Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mak36

Śmierdzące wzdęcia

Polecane posty

Gość mak36

Już nie moge ze sobą wytrzymać od jakiegoś czasu mam okropnie cuchnące wzdęcia, jem normalnie, czasami mam zaparcia, ograniczyłam nabiał bo mam po nim pokrzywkę i swędzenie ciała, najgorsze, że krepuje mnie to przed mężem, jesteśmy ze sobą 5 lat ale się wstydzę tegoo smrodu, zwykle wieczorem i w nocy, pomóżcie.

Gość to dziwne, że Twoje pierdy
cuchną......

Gość to dziwne, że Twoje pierdy
a tak poważnie, zmień dzietę

Gość Gonda
Ale jak masz wzdecia to skad wiesz czy śmierdzace,przeciez tego w brzuchu bie czujesz???

Gość mak36
no to pierdzę...brzydko mówiąc, stąd czuję, że śmierdzą, dieta nie jest inna niż zwykle, znacie jakieś sposoby, żeby sobie z tym radzic, gdybym żyła sama to jakoś bym to znosiła ale wsydzę się przed mężem...

Odstaw produkty zwierzęce, białą mąkę, cukier. Włącz do diety więcej błonnika, staraj się zdrowo komponować swoje posiłki. Polecam oczyszczanie z toksyn, mono dietą, a nawet wskazana jest głodówka, z dbrym przygotowanie, noo i lewatywy bardzo wskazane. http://www.vismaya-maitreya.pl/naturalne_leczenie_lewatywa_-_jak_to_zrobic_cz2.html http://www.nerwica.vegie.pl/dieta_i_niedobory.html http://www.weganizm.com/mleko%20info.html

Bo dietą którą prowadzisz od lat, doprowadziłaś do tego, jelita są zasyfione, gnijącymi resztkami i trzeba je koniecznie oczyścić, bo wszytsko fermentuje i stąd śmierdzące gazy, pewnie też wzdęcia inne dolegliwosci.

Gość mak36
błonni pomorze?to spróbuję , jeśli chodzi o lewatywy to od czasu do czasu mam hemoroidy i wolę nie rozdrażniać odbytu...cukru jem mało, produktów zwierzęcych też mało, mącznych dość sporo...ze względu na odstawienie nabiału

Gość mak36
szok, boże, nie chcę mieć gnijących resztek w jelicie jak to się stało, mam 36 lat i takie problemy...

Gość do pomocnej
dłoni , takich linków które podajesz w necie jest pełno i tylko nabijamy sobie nimi głowe a i tak nic nie wnoszą , tutaj potrzebna jest konkretna rada a nie pitolenie o monodiecie , sam jedz sobie przez dwa tygodnie tylko ryż , ja bym stawiała na jakieś gotowe mieszanki ziołowe itp. tez mam z tym problemy i stron które podajesz przeczytałam tysiące , weganizm to największa głupota jaką człowiek wymyyslił dla kogoś kto normalnie sie odżywia nie do przyjęcia !

Gość jak mogą śmierdzieć wzdęcia?
Chyba o "wydęcia" chodzi :D

Gość mak36
to jak sobie radzisz?jakie zioła?

Gość mak36
napisałam że ,,pierdzę,,...tylko to słowo jest krępujące wiec napisałam o śmierdzących wzdęciach

Gość do pomocnej
właśnie nie radze sobie i cały czas szukam informacji , dlatego zainteresował mnie ten top , popijam koper i jest lepiej ale nie do końca

Gość do pomocnej
zauwazyłam tez ze ogórki kiszone ,kapusta , pomidory w szczególnosci warzywa itd bardzo u mnie nasilają to zjawisko pird...i ich smrodliwosci

a byłaś u jakiegoś lekarza i badałaś wątrobę? Bo to ona jest odpowiedzialne za nadmierne wydzielanie gazów. Radziłabym zrobić to jak najszybciej bo warto byłoby ustalić przyczynę zamiast leczyć się medycyną "ludową "

Gość mak36
wątrobę badałam z krwi, wynik ok

Gość mak36
w ogóle wyniki krwi mam dobre, moczu też,

Gość mak36
ale zioła to nie jest przecież ludowa medycyna... po prostu krępuję sie przy mężu, bo to jest odpychające ...nie chcę aby miał do mnie niechęć przez to pier....

i żadnego podejrzenia WZB czy WZC? Co lekarz na to? Bo piszesz ze wzmaga się to po ciężkostrawnych potrawach, więc nie chce mi sie wierzyć że bilubiryna jest ok

Blilirubina :)

Gość lauderkaa
a co to za badanie ta bilubiryna?to zrobię, z krwi? czy moczu?

Taaa pitolenie o mono diecie, akurat tak dieta to bardzo dobry wstęp do oczyszczenia organizmu, jelita z zalegających tam resztek, najlepsza będzie dieta warzwyno-owocowa Ewy Dabrowskiej, pózniej można pogłodować kilka dni i znów wrócić do wposmnianej diety warzwno-wowocewej. Jednak dietę trzeba będzie zminić na stałe. Hemoridy zapewne są spowodowane zaprciami. Zrób sobie ocet jabłkowy to Ci pomoże w regularnych wypróznieniach, a do tego wspomoże oczyszczanie organimzmu. A takich linków pewnie że jest wiele w necie, tylko, że osoba która nie ma koplenie pojecia w tym temacie wcale na nie nie tarfi, bo szuka pod całkowicie innym kątem, wiec nie szalej tak :/

to się bada z krwi, tak zwana próba wątrobowa inaczej

Gość maka paka :)
pomocna, masz rację,trzeba zrobić oczyszczanie i zmienic diete na stale, bo jesli autorka zlikwiduje chwilowo dolegliwsoci to wracajac do poprzedniego stylu życia wszytsko wróci.

Gość mak36
czyli dieta, a coś na teraz?

Gość miki36912
no to ok

Gość mak36
ale co ok

Gość zaskoczonaaa
Pierdzisz przy mężu????????????????????????????? Ja mam 38 lat, od kilku IBS i takie jazdy na porządku dziennym. Nigdy w życiu nie puściłabym gazów przy NIKIM, nawet przy mężu z którym jestem 20 lat. Spaliłabym się ze wstydu natychmiast!!!!!!

Gość ale wiesz o tym ze jak
zasypiasz to po chwili się rozluxniasz i puszasz bąki? Taka ludzka natura :D możesz spłonać ze wstydu:p