Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hikhu

jak nauczyliscie sie jezyka anigelskiego?

Polecane posty

Gość wedqw'
chodząc do szkoły i na korepetycje...pamiętam że była taka stronka że można było sobie gadać z osobami z innych państw (zwłaszcza dużo było tam anglików) i dzięki tym rozmowom wiele się nauczyłam

Gość mart martie
ja mam taka metode, dzieki, ktorej w przyzwoicie szybkim tempie nauczylam sie jeszcze paru jezykow. podstawa to lekcje, dzieki ktorym uczylam sie gramatyki i poznawalam slownictwo. nastepnie rozmawiam ze znajomymi w tych jezykach, a jesli mieszkasz w polsce i nie masz dostepu do obcokrajowcow to polecam skype. na poczatku nie rzucalabym sie na gleboka wode i rozmawiala glosowo, raczej tylko piszac. i koniecznie zeby oni zwracali uwage na bledy i poprawiali. nastepnie/ w miedzy czasie rozmawiaj w tym jezyku sama ze soba; ja wyobrazam sobie rozne osoby i wymyslam tematy np. zle sie czuje i dzwonie do pracy powiedziec szefowi, ze wymiotowalam. albo podoba mi sie jakis facet i zaczynam z nim rozmowe. no i ustawiam sobie kwestie moje i ich. to duuuzo pomaga. a gdy juz sie bedziesz czuc w miare pewnie w pisaniu, pojdz o krok dalej i rozmawiaj z nimi glosem :)

Gość na początku kułam
i kułam, to, co było do wykucia (np. czasy) i słówka. Przeważnie na głos. Rozwiązywałam ćwiczenia. Jak załapałam o co chodzi :-) to zaczęłam się osłuchiwać. Oglądałam filmy po angielsku - ale z napisami polskimi, najczęściej jakiś film, który już dobrze znam. Potem próbowałam już bez napisów. No i najlepiej mieć kogoś, kto będzie sprawdzał i rozmawiał. Inaczej tylko samą teorię się "wykuje", a chyba nie o to ci chodzi?

Gość hikhu
aha :) dzieki za odpowiedzi :)