Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczonaPesymistka

budyniowy problem :(

Polecane posty

Witam mam pewien problem z którym nie wiem jak sobie poradzić. Otóż w końcu lutego zeszłego roku przeszłam zapalenie pochwy z którym długo nie mogłam sobie poradzić stosowałam wiele leków w końcu któryś zadziałał. Jakies 3 tyg temu robiłam wymaz z pochwy-czysta-stan książkowy. Jednak nie mogę się uporać z problemem jakim są dziwne upławy których wcześniej nie miałam białe bezzapachowe o konsystencji budyniu pojawiające się zwłaszcza przy wysiłku powodujące uczucie mokrości i dużego dyskomfortu. Te upławy są przez cały cykl na początku cyklu są bardziej wodniste pod koniec cyklu przed miesiączką zamieniają się w budyń. Od razu zaznaczam że to nie jest naturalna wydzielina, czegoś takiego przed zapaleniem nie miałam oczywiście była wydzielina ale nie powodowała dyskomfortu nie moczyła majtek...nie wiem co robić, bardzo proszę o porady, może któraś z pań borykała się z tym problemem? dziękuje za jakiekolwiek informacje.

Gość bzdety
wylizuj sobie ten budyń ozorem

nie wiem kim jesteś ale żal mi ciebie.. jesli jesteś kobietą to nie bądź taka pewna, rózne rzeczy mogą cię spotkać, jesli facetem również, jesli nie masz żadnej konkretnej porady związanej z tematem to zamilcz i wstydu sobie oszczedz.

Gość wydaje mi sie ze niestety
powinnas jednak isc do gina,a sama mozesz zakwasic organizm,ograniczyc a raczej calkowicie wyeliminowac slodycze na jakis czas i pic duzo jogurtow,maslanek lub priobiotykow dostepnych w aptece,jednak wizyta u lekarza wskazana

Gość marcheweczka...
A bierzesz tabl anty?

poza tym wymaz robilas 3 tygodnie temu,zrob go jutro bo przez 3 dni sie moze zakazenie ujawnic a co dopiero w trzy tygodnie! powinnas tez przeleczyc partnera bo moze cie nadkazac,mezczyzni pamietaj nie maja zadnych objawow a zakazaja

nie biorę anty nie współżyje, jak pisałam brałam różne leki te probiotyczne też piłam i pije bardzo dużo jogurtów maślanek brałam leki dopochwowe zakwaszające środowisko na recepte tak że o wiele mocniejsze nić probiotyki. Jesli chodzi o ginekologów teraz jestem już u trzeciego. Ostatnim lekiej jaki mi przepisał na te upławy były własnie antykoncepcyjnee które miały wyregulować hormony- też było podejrzenie rozlegulowania hormonalnego. Nic jednak nie pomogło. W tym meisiącu nie biorę nic, mam iść po okresie spowrotem do gina...ale on sam nie wie co robić wiec chciałam zapytać czy któraś z pań się borykała z tym problemem. Czytałam o takich upławach na internecie jednak nie znalazłam rozwiązania tego problemu. Być może te panie się wyleczyły i zapomniały o tym jak najszybicej nie udzielając info jakie jest rozwiązanie... ja osobiście ejstem załamana beznadziejnością ginekologów z jaką się spotykam od 10 miesięcy..

ale ja miałam robione 3 wymazy. I każdy wyszedł ok tzn czystośc pochwy prawidłowa... zresztą lekarz badając mnie wziernikiem i pobierając wymaz od razu stwierdził że w rozmazie nic nie wyjdzie bo pochwa jest czysta nie przekrwiona bez nalotów..

trafic na dobrego lekarza trudno,sprobuj u jeszcze innego,wiem jak to zabrzmi ale chodz po domuw spodnicy bez majtek,uzywaj mydla bialy jelen,albo moze taka twoja uroda? lub jakies zmiany hormonalne? zbadaj tarczyce TSH,poziom hormonow plciowych w 5dc,14 dc i 25 dc

uroda raczej taka moja nie jest. Tak jak pisalam po zapaleniu mam ten problem, wcześniej nic takiego mi się nie działo. Podmywam się buałym jeleniem tak że to nie jest spowodowane stanem alergicznym. Może jeszcze faktycznie trzeba by było zbadań te hormony tarczycy. A i zmiana lekarza też chyba powinna się odbyć

trzymam kciuki za powodzenie,i wspolczuje bo rozumiem ze moze cie to bardzo denerwowac i sprawiac klopoty,a nic cie poza tym mam rozumiec nie boli,nie swedzi,nie piecze nic? tylko te uplawy?

czasami boli mnie w okolicach prawego jajnika..jednak polipa i inne schodzenia wykluczyło usg dopochwowe.. mam nadzieje że w końcu sie z tym uporam..marze o tym