Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hiszpanin

Jak połączyć komputer z siecią bezprzewodową!

Polecane posty

Otóż mam komputer w Playu. Teraz postanowiłem że będę spłacał te raty ale.... dzwoniłem do tych od których mam wcześniejszy internet i powiedzieli mi bym próbował połączyć się z ich siecią. A w komputerze mam po prostu że jestem odłączony od tej sieci? co zrobić żeby ją włączyć?

Gość sdfghgfdsfgtyhujhgf
a masz router czy modem na USB?

modem na którym pisze play online ale router chyba też jest bo np. na poprzednim komputerze (miałem sieć bezprzewodową) i tutaj na tym laptopie również miałem sieci bezprzewodowe które mogłem wybrać. Dzwoniłem do tej firmy i powiedzieli mi że jeśli ta sieć jest dostępna to połączą mnie przez telefon.

Gość sdfghgfdsfgtyhujhgf
do modemu playa musisz mieć specjalny program- tu powinno być do ściągnięcia: http://www.play.pl/pl/obsluga-klienta/pomoc_techniczna/play-online/instrukcje/ jak zainstalujesz to po włożeniu modemu w gniazdo USB w laptopie wyskoczy Ci okno do łączenia się. a sieci bezprzewodowe wykrywasz klikając prawym przyciskiem na ikonkę obok zegarka windowsa i wybierając opcję "wyświetl dostępne sieci..."

Play jest już uruchomiony. Ale chce sieci bezprzewodowej, niestety piszę mi że dostęp do sieci bezprzewodowych jest wyłączony. Jak mógłbym to włączyć?

Gość sdfghgfdsfgtyhujhgf
jak masz windowsa XP to panel sterowania-połączenia sieciowe-prawy klik na sieci bezprz. i włączasz. jak nie podziała to sprawdź jeszcze, czy masz włączoną kartę sieciową panel ster.-system-sprzęt-menadzer urządzeń. mnie kiedyś nie działało wi fi bo mi się sterownik od karty sieciowej postanowił popsuć, może poszukaj tego. a jak to nie to, to już nie mam więcej koncepcji,a Ty masz złośliwego laptopa :P

Gość OnaOburzona
Wiesz gó*no mnie to obchodzi!