Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezczelny typ z allegro

sprzedaż na allegro co mam zrobić w takiej sytuacji ?

Polecane posty

ktos kupił ode mnie przedmiot o wartości 1000 zł i pisze mi że chce wysyłkę za pobraniem , ja sie oczywiście na takie cos nie zgadzam ponieważ nie dałem do wyboru tej wysyłki, jak anulować ta transakcję i jak odzyskać prowizje bo allegro naliczyło 40 zł

Gość tyuirt758
Zaproponuj wysyłką nie za pobraniem jeśli mu to nie odpowiada to dopiero 7 dni od zakończenia aukcji będziesz mógł wypełnić formularz zwrotu prowizji gdzie zaznaczysz i określisz dlaczego transakcja nie została sfinalizowana. Allegro napisze do gościa a ten to potwierdzi i dostanie upomnienie a Tobie allegro zwróci prowizję do 7 dni od zakończenia raportu.

Gość Nic strasznego
Czekasz tydzień na wpłatę i wysyłasz maila do kupującego.Po tygodniu wypełniasz formulasz allegro z monitem o wpłatę,po 4 dniach ,jeśli nie dostajesz odzewu ,wypelniasz znowu o zwrot kasy,allegro rozpatruje tą sprawę.W twoim wypadku możesz dostać tą kasę i towar ci zostanie.

rozmawiałem z nim prze tele i powiedział że tylko taka wysyłka go interesuje, ale przecież powinien sie o to zapytać czy jest taka możliwość przed zakupem i nie sobie robi samowolkę, a tracę tylko ja bo kilka osób obserwowało aukcje i teraz nagle znikneła :O i co teraz mam czekac 7 dni i dopiero mogę ponownie wystawić przez takiego głupka wszystko sie przedłuży a mi nie pieniążkach zależało:O

Gość ulica.....sezamkowa
Wystawić możesz nawet teraz skoro od razu po zakupie Kupujący napisał Ci, że nie kupi. jak nie wyślesz za pobraniem. Swoją drogą nie rozumiem takich ludzi. Sama nie raz to przerabiałam. Ostatnio jakaś głupia baba wszystkich przebijała w mojej licytacji (nie miała ustawionego automatu), a 5min po wygranej aukcji napisała mi, że nie zapłaci, bo nie ma kasy :O

Gość Nic strasznego
Nic innego nie zrobisz,a jemu bym nie sprzedała.Możesz wystawić jeszcze raz ale stracisz za wystawienie. Napisz mu że jeśli nie wpłaci w ciągu 7 dni ,zglaszasz na allegro.Ja dziś zgłosiłam typiarę ,czekałam na wpłatę 3 tygodnie.

Gość ulica.....sezamkowa
Nie ma co czekać, tylko się na to czas traci. Mi ta delikwentka wygrała aukcję w sobotę wieczorem i jak mi chwilę później napisała, że nie wpłaci to tak jej pocisnęłam, że stwierdziła, że skoro to dla mnie taki PROBLEM wystawić jeszcze raz (i czekać kolejne 7 dni na zakończenie licytacji) to wpłaci w poniedziałek. Głupia byłam, że czekałam do tego poniedziałku, bo i tak nie wpłaciła. Wystaw od razu. Stracisz za wystawienie, ale jak sprzedasz przedmiot ponownie to zwrócą Ci kasę za wystawienie.

Gość t4yi56i87
Coraz więcej niepoważnych ludzi kupuje na allegro. Sprzedaję tam już od siedmiu lat i kiedyś takiego chamstwa nie było. Mało tego sprzedaję okazyjnie to jakiś frajer mi pisze kupię za 50zł przy aukcji za 90zł a to już i tak niska cena. Pełno frajerów się tam kręci a z tymi zakupami to też nie raz miałem że jakiś leszcz zakupił przedmiot a później parę godzin po tym mi pisze " Witam, chciałem odwołać zakup bo się rozmyśliłem" i na żadne telefony i wiadomości ode mnie nie reaguje ;/ nic tylko przestrzelić łeb takiemu imbecylowi.

Gość laska nebeska niebieska
otóz jeżeli dokonuje się zakupu na odległośc to ma się 10 dni do zrezygnowania z oferty- pisze tutaj o aukcjach kup teraz. więc