Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość twtxtwt

Dlaczego polacy chcą by zgwałcone kobiety rodziły dzieci?

Polecane posty

Gość twtxtwt

dlaczego chcecie zakazu? Kazda kobieta powinna robic co jej sie podoba, jesli lekarz jej nie pomoze to kolezanka np uderzając w brzuch albo nabierze lekow i poroni. Zakaz aborcji to chore prawo, ludzie nie mają prawa decydowac o czyims ciele.

Gość brenda37
właśnie dlaczego? Tego też nie potrafie zrozumieć.

Gość latoooooooooo
Bo suko nie Tobie decydowac o czyims zyciu !!!

Gość Aiicjaaa
... dlatego, ze to nie oni bedą nosić przez 9 miesiecy pod samym sercem dziecko swojego gwałciciela. Ale nie zgodzę się nigdy ze stwierdzniem, że "to nie ich ciało". To nie o ciało tutaj chodzi, ale o życie w tym ciele. Przyjmując takie stwierdzenie, przyzwolillibyśmy na aborcję w każdym przypadku, a w XXI wieku, można jednak skutecznie się zabezpieczać :)

Gość imoginnna
wszystkie klery i politycy chca rzadzic zyciem cialami i cipami kobiet- i zmuszac je do rodzenia co rok

Gość kak Polka nie daje mężowi
to jedyną zemstą męża jest taki zakaz !

Jestem przeciwniczka aborcji Ale w sytuacji gwaltu kobieta powinna miec mozliwosc usuniecia takiej ciazy.

Gość quinni
prawo jest martwe-nawet jak kobieice nalezy sie ustawowa aborcja to lekarze prokuratorzy, dyrektorzy szpitali tak przeciagaaja sprawe ze z legalnej aborcji nici -ale oni religijne zjeeby -wcale nie pomagaja dzieciom ktore sie przez to rodzą

Gość popajoja
Jesli ciaza jest spowodowana gwaltem to kazda kobieta powinna miec wybor.Ale jesli usuwa sie ciaze (zabija czlowieka) tylko dlatego ze sie nie myslalo to totalne kurestwo! I nic tu do tego nie ma kler moher czy jakies inne Najswietsze Panienki mam w dupie caly ten katolicki burdel...wiec nie pisac ze w obronie staja tylko mohery bo aj nim nie jestem..chleje dymam itp ale kuzwa robic to z glowa matoly,w jakim wy swiecie zyjecie??Sredniowiecze?

Gość a wam.,,./
a wam kutasy ucinać i tyle zjeby papaprane

Gość vvsvddbvg
Gdyby facet mógł zachodzić w ciąże, to każdy miał by 3 skrobanki na koncie, a aborcja byłaby po wysłaniu smsa. I nikt by nie nazywał zarodka bez układu nerwowego człowiekiem. Jeżeli już dochodzi do takich absurdów to dlaczego zmarnowanej w czasie masturbacji spermy nie nazywacie ludobójstwem. To co jak ta sperma jest w macicy i tworzy się zarodek (bez jakichkolwiek funkcji i układu nerwowego) to jest człowiek, ale jak spuszcza się na ścianę to już nie są ludzie. Paranoja ludzie!!!! To nie jest wina kobiet, że to na nich spoczywa ten ciężar. Do 2-3 miesiąca do aborcji powinna mieć prawo każda kobieta. Kobiety nawet nie wiedza, ale w czasie ich życia zdarza się, że taki zarodek usuwany jest w sposób naturalny w czasie krwawienia. To co wtedy tez jest morderczyńią???? LITOŚCI!!!!!

Gość wyjaśnienie
Małe sprostowanie: układ nerwowy wykształca się znacznie wcześniej, niż w 2-3 miesiącu... P.S. Jestem za realną możliwością aborcji w sytuacjach opisanych w polskim prawie

Gość Lajla3232
Ja mam w dupie takie prawo! jak ktos mnie zgwalci, bede nosic chore dziecko czy ciaza bedzie zagrazac mojemu zyciu to znajde nawet ginekologa ktory za 2tys usunie ten problem. a jak i jego nie znajde to zamowie RU cos tam(ten srodek powodujacy poronienia czyt. aborcja farmakologiczna), a jak i tego srodka mi zabronia to usune to Artroteckiem, tym lekiem na stawy ktory przy wiekszych dawkach powoduje poronienia. Ja nie pozwole sobie na to aby banda pedofilow, zlodzieji, oszustow i skurwieli w sutannach mowila mi co mam robic ze swoim zyciem badz cialem. Sorry za slowa ale zawsze ponosi mnie w temacie o aborcji, ktorej zakazac chca osoby ktorych najmniej ten temat dotyczy.

Gość Lajla3232
ja np. jako prostytutka muszę często wykonywać taki zabieg więc wiem o czym mowa.

Gość Zuzanna Amelia & 19
00:11 [zgłoś do usunięcia] latoooooooooo Bo suko nie Tobie decydowac o czyims zyciu ­ A niby kto ma decydowac o jej zyciu ? TY ?????????????????

