Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Z Kokardą

O czym mogą świadczyć ciągle zimne dłonie i stopy?

Polecane posty

Gość takaTamJednaSmutna
O braku ogrzewania w mieszkaniu :)

Gość montamey
zazwyczaj to niedokrwienie, czasem miazdzyca, czasem palenie tytoniu, a czasem nic po prostu tak jest :) Ja mam tak chybas całe życie a zrobiłabym wszystkie mozliwe badania i nic mi nie jest ;) Stosuje krem Acerin hot i czasem maść rozgrzewającą końską na stopy http://www.wirtualnaapteka.pl/index.php/silnie-rozgrzewajaca.html i zapobiegam, bo leczyć sie tego nie da zawsze. Ale najlepiej skonsuluj to z lekarzem

Ja mam tak stale-stopy jak lody,dłonie też.W zimie muszę spać w skarpetkach-nie zasnę bez nich z zimna.Rzecz jasna mam ogrzewanie w mieszkaniu.

dokladnie tak jak napisala montamey ! Bywa i tak , że to nie jest spowodowane niczym, tylko taka przypadłość. ^^ maść końska zawsze mam w domu ale nigdy jej jeszcze nie uzywalam zeby rozgrzac zmarzniete cialo, raczej stosuje na obolale ale pomysl niezly przyznam

Gość Królowa Śniegu 2012
Też to mam i to mój największy kompleks. Kiedyś piłam na to syrop z miłorzębu japońskiego, ale po pewnym czasie zaczęła mi bardzo często lecieć krew z nosa, więc przestałam stosować. Wino mnie rozgrzewa, ale nie sądzę, żeby to był dobry pomysł, by pić je codziennie ;)

Gość Adrenanina
to może być zesół Reynounda czy jakoś tak - ja to mam i wiecznie marzna mi dłonie i stopy

Gość Armatka
A palisz papierowy ? bo na http://adamed.expert/ czytałam , że zimne dłonie mogą świadczyć o chorobie tarczycy , o nikotynowym nałogu lub nawet anemia. Szczerze mówiąc to dużo jest przyczyn. Możesz sama zerknąć na tę stronkę lub po prostu idź do lekarza :)