Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barabarabarabere

Dziecko teraz albo (być może) nigdy :(

Polecane posty

Gość barabarabarabere

22 lata i problem z progesteronem. Przez 3 lata brałam tabletki antykoncepcyjne. W tym roku odstawiłam je i moje cykle wydłużyły się. Przed tabsami były podręcznikowe 28 dni. A teraz ponad 30. Obecnie mój cykl trwa 48 dni i miesiączki brak. Mam torbiele na tarczycy i moje tsh przez dwa lata zmalało z 1,96 do 0,921 ale niby dale jest w normie. Torbieli endokrynolog kazał nie leczyć. Są dwa po ok 5 cm. Zrobiłam badania moja prolaktyna wynosi 16,26 a progesteron 0,84. Lekarz przepisał mi luteinę na 5 dni, 3 razy dziennie po 1 tabl. Lekarz mówi ze muszę wziąść się za bobasa jeśli chce mieć dzieci. Ja bym chciała poczekać jeszcze z 2 lata i leczyć ewentualnie niski poziom progesteronu. Ale lekarz twierdzi ze później moze być już za późno. Doradźcie coś... Moze lekarz sie myli...

Gość bgfhbgfh
idź poradź się innego, jeśłi powie to co ten to trudno, weź się za dziecko. Ja bym nie chciała mieć w tak młodym wieku, ale jeśli tak się sytuacja przedstawia .....

Gość dmajtjpgwmdmajpg
Masz mieć z kim w ogóle tego bobasa

Gość dmajtjpgwmdmajpg
Masz mieć z kim w ogóle tego bobasa

Gość barbarabaraberebere
MAm męża. Lekarz powiedział, ze im kobieta starsza tym jej trudniej zajść. a Przy takiej niskiej prolaktynie lepiej już moze nie byc. Mam burze myśli... Zaryzywoała bym i poczekała ale moge poźniej się zdziwić i nie doczekać sie potomka.... W sumie mam juz wszystko czego potrzebowałam do szczęscia: męża, dobrą prace, dom. Ale chciałm jeszcze pożyć, nacieszyć sie życiem, pojeździc po swiecie. I jak zaczęło mi sie układac taka informacja. Życie jest OKRUTNE

Gość Pokocham bezwarunkowo
Mam to samo

Przez dwa lata brałam tabletki antykoncepcyjne. przestalam brać i okres spozniał mi się 3 tyg. myślałam że zostane mama a tu nic.. mam zrobic badania prolaktyny i FSH

Przez dwa lata brałam tabletki antykoncepcyjne. przestalam brać i okres spozniał mi się 3 tyg. myślałam że zostane mama a tu nic.. mam zrobic badania prolaktyny i FSH

Mam nadzieje, że jest wszystko dobrze, i uda mi się jeszcze zajść w ciąże