Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dakotaaaaaaaaaaa

zamach na Tuska, prezydenta i rząd

Polecane posty

Gość dakotaaaaaaaaaaa
w jakim celu ? Pokazać że oni są zagrożeni ? Ja myślę że mogło tak być. Nie ma co ukrywać - rząd nie jest lubiany ;)

Gość waligruszko
odwrocenie uwagi tylko pytanie od czego. np. pawlak poszedł medialnie juz w niepamiec ale to pewnie nie chodziło o niego. trzeba poszukac po niby błachych tematach.

Gość kolejna bajeczka dla plebsu
w jakim celu? zeby cos sie działo, żeby ludzi odciagnac od waznych tematów no i moze tez po to, zeby wyczesać dodatkową kase na ochronę bo sie boją ludzi po tych ich wszystkich przekrętach kłamstwach i zdradach :o

Gość waligruszko
ale to jest marnizna to co miela z tym atakiem. zobaczcie wczesniej gadali 2 dni o jakims samolocie, taka była podnieta jak jedyny telewizor kolorowy wewsi. dzis gadaja o jakims typie co niby chcial zamach przeprowadzic. strach właczyc tv bo zaraz dziewulski bedize straszył.

Gość hahaha wrobili jakąś łajzę
Teraz Brunon K powiesi w areszcie i umrze jako "zamachowiec", kurva co za pijany kraj, zobaczcie jak to było eksponowane w wyborczej i innych portalach, czerwone tło, ogromne zdjecia wybuchów hahaha ABW ma ludzi w gazeta i portalach i uzyli ich teraz bo chcą im odebrac upawnienia do inwigolowania obywateli. Żałosny kraj żalosny

Gość antyleming22
Jak już się Państwu wiele razy chwaliłem piszę właśnie książkę o „operacji polskiej NKWD w wyniku której w latach 1937-1938 zamordowano ok. 200 tys. Polaków zamieszkujących ZSRS. Materiały przez które musiałem przebrnąć, by przygotować swoją pracę to między innymi potężna ilość materiałów śledczych. I właśnie te dokumenty stanęły mi przed oczyma gdy poznałem szczegóły przedstawionej przez ABW „próby zamachu. Polacy zamordowani w ZSRS też większości przypadków „organizowali grupy terrorystyczne, które co oczywiste „chciały dokonać zamachów na najważniejsze osoby w państwie by „obalić władzę sowiecką. W aktach aż roi się od opisów broni, którą ci zamordowani później Polacy rzekomo posiadali. Także oni padali ofiarą rozmaitych prowokatorów, którzy potem zeznawali przeciwko nim, a wcześniej umiejętnie podkręcali ich wypowiedzi by zrobić z nich terrorystów. Co więcej, w wielu przypadkach także ci przedwojenni Polacy byli antysemitami a już zawsze stanowili „aktywny element nacjonalistyczny. I tylko jedno różni przedstawione przez ABW i prokuraturę oskarżenia od tych przedwojennych podejrzany nie jest oskarżony o szpiegostwo. Ale cóż, przecież kraje Unii Europejskiej obiecały nam, że nas szpiegować nie będą, więc tego na pewno nie robią, a z kolei Rosja też nas nie szpieguje bo prowadzi wobec nas nową politykę pojednania. Tak więc, pocieszmy się to nie szpieg, tylko zwykły nacjonalistyczno-antysemicki terrorysta. Chciałoby się powtórzyć za klasykiem „taki prezydent i premier jaki zamach. Zupełnie jednak serio trzeba dostrzec budowaną na podstawie dętych zarzutów wobec jednego piromana atmosferę nienawiści i nagonki na środowiska sprzeciwiające się władzy. Ta śmiesznie wyglądająca próba zamachu od razu stała się podstawą dla wypowiedzi zmierzających do ograniczenia wolności słowa oraz praw obywatelskich pod pozorem „walki z zagrożeniem. To stara metoda totalitarna. W sposób wręcz podręcznikowy wprowadził ją w życie Józef Stalin po zabójstwie Siergieja Kirowa w grudniu 1934 r. doprowadzając szybko do orgii mordów politycznych. Trzeba się jej stanowczo sprzeciwiać. Przypominając, że tak się składa, że jedyny prawdziwy zamach polityczny w ostatnich latach przeprowadzili nie „narodowcy i antysemici tylko zwolennik PO. Który zamordował pod wpływem mowy nienawiści Stefana Niesiołowskiego, Donalda Tuska i ich kolegów. Ale Platformy jak dotąd nie zdelegalizowano