Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prosta kobieta ze wsi

Jak korzystać z bidetu

Polecane posty

Wiem, że pytanie może być śmieszne. Ale proszę o poradę.

Gość okuhevf
co to jest bidet?

Gość grrrom
1.Najpierw skorzystaj z toalety, a dopiero potem z bidetu. Choć wielu ludzi wierzy, że bidet jest higienicznym substytutem papieru toaletowego, wielu korzysta z obu tych rozwiązań. 2.Usiądź na bidecie. W najnowszych typach bidetów, możliwe jest siedzenie twarzą, lub tyłem do kurków. Niewątpliwie łatwiej jest kontrolować strumień i temperaturę wody siedząc na wprost kurków. Jednak jeśli nosisz spodnie musiałbyś je zdjąć chcąc usiąść na bidecie okrakiem. Istnieje szeroka gama wzorów bidetów, więc ustawienie kurków oraz potrzeba umycia odpowiedniej części ciała może zadecydować o sposobie siadania. 3.Dostosuj temperaturę i strumień wody. Bądź ostrożny odkręcając kurek z gorącą wodą, gdyż z niektórych bidetów leje się bardzo gorąca woda nawet przy delikatnym przesunięciu kurka. Upewnij się, że wiesz, w którym kierunku poleci woda, w przeciwnym razie zaskoczy cię prysznic. 4.Usiądź nad wylewką tak, aby woda obmyła odpowiednią część ciała. Zwróć uwagę, że w większości bidety nie mają siedzeń, mimo to można usiąść na ich krawędzi. Niektóre bidety nie mają oddzielnej wylewki, zamiast tego mają kurek, który napełnia naczynie wodą tak, jak w przypadku umywalki. 5.Umyj krocze. Zwykle, strumień wody podmywa odpowiednią część, więc nie musisz używać rąk. Jeżeli nie ma wylewki, musisz podmyć się ręcznie, tak jak pod prysznicem. 6.Osusz skórę. Niektóre bidety mają wbudowaną suszarkę, ale najczęściej należy wytrzeć się papierem toaletowym. Obok wielu bidetów często wisi ręcznik, ale jest on zwykle przeznaczony do wytarcia rąk. 7.Opłucz bidet wodą o niskim ciśnieniu. W ten sposób bidet pozostanie czysty i świeży. 8.Umyj ręce wodą z mydłem, tak jak zrobiłbyś po skorzystaniu z toalety

Takie urządzenie w gabinecie ginekologa Kazał z niego skorzystać i nie umiałam

No i sam mi umył pupe ręką. Ale niestety doliczył sobie za to do rachunku całe 50 zł :(

Gość grrrom
pupę? na pewno o ginekologu myślisz podszywie? :D

Gość jamerra
musiało od ciebie walić