Gość nssbnss
Lajala jestem za aborcją na życzenie do 2 miesiąca ciąży. Ale Ty, a kobiety które zachodzą z gwałtów czy najzwyczajniej w świecie nie stac ich na utrzymanie dziecka, albo maja niepewną sytuacje, bo tatus je zostawił, to zupełnie inna bajka. Ty jesteś zepsutym i zwyrodniałym człowiekiem, dlaeko Ci do normalnych kobiet. Żadna normalna kobieta nie będzie się pieprzyła za kasę z byle kim, a potem na aborcje latała. Ty jestes potworem bez zasad, nie przyrównuj się do normalnych kobiet, bo to chore!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość proRzad
Kazda kobieta jest potworem ktora usuwa dziecko...bez wzgledu na to czy to dziwka czy jak piszesz kobieta ktrora nie ma warunkow...kvzwa a jak sie grzdylila to wtedy nad warunkami materialnymi nie myslala?Przeciez jak sie sexujesz to chyba zdajesz sobie sprawe z konsekwencji? jak tu juz ktos napisal normalnie SREDNOWIECZE! A o zabezpieczeniach to slyszala czy nie bardzo? A jesli chodzi o gwalt to kazda kobieta powinna miec wybor,,,nie kady chce w swoim zyciu patrzec na dziecko swojego oprawcy.Oczywiscie w miare szybko a nie jak niektore potrafia na aborcje do Uk przyjechac w 22tyg ciazy...

Nie Polacy a ich reprezentanci, którzy raz wybrani w 90 nie chcą opuścić stołków i tylko sobie dobierają marionetkowych współpracowników/przeciwników. ­ A Polacy idioci dalej głosują na te same świnie. PO, PiS, SLD, paligłupa i "wygra-nasz-koalicjant" PSL. ­

Gość dsddfdfffg
z gwaltu pownno sie usuwac bez problemu. co innego jak dziwa sama da dupy a potem chce usuwac, wtedy sie nie powinno. tylko co z takimi co beda klamac, ze zostaly zgwalcone?

Była taka sytuacja pewnej zgwałconej 14-latki,sąd uznał,że ma prawo usunąć ale żaden szpital nie chciał podjąć się aborcji,w końcu rządowy samochód musiał wywieźć ją 500 km od miejsca zamieszkania na zabieg. Niestety po drodze komentowali bardzo nieprzychylnie Jej chęć usunięcia ciąży,jesteśmy zacofanym krajem nie ważne,że dziecko rodzi dziecko,że było zgwałcone,że nie będzie miało za co utrzymać,że państwo będzie płaciło i wydawało kolejne pieniądze,że dziewczyna nie będzie miała sposobności rozwijać się w odpowiedni sposób niech rodzi jak zaszła w ciąże:O

Gość wyjaśnienie
a tak w ogóle, to jeżeli był gwałt, to jak najszybciej powinna wziąć "tabletkę po" - wtedy nie ma aborcji.

Gość raumarike
KK to samo zło

Gość latoooooooooo
Tabletki po powinny byc dostepne bezplatnie 24h na dobe w kazdej aptece.tak jak jest w Uk .

Gość depintytor
Bo kobiety sa od rodzenia inaczej czeka je wieczne potepienie.

Gość raiders
Bo dla większości niechcianych facetów to jedyny sposób, aby przekazać swoje geny dalej .. co więcej słabnąca demografia sprawia że gwałty sprzyjają polityce zwiększenia ilości porodów .. nie łudźmy się, gdyby dzieci było za dużo (jak w Chinach, Afryce czy Pakistanie) to PiS pierwszy stałby za projektem wprowadzenia kontroli narodzin ...

Uważam, że w sytuacji, gdy ojcem dziecka jest gwałciciel, kobieta powinna mieć prawo do aborcji. I nie powinna być za to gnębiona przez otoczenie. Gwałt jest i tak już ciężkim przeżyciem dla psychiki. I łatwo się mówi o donoszeniu tak poczętego dziecka ludziom, którzy tego nie doświadczyli. To traumatyczne wydarzenie o którym nie sposób zapomnieć, przejść do porządku dziennego. A co dopiero jeszcze nosić w sobie dziecko, które dodatkowo nam o tym w każdej sekundzie przypomina... Szkoda, że nasi politycy nie mają jaj by zająć się sprawą aborcji tak jak należy. A do tego jeszcze nie dają matkom, rodzicom żadnego wsparcia psychologicznego i materialnego.

Gość autorka napisała
"ludzie nie mają prawa decydowac o czyims ciele. " No właśnie. I właśnie dlatego zakazuje się aborcji. Bo człowiek nie ma prawa decydować o ciele drugiego człowieka. Z tą różnicą że ja mam na myśli że kobieta nie ma prawa decydować o ciele człowieka w jej brzuchu, bo ciało dziecka to nie jest jej ciało. Jakby nie była w ciąży to sobie może robić ze swoim ciałem co chce, może się nawet pochlastać, w dupie to mam. Jak jest w ciąży to już nie jest w całości jej ciało, bo w środku jest ciało niewinnego dziecka i dokonując aborcji nie podejmuje decyzji o własnym ciele tylko o ciele tego niewinnego dziecka że je potnie na żywca na kawałki czy tam zatruje. Czy to tak ciężko pojąć ?