Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto ma rację

Rozklapiocha - mit czy prawda?

Polecane posty

Gość Rozalkaaa
Najbardziej to bym chciała (jak chyba każda) bezstresowo urodzić naturalnie bez nacinania.

Gość gfd
moja kolezanka miala naciecie, kilka szwow. nie pamietam tylko czy chodzilo o naciecie na 8cm czy 8 szwow :P w kazdym razie po porodzie jest ciasniejsza, jej maz zadowolony, blizny nie widac :)

Gość Rozalkaaa
Moja przyjaciółka po urodzeniu 1 dziecka była zachwycona gdyż właśnie urodziła w 2h nie była nacina, brzuch szybko jej odpadł żadnych rozstepów etc. Śmiałyśmy się że jest stworzona do rodzenia dzieci :) niestety w 2 ciązy, rozstepy pojawiły się dosłownie na tydzień przed porodem, rodząc naturalnie pękła i ma brzydką blizne. Pewności nie ma nigdy.

Gość Niebieska Malwina
ktoś kto nie dorósł do posiadania blizn, tym bardziej nie dorósł do posiadania dziecka..wiec lepiej w Twoim przypadku unikaj ciązy, bo brak Ci odrobiny dojrzałości

Gość gfd
no a to swoja droga :P ja nawet gdybym miala TAM blizne to bym sie nie przejmowala - w koncu urodzilam dziecko mam poparzona dlon, nieduzo ale mam, kiedy bylam mniej dojrzala nie wyszlabym z taka reka z domu.. ale jestem dojrzala wiec sie nie oprzejmuje. to samo z porodem.

Gość moj maz nie oglada mojej
cipki. zawze babcia mi powtarzala, zeby nigdy nie pokazywac mezowy calej doopy:D:D wstyd by mi bylo tak bezpruderyjnie rozkraczyc i wywalic cipsko przed oczy chlopa, mimo, iz moja waginka jest calkiem ladna. a brzuch widc zawsze, czy sie chce czy nie:P wic jak sie bede decydowac na dziecko to na pewno urodze sn:)

Gość estrella_damm
a mnie nie nacięli - i całe szczęście, przecież zazwyczaj nie ma ku temu wskazań

Gość kiedyś byłam zwolenniczką cc
ale moja przyjaciółka miała cc kilka miesięcy przede mną, do mojego porodu blizna na brzuchu się jej nie zagoiła do końca, wyglądało to paskudnie. Odwidziało mi się cc, nie tylko z powodu blizny ale też ryzyka związanego z operacją. Rodziłam normalnie, po latach mąż czasem "szuka" blizny i musi się nieźle przypatrzeć żeby ją znaleźć. A przyjaciółka od porodu nie nosi 2 częściowego kostiumu kąpielowego. Więc reguły nie ma. U jednej kobiety śladu nie będzie a inną takie cięcie oszpeci na lata.

Gość bdbznx
Blizna na kroczu to najmniejszy problem,pochwa jak wiadro to dopiero masakra,trzeba cwiczyc w ciazy i po miesnie kegla a bedzie lepiej,autorko nie sluchaj tych frustratek krocze to wazna rzecz i nalezy sie nim zajac przed planowaniem dziecka i cwiczyc,a jak te debilki poswiecaja wszystko dziecku lacznie z cialem to ich sprawa,w ciazy cwiczyc krocze nie przytyc za duzo,ewentualnie zdecydowac sie na cc,o sobie.tez trzeba myslec

Gość b nm,kl
Ale kto mówi, że pochwa czy krocze to nieważne kwestie? nikt tak nie stwierdził. Mówimy tylko, że blizna nie jest dramatem. A wiadro między nogami to też mit. No przynajmniej w moim odczuciu. My z mężem dalej cieszymy się seksem i nie odczuwamy szczególnie jakiejś różnicy

Gość adadadmsmsm
Dokładnie. Mała blizenka jest fakt- ale to przecież nie koniec świata. Seks wygląda zupełnie normalnie, tak samo stosunek jak pieszczoty oralne. Ja tam nie widzę żadnej różnicy w jakości.

Gość xxxwomxxx
Głupie i ciemne cipy, W krajach islamskich mają po kilkanaście porodów i jakby z tym wiadrem była prawda, to by arab nie mógł nawet bzyknąć po piątym dziecku, bo by latał od ściany do ściany, a babie ósma ciaża by się zgubiła przy chodzeniu. ALe cóż, tam gimnastyki odpowiednich mięśni uczą matki swoje córki i dlatego nie wystepuje tam praktycznie wcale wypadanie pochwy na starość. Wszystkie te starania nie są po to, żeby chłopom zrobić dobrze, tylko również dla własnego interesu. Niestety u nas tylko lenistwo i w efekcie co trzecia babka po 3 porodach nie trzyma moczu i ma wypadajaca na starośc pochwę.

Gość xxxwomxxx
aha i jeszcze tępe rachityczne fiuty. Takim zjeebom genetycznym z penisami jak ołówki to tylko pasuje wyjątkowo drobna nastolatka. ALe potem jak urodzi dziecko i nieznacznie sie rozszerzy, to juz zaczynają się kłopoty. Prawidłowo zbudowany mężczyzna i zadbana kobieta nie powinni mieć żadnych problemów z seksem.

Gość kiedyś byłam zwolenniczką cc
To, że ktoś rodzi naturalnie nie znaczy, że ma o siebie nie dbać - tu się zgadzam. Ani w ciąży się nie roztyłam, ani nie mam "pochwy jak wiadro". Pewnie zaraz ktoś wyskoczy z tekstem, że na pewno mąż mnie zdradza bo rodziłam naturalnie :D Po tylu latach od porodu w łóżku nadal nam się układa i nie zdarza się to raz czy dwa w tygodniu tylko częściej ;)

Gość Jestem po cesarce.
Blizna wygląda jak po podrapaniu kota, mała kreska. Ne mam lużnej pochwy.

Gość Nie jestem po cesarce.
Nie mam blizny jak po podrapaniu kota, żadnej kreski. Nie mam luźnej pochwy. Czekam na wakacje, żeby wskoczyć w bikini :D

Gość gość
możecie się oszukiwać ile cchcecie ale macie wiadrowe rozklapiochy a wasi męzowie sie wami brzydza.

Gość gość
A ja nie chcę mieć tam nic rozcinane, cięte, zszywane, ściąganie szwów w tym miejscu mnie obrzydza. Dlatego zawsze mowilam że jak kiedyś to będę miała cesarke. I tez załatwiłam sobie CC bo jestem w ciąży. Blizna na brzuchu to już inne miejsce