Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajdziorek

praca a dziecko

Polecane posty

Gość kajdziorek

od poniedziałku zaczynam prace mój mały 15 miesięcy dopiero, nie chce go zostawiac ale nie mam wyjscia pieniadze sa potrzebne, do tego wiem ze mały bedzie miał dobrą opieke, bede na zmiane z mężęm sie nim zajmowac gdy bęzie trzeba bedzie u teściów z którymi mieszkamy... ale mimo wszystko czuje sie winna że go zostaiwe jak narazie nie mogę wyjsc do toalety bo stoi pod drzwiami i płacze a jak wyjde na 8 godz :( z drugiej strony czym dłużej siedze w domu tym gorzej sie czuje, jestem nerwowa nic mi sie nie chce.. unikam ludzi, pewnie to głupie ale czuje sie głupsza :/ z jednej strony sie ciesze ze wkoncu będe miała okazje wyjśc z domu do ludzi.. że moge sie realizowac bo jestem młoda jeszcze mam 23 lata.. ale jak pomyśle o moim kochanym to najchętniej została bym z nim Myślicie ze mały przyzwyczai sie do nowej sytuacji? że mama musi wyjsc? widze po nim jak sie cieszy gdy mąz wraca z pracy, rzuca wszystko i biegnie do niego.. to mnie tylko motywuje no i kasa

Gość erdcxzcxdg
musi się przyzwyczaić, ma jakiś wybór? Lepiej teraz, bo tych płaczy i tęsknoty nie będzie pamietał, niz za kilka lat, taki np. 5-latek będzie bardzej przeżywał i histeryzował.

na pewno sie przyzwyczai, z czasem będzie latwiej. Ale powinnaś go najpierw zostawić samego z osobą która bedzie sie nim opiekowala - na godzinke, potem dwie, i tak stopniowo, zeby ni bylo to tak nagłe..

Gość będziesz miała problem z głwy
Może pocieszę Cię tym, że zostanie z osobą, która nie jest Mu obca i do której Ty też masz zaufanie. Lepiej z babcią niż z nianią.Głowa do góry, będzie dobrze.

Gość werronkaka28
fajnie ze masz tesciow do pomocy. bo my gdzie mieszkamy nie mamy nikogo do pomocy. Tak corkja do pzredskzola ale jak ja bym miala na 2 zmiane nie mamy jak odebrac corki wiec siedze wdomu. tescie mieszkaja 100 km od nas. bo sama tesciowa mowila ze bez problemu by sie wnuczka zajela. ze nawet moge na jakis czas dac im pod opieke. ale ja sie na to nie zgodze corka by nie wytrzymala bez nas.

Gość natmik
ja musze wrócić do pracy jak moja mała będzie miała 5,5 miesiąca i zostawić pod opieką niani, więc zazdroszę ci że ty byłaś ze swoim tak długo i zostanie pod opieką bliskich osób

Gość jak to co ?
ja poszlam do pracy jak mala miala 9 miesiecy zostala z nianka (obca osoba ) dobrze to przyjela a jak miala 13 miesiecy poszla do zlobka no tam to potrzebowala miesiaca bo bez placzu nie obeszlo sie a teraz ? poradzi wstac o 6 rano :O:( i pierwsze co sie uslysze to "pa pa " :D:D a twoje zostanie z toba i mezem na zmiane badz z rodzina to juz calkiem cos innego niz z obcymi osobami

chyba matki bardziej przezywaja niz dzieci ;) ja wrocilam do pracy zaraz po macierzynskim i tez dzieci poszly do zlobka/przedszkola Maluszek sobie poradzi:) spokojnie, dzieci sie szybko przyzwyczajaja do nowych sytuacji

Gość ojtam ojtam
popieram wpis że powinnaś dziecko przygotować - 15 m-czniak to nie półroczniak i bardziej przeżyje twoje wyjście - powinnaś wychodzić na godz potem dwie itd i tłumaczyć że wrócisz