Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ząbkowa

Wyrwanie zęba

Polecane posty

Gość ząbkowa

hej;) chciała bym się dowiedzieć ile kosztuje wyrwanie zęba stałego? a dokładnie piątki? i wie ktoś z was coś o przypiłowaniu dwóch zębów? jaki może być tego koszt i czy to boli?

Gość xxxwomxxx
zalezy do pozimu placówki. Ja była z 4 u chirurgów - 120

Gość hdksla
wyrwanie kosztuje 120-150 zł polecam to zrobic na NFZ za darmo a jest to samo a 120 zł przeznaczyć na coś innego. A po co chcesz spiłowywać zeby? Ja miałam przypiłowywane jak mi się ukruszyły od zgrzytania ale wtedy mi nadbudowywał wiec zapłaciłam 80 zł

Gość hdksla
aha i po co chcesz wyrwać? teraz się nie wyrywa to już ostateczność .Ratuje się nawet same korzenie zęba

Gość damski bokser.
dla Ciebie za darmo, skarbie

Gość ząbkowa
hdksla dzięki za odpowiedź;) piątkę chce wyrwać, bo w sumie po pierwsze właśnie jest już z nią bardzo słabo, a po drugie nie mieszczą mi się zęby na dole i już trzy się zaczęły delikatnie krzywić dlatego pomyślałam o wyrwaniu jej;) zrobiło by się luźniej i nie trzeba by było płacić za leczenie;) chociaż jeszcze nie konsultowałam tego z dentystą;) to są na razie takie moje wstępne plany;) a spiłować to bym chciała dwie trójki na górze bo mam ciut dłuższe niż pozostałe zęby z góry;) wiem,że to siekacze i tak muszą wyglądać ale w moim przypadku nie jest to tak estetycznie;)

Gość ząbkowa
oj jakie siekacze;) KŁY;)

Gość hdksla
no to masz taki sam idiotyczny pomysł jak moj dentysta !!! kiedy byłam młoda i głupia pozwoliłam sobie na wyrwanie piątki bo jedynki i dwójki były cholernie krzywe i niestety od tego wyrwania mineło 15 lat a zeby jak sa krzywe tak są !!!! teraz tylko przeklinam ze zostałam bez piątki i posłuchałam tes=go skurwiela !lepiej zainwestować w aparat stały niż wyrywać-zębów nigdy mało. co do spiłowania- one mogą cie boleć potem -reagować na słodkie/kwaśnie nic przyjemnego

Jeśli się zęby w łuku nie mieszczą to co da aparat? Co nie oznacza to, że dzieki samemu wyrwaniu zęby same się ułożą.

Gość ząbkowa
spiłować to niestety będę musiała:( a co do piątki to w sumie masz rację;) bo przecież same się nie wyprostują ;) w przyszłym tyg będę u dentysty to jeszcze z nim pogadam, ale kurcze, niestety piątka będzie chyba kanałowo leczona jak bym nie wyrywała:(