Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asica1985

jak wytłumaczyć dziecku że jego rodzic został pozbawiony władzy rodzicielskiej

Polecane posty

Witam. Mam 8 letnią córkę z poprzedniego związku. obecnie jestem szczęśliwą mężatką i mam drugie dziecko. Do niedawna córka miała sporadyczny kontakt ze swoim ojcem. W tej chwili ojciec nie płaci alimentów,nie interesuje się dzieckiem a ponadto nadużywa alkoholu. Dzisiaj odbyła się druga sprawa w sądzie rodzinnym na której jej ojciec został pozbawiony władzy rodzicielskiej. Powiedzieć jej o tym,a jak tak to w jaki sposób? Czy może nic nie mówić bo nie zrozumie i jest jeszcze za mała?

Gość gffd
ja sama bym nie zaczynala tematu. jesli corka zapyta kiedy pojdzie do taty to wtedy mozesz powiedziec ze tata nie moze sie nia zajmowac. a jak zapyta czemu to powiedz ze tata wyjechal i ze teraz ma nowego tate. a jak bedzie miala te nascie lat to wtedy jej wszystko opowiedz.

Gość panga*
a obowiązku płacenia alimentów tez go pozbawiłaś? skoro odebrałas ojca dziecku to twój obecny mężulo wezmie ją za "swoje' a tamtego zwolnij z płacenia alimentow

A dlaczego tylko ja mam ponosić koszty utrzymania naszego dziecka. Jemu znudziło się życie rodzinne i wolał wódę i panienki. Obydwoje jesteśmy dorosłymi ludżmi i myślałam że się dogadamy co do opieki nad naszą wspólną córką. Jeszcze zanim się związałam z obecnym mężem jego opieka nad córką pozostawiała sobie dużo do życzenia.Zapominał ją odbierać ze szkoły gdy była jego kolej albo przychodził co chwilę z inną kobietą. Potem to już zdarzało mu się przychodzić do szkoły w stanie wskazującym na spożycie. Pojawiał się gdy przestawał pić a potem znowu znikał na kilka miesięcy. A to ja z dzieckiem musiałam jeżdzić przez pół miasta do pracy.To ja musiałam zwalniać się z pracy gdy tylko dzwonili z przedszkola,to ja musiałam jeżdzić z nią po nocach po szpitalach gdy jej coś było i chodzić na zwolnienia lekarskie.

Skoro jest nieodpowiedzialny i nie zależy mu na niej to ok,jego strata ale dlaczego to my kobiety zawsze mamy mieć gorzej. Wszystko spada na nas same a facet ma wszystko gdzieś i ma nie ponosić chociaż finansowej odpowiedzialności.

Gość miałam podobnie ..
a dlaczego niby facet ma nie płacić alimentów? jego dziecko to niech płaci. To ze ze został pozbawiony władzy rodzicielskiej to tylko jego wina ...

Gość panga*
a dlaczego Twój mąż nie wezmie Twojego dziecka za swoje? dlaczego nie da mu swojego nazwiska? dla tych nędznych paru groszy które dostajesz od byłego? bo na to wychodzi a co powiesz młodszemu dziecku,dlaczego siostrzyczka ma inne nazwisko,dlaczego ma innego tatusia?

Gość panga*
piszesz,ze jestes szczesliwa mezatką-zatem zrób wszystko,aby Twoja córka była w zyciu szczesliwa i nie płaciła kiedys za Twoje złe życiowe wybory