Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Alicjakkla

Wkurza mnie moja koleżanka

Polecane posty

Gość Alicjakkla

Wkurza mnie koleżanka. Znamy się kilka lat. Ona jest samotna właściwie odkąd się poznałyśmy, ja od półtora roku zamężna. Bywało, że żaliłam jej się czasem z naszych przejściowych problemów, problemików -jak to między przyjaciółkami - ale w pewnym momencie zrozumiałam, że to jest błąd i już od dawna nic jej nie mówię. Zresztą z mężem układa nam się dobrze, a przejściowe problemiki zawsze mijają. Przestałam jej się zwierzać z naszych spraw, gdy zauważyłam, że ona próbuje się popisywać przed moim mężem, mnie stawiając przy tym w gorszym świetle. Sądzę, że robi to nieświadomie. No a wkurza mnie to, że ona niemal zawsze, gdy rozmawiamy przez telefon, albo jesteśmy same, próbuje mi wmówić, że między mną a moim mężem jest źle. Np pyta się "co słychać", a ja mówię zgodnie z prawdą, że - "wszystko w porządku" , a ona - "nie jest, wiem, że nie jest", -"nie jest w porządku, mnie nie oszukasz". I tak jest ciągle. Jest to męczące, czy mam jej na siłę udowadniać, że jesteśmy szczęśliwi? Mam na siłę wymyślać jakieś problemy? To nie jest sporadyczne z jej strony, niemal za każdym razem, gdy z nią rozmawiam próbuje mi wmawiać, że między nami jest źle. A jak ma być źle, skoro za dwa miesiące przyjdzie na świat nasze dziecko? Już zaczynam ją odbierać jak wampira energetycznego :) Jak myślicie, dlaczego ona to robi? Ona potrafi nawet do mnie do pracy zadzwonić, gdzie próbuje wydusić ze mnie, ze coś jest nie tak... no a w pracy, to nawet gdyby coś było nie tak, nie mogłabym mówić przez telefon o takich sprawach, nie pracuję przecież na odludziu... A ona się wtedy nakręca "nie chcesz powiedzieć, ja wiem, że coś jest nie tak, mnie nie oszukasz". Jak myślicie, dlaczego ona tak się zachowuje i co mogę jej powiedzieć, skoro zapewnienia, że jest w porządku nie wystarczają i ona w kółko swoje żebym się przyznała, że nie jest dobrze, bo już ona dobrze wie, że nie jest :/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować