Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kochas nie kocha ale idiotka

jak to jest z temperatura

Polecane posty

hej mamusie... gdzie mierzy sie temperature przed lub w trakcie ciazy ?? w pochwie? w ustach pod pacha? ... ja od 2 dni mierzylam w pochwie do okresu mam jeszcze 16 dni ... a tem jest 36.7 a wczoraj juz 37.4 tylko ze nie wiem czy dobrze ... gdzie wy mierzylyscie ?? z gory bardzo dziekuje za odp

Gość A po co ją teraz
mierzysz ? Na 2 tygodnie przed miesiączką to powinnaś mieć owulację.

no tak mam dni plodne od 15 do 20 z moich obliczen :) no i wlasnie kochalam sie bez zabezpieczenia z mezem- staramy sie o dziecko ... mam nadzieje ze taka temperatura pozostanie... ale chce sie dowiedziec czy temperature powinno sie mierzyc w pochwie czy normalnie pod pacha

Gość A po co ją teraz
Pod pachą to się gorączkę mierzy. W pochwie.Myślisz, że już zaszłaś w ciąże?

Gość A po co ją teraz
Temperature powinnaś mierzyć zawsze o tej samej porze, przed wstaniem z łóżka, inaczej będzie niemiarodajna.

nie nie mysle ze juz zaszlam w ciaze bo to za wczesnie aby to stwierdzic ... ale na przyszlosc aby kontrolowac mierzyc temperature co rano .... ale mam nadzieje ze ta temperatura pozostanie taka i ze nam sie uda :)

Gość A po co ją teraz
No to powodzenia w staraniach.

nie dziekuje :)

Gość ojjjjjjjj
to twoje mierzenie temperatury 2 tygodnie przed okresem jest bez sensu :O. Temperature mierzy sie przez CALY cykl, a nawet przez pare cykli, zeby miec jakiekolwiek porownanie. Skad wiesz, czy temperatura w tym cyklu w ogole wzrosla, jesli nie wiesz ile wynosila przed owulacja??

Gość tak to wlasnie jest
wiem bo wczesniej czasami tez mierzylam i wynosila tylko 36 stopni ... nie mierzylam regularnie bo nie zastanawiam sie tak nad tym zreszta nie wiedzialam czy dobrze robie - ze w pochwie mierze poprostu nie interesowalam sie tym wczesniej. a teraz zdecysowalismy sie na starania o dziecko i chce sie dowiedziec wiecej...

Gość ojjjjjjjj
dlatego, jesli w tym cyklu nie wyjdzie. Zacznij znwou mierzyc od 1 dnia nastepnego cyklu, czyli w 1. dzien okresu.

Gość tak to wlasnie jest
dziekuje za odpowiedz. czyli mam mierzyc w 1 dzien okrecu az do nastepnego... jestem zielona w tym wszystkim .. dzieki za odp.... stosunek mialam 15 ,16 i 17 ... jezeli by udalo sie 15 czy to mozliwe aby mnie jajnik prawy bolam i miala parcia w podbrzuszu ? piersi mam ciezsze i troszke pelniejsze czesto badam piersi w domu i widze ta roznice ... nie bola jak dotykam , pobolewaja w ciagu dnia tak jak przez okresem... mozliwe tez ze spowodowane to jest owulacja- tak mysle ... bo raczej na takie objawy to zawczesnie

Gość ojjjjjjjj
dokladnie tak, mierz temperature przez caly cykl. Do owulacji temperatura powinna byc nizsza, 1 do 2 dni po owulacji wzrasta i znowu opada 1-2 dni tuz przed okresem. Czy twoje obiawy swiadcza o ciazy? Trudno powiedziec. Moga, ale nie musza. Rownie dobrze moga to byc objawy nadchodzacego okresu. Powodzenia!

Gość tak to wlasnie jest
nic jak tylko pozostalo mi czekac :) ... dziekuje za pomocne odpowiedzi... temperature zaczne mierzyc od nastepnego osresu -chyba ze nie bedzie :) ... pozdrawiam

Gość ojjjjjjjj
aha, i mierz temperature codziennie tuz po przebudzenie ZAWSZE o stalej porze, za nim w ogole wyjdziesz z lozka. To bardzo wazne. Jesli wstaniesz, nie mierzac jeszcze temperatury, i dopiero potem ja zmierzysz, to swalszujesz wynik. Ja mierzac temperature codziennie nastawialam sobie budzik o tej samej porze, nawet w weekend. W weekend po prostu bo zmierzeniu ok. godz. 7 szlam dalej spac:). Trzymam za ciebie kciuki, zeby sie udalo :D

Gość tak to wlasnie jest
ojjjj- bardzo ci dziekuje - bardzo mi pomoglas... mam nadzije ze dlugo sie starac nie bede musiala :)