Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anemiczka81

Czy dobrze jem karmiac piersia? Dlaczego mam anemie?

Polecane posty

Gość Anemiczka81

sniadanie: 2 kanapki z wedlina, pomidorem i jajkiem, chleb ciemny 2 sniadanie: musli z rodzynkami na mleku ryzowym lub sojowym - krowiego nie moge obiad: kurczak lub swinka z warzywami, ryz lub kasza, rzadziej ziemniaki. Czasem zupa. Sok wieloowocowy, zwykle bobofrut. podwieczorek ciastka owsiane lub kanapki z ciemnego chleba z musem jablkowym kolacja: kanapki lub kaszka ryzowa na mleku sojowym lub warzywa na patelnie. Biore tez femibion 2...

Gość Anemiczka81
Z owocow to tylko banan lub jablko.

Gość Anemiczka81
Dziecko tez ma anemie.

Gość Anemiczka81
???

Gość ojtam ojtam
a co na to lekarz? uważaj na soję bo ta modyfikowana ma za dużo hormonów i rozpisują sie że nie jest dobra

Gość ło matkooooooo
joanna to ty???????????????????????

Gość Anemiczka81
Nie, nie ja. :) Chyba sie nie znamy, a Ty to kto? :)

Gość Anemiczka81
???

Gość musisz po prostu
jesc produkty zawierajace zelazo ( mieso, warzywa straczkowe ) i do tego witamine C ( owoce ) dzieki ktorej zelazo jest przyswajane przez organizm. Jakie masz wyniki ?

Gość Anemiczka81
Rbc 3.9 HgB 10.8

Gość yuhnnrtgyyh
słabe czerowne krwinki a wciazy tez takie miałas?ile jestes po porodzie? a dziecko było badane? jesz bardzo racjonalnie ja jestem 3 miechy po porodzie zadnej pomocy od nikogoto nawetpołowy tych składników nie jem bo mam takie pszczace dziecko ciagle przy cycu ze nawet teraz jak siedze na kompie to wisi głodomorek .

Gość mama Tomcia
kup sobie zelazo w tabletkach, do tego jedz duzo burakow, albo kupuj sobie sok z burakow w kartonie, plus duzo miesa

Gość ile miesięcy ma dziecko
jw

Gość Anemiczka81
W ciazy nie mialam anemii. jestem 4 miesiace po porodzie. Dziecko rodzone cc, ma podobne wyniki do moich, minimalnie nizsze.

Gość Anemiczka81
W ciazy nie mialam anemii. jestem 4 miesiace po porodzie. Dziecko rodzone cc, ma podobne wyniki do moich, minimalnie nizsze.

sok z burakow! mozesz troche jablka do niego dodac zeby taki tragicznie slodki nie byl. pic co najmniej 3 szklanki dziennie. po tyg, max 2 wyniki beda ok. mnie to postawilo na nogi po porodzie, a wyniki mialam tragiczne, mdlalam na siedzaco.

Gość Anemiczka81
Dzieki. Ale pewnie taki kupnmy sie nie nadaje, co? Bo pewnie bym musiala wyciskac, czyt kupic sokowirowke :)

moze byc kupny, lepsze to niz nic. ja mialam sokowirowke i sama robilam. do kazdego obiadu buraczki, choc raz w tyg watrobke i powinno byc lepiej.

a sokowirowka to na prawde potrzebny "stwor" :) do tej pory non stop chodzi. wole dac dzieciakom taki soczek niz kupny :) no i sama uwielbiam sok pomaranczowy z dodatkiem marchewki :) a taki wlasny jest o niebo lepszy od kartonowego :) takze ja zakup sokowirowki polecam!

Gość r43t43t34t3t3t3
Polecam między innymi napar z pokrzywy - ma bardzo dużo żelaza. ja piję, nie mam anemii, a mięsa w ogóle nie jem.

Gość r43t43t34t3t3t3
Polecam między innymi napar z pokrzywy - ma bardzo dużo żelaza. ja piję, nie mam anemii, a mięsa w ogóle nie jem.

Gość zonaKraka
Sok z buraków, czerwone mięso albo wątróbka, kaszanka, pietruszka, zboża pełnoziarniste... z tego co wymieniasz głównie w owsiannce i w ciemnych chlebie, jeśli jest pełnoziasrnisty, masz. Sprawdź też jakie pokarmy utrudniają wchłanianie żelaza, na pewno kawa i herbata. Sok może być kupny, ale sokowirówka i tak się przyda na przyszłość :)

Gość Anemiczka81
Sokowirowke mam w planach, ale za jakies 2 miesiace, tak a propo, mozecie polecic jakas do 1000? ale dobra.

Gość Anemiczka81
Dzieki. Ja myslalam o czyms moze ceramicznym, aby witamin jak najwiecej zachowalo. :) corka rosnie i soczki wkkrotce bede robic ;)

Gość poki co lykaj
ascofer , mnie duzo dal, ale ja mialam anemie zaraz po porodzie