Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jokolokok

kredyt odnawialny pomoc!

Polecane posty

Gość jokolokok

Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć łopatologicznie na czym polega kredyt odnawialny. Mój chłopak miał do tej pory wpływy na konto pow 3 tys, ma uop na czas nieokreślony, a jednak nie dostał kredytu. Nie ma zdolności z powodu na brak historii kredytowej. Nie brał nic na raty, ani, żadnej pożyczki. Zaproponowali mu kredyt odnawialny i nie wiemy z czym to się je. Przez kolejne 3-4 msc. będzie zarabiał mniej około 1800-2000 tys. ponieważ bedzie podczas programu doszkalającego. Kredyt chciał wziąć na czesne za studia (580zł msc.) których nie będzie w stanie pokryć z pensji. czy jest sens na ten cel brać kredyt odnawialny? czy lepiej wybrać całą kwotę i zapłacić czesne czy co msc. pobierać te 580zł? Kredyt odnaiwalny ma dostać w pko bp, ma tam ror

Gość poki co lykaj
odradzam, bardzo wysoki %

Gość jokolokok
niestety normlny kredyt nie wchodzi w grę, w przypadku tego: nominalna stopa oprocentowania wynosi 17,50 %; RRSO wynosi 23,18%;

Gość kredyt odnawialny to debet
Po chlopsku.Dostajesz np 2000 tysiace albno 5 tys i masz na minusie jak wybierzesz.Dostanie wyplate (np 2 kola) i jest - 3 kola na minusie i znow moze wybrac te 2 i tak w kolko do zakonczenia umowy tego debetu.A procent nie jest wysoki.

Gość znowu 10 osób pisze..,,
w jakim banku ? zazwyczaj kredyt odnawialny to dupuszczalne saldo debetowe. nie płacisz oprocentowania od całej sumy tylko od teog ile wykorzystasz. bierzesz na 580zl to możesz miec max. debet 580zł. od wykorzystanego debetu płacisz okreśłony procent zazwyczaj ok 17%. jak nie korzystasz z tego czyli nie robisz na koncie debetu to płacisz ok 2-3% za samo udostepnienie możliwości debetu bo bank na każdy kredyt odnawialny czy debet musi zawiązać rezerwę. zazwyczj jeśli nie korzystasz to płacisz 2-3% jak korzystasz ok 14-20%. w róznych bankach różnie się to liczy np. jak wykorzystasz przynajmniej połowę przez pól miesiąca to za tę njiewykorzystaną część nie płacisz 2-3 tylko same odsetki od tego co wykorzystujesz. zazwyczj nalicza się codziennie kwotę z której ktoś korzysta i sumuje na koniec miesiąca jak wykorzystujes zmniej jak 50%c to od tego co wykorzystujesz płacisz odestki wyższe a od teog z czeog nie korzystasz placisz niższe. nie wiem cyz jest jeszcze bank w którym za samo danie do dyspozycji kredytu odnawialnego sie nie placi moze jest. no i jedna rada jesli nie potrafisz przeczytac regulaminu kredytu nie wiesz z czym sie to je to NIGDY zadnego kredytu nigdzie nie bierz. kredyty sa dla tych ktorzy rozumieja ich zasady.

Gość jokolokok
ok rozumiem czyli bardziej opłaca się co msc. wypłacać kasę na czesne, zamiast jednorazowo całą kwotę

Gość 34234324324
ja mam coś takiego w pko na wys. 300 zł,, ktoś wie, czy w innych bankach mozna miec wyzsze i przy jakich dochodach?

A dostanie tak wysoki ten odnawialny zeby wypłacić na raz? Jak wysoki ma dostac ten odnawialny? To jest najzwyczajniej w świecie debet.

Gość jokolokok
dostanie maks. 2500tys. Dochody ma pow. 3tys. chodzi o 3-4 raty, więc wystarczyło by, żeby uiścić z góry za całość. Bank pko bp

przy taki rrso to mega drogi ten kredyt moze bank celowo chce ci go wcisnąć. kredyt na tak mała kwotę nie podniesie znacznei zdolności kredytowej ja bym zmienił bank bo ten twój jest bardzo drogi a nie docenia stalych klientow i nie daje im kredytow o ktore wnioskuja. bank w ktorym masz konto nie powinien opierac sie glownie na biku tylko na historii. moim zdaniem w tym banku nigdy kredytu ktory wam odmowili nie dostaniesz. ja mam w mbanku i jest oprocentowanie 16,25% + 1% prowizji więc rrso będzie 17,25%. to jest dośc drogi kredyt są banki o niższym oprocentowaniu wieć ten twój to musi byc jakiś ing,bph albo pko czyli banki ktore potrafiacy liczyc omijają. jeszcze jedna uwaga zazwyczaj w pierwszym roku gdy oferuja je wszystkim klientom nie ma prowizji i jest niskie oprocentowanie ale po kazdej kampanii w ktorej oferuja te kredyty oprocentowanie rosnie. u mnie zaczynal sie od 12% gdy podpisywalem umowe jakies 4 lata temu. stopy procentowe wzrosly nieznacznie od teog czasu ok 150-200 punktow bazowych czyli kredyt powinien wzrosnac o 2%. jesli masz brac tylko po to aby niby zdolnosc kredytowa zwiekszyc to nie ma sensu.zwlaszcza jesli zaczneisz go wykorzystywac to bank uzna ze nie masz zdolnosci kredytowej bo bez kredytu czasami brakuje ci gotowki.

zle zrozumialem ze on ten kredyt chce wziac po to aby miec zdolnosc kredytowa i wziac kredyt na cos innego np. mieszkanie. jesli chce z kredytu finansowac czesne to lepiej wziac odnawialny niz normalny ale nie w tym banku bo to zdzierstwo placic ponad 20%.

Gość jokolokok
ok, dzięki za odpowiedź. Dzisiaj w dwóch bankach otrzymał negatywną odpowiedź zobaczymy, jak w innych