ciąży

Polecane posty

Gość angelak

witam mam pytanie jak to jest lub bylo u Was z ruchami w tych tyg miedzy 19 a 20 tyg .Jak czesto czulyscie i jak intensywne i czy zdarzaly sie kilku dniowe przerwy.

Gość aneczkal....
Pewnie, ze sie zdarzały... :) Ja pierwsze poczułam w 18 tc, o póżniej do 23 były przerwy kilkudniowe, podczas których odchodziłam od zmysłów z nerwów ;) Ale oczywiscie było wszytsko ok :) Dzidzia na tym etapie jest jeszcze naprawde mała i nawet jak sie rusza to nie musisz tego odczuwac. Bodajże dopiero od 27 tc nalezy zwracac uwage na liczbe i regularnosc tych ruchów..Nie zamartwiaj sie :)

Gość angelak
a jak to wyglada wygladalo u innych?

ja tez czasem kilka dni nie czulam. ale mozesz sprobowac pobudzic dzidzie jak sie martwisz, zjedz cos slodkiego i poglaszcz sie po brzuszku, powinno wtedy odpowiedziec na twoje zaczepki... ja dopiero tak k 24 tyg zaczelam czuc naprawde czesto i mocno ruchy

Gość angelak
wieczorami jem slodkie w łozeczku wtedy cos mi tam smyra delikatnie od kiedy ruchy mozna poczuc przykladajac rece?

ja chyba czulam szybciej na rece niz takie smyranko... teraz nie pamietam jak to bylo ale 18 tydz chyba poczulam. najlepiej odczuwam jak sie najem, poloze na plecach prawa noge podkurcze tak zeby lezala plasko (no wiesz o co chodzi, zgieta w kolanie i jakbys stope prawa dolewego kolana chciala przylozyc) i sie glaszcze po brzuchu. to wtedy daje jak szalony

Gość angelak
no własnie wieczorami najlepiej smakuje:) ja czuje bardziej smyranko przy dotyku b rzadko a to juz koniec 19 tyg dlatego jestem nie spokojna:(

nie martw sie na zapas, dopiero jak sie w 21 tyg nie czuje ruchow to trzeba sie martwic a 2 tyg to w ciazy duzo czasu i duzo moze sie przez ten czas zmienic

Gość angelak
Jestem straszna panikara i od zawsze wszystkim sie tak zamartwiam a czas ciaży przezywam bardzo i martwie sie o wszystko

Gość angelak
staram sie jak najmniej myslec i zamartwiac ale nie zawsze udaje sie , mysli nachodza mnie kilka razy dziennie

Gość angelak
keysy a ktory tydz u Ciebie??

Gość Kasia86yy
Hej to jest 19tydz od trzech dni czuje Jakies klucie .nie jestem przekonana Ze to ruchy.i to klucie nie jest przyjemne najczesciej sie Zdarza jak siedze po turecku I brzuch mi sie zegnie .to moja pierwsza ciaza stad taki opis

Gość angelak
ja tez miewam takie klocie mysle ze to moze dzidzia sie przemieszcza odczuwam roznie ruchy nsjczesciej lekkie pukanie bulgot dotykajac reka czulam dopiero dwa moze trzy razy 19 tydz i 5 dni w srode zaczynam 20

Gość gość
hej :) ja jestem na początku 19 tygodnia :0 to nasz pierwszy Dzidziuś a ruchy czuję od 17 tygodnia :)) cóż to było za dziwne uczucie :) czasem kręci się i wierci :) cały dzień :) a czasem prawie wcale :( ale jak się nie wierci ,to odchodzę od zmysłów :)) to wspaniałe uczucie nosić takie maleństwo w brzuszku :)