Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama_Kama

USG w szpitalu nr 1 w Sosnowcu

Polecane posty

Gość Mama_Kama

Mam pytanie odnośnie USG w 1. Skierował mnie tam mój lekarz. Powiedzcie mi czy... - Jest to badanie dopochwowe czy przez brzuch? - Mogę przyjść z mężem na to badanie? - Czy dostanę jakieś zdjęcie? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Gość justaa.
Ja byłam tam na usg 2 razy, raz w 5 tc drugi raz w 7 tc i oba miałam dopochwowe, mąż mógł wejść ze mną, ja leżałam za parawnem, mąż siedział niedaleko i oglądał maleństwo na drugim monitorze.

Gość justaa.
aha, po każdy m usg dostałam zdjęcie.

Gość Mama_Kama
Dziękuję i o jej... Dlaczego wszędzie jest dopochwowe? Może miałaś takie z powodu wczesnej ciąży? A w późniejszym terminie robią normalne (łudzę się może, ale nie cierpię USG dopochwowego)

do 12 tygodnia zwykle robią dopochwowe a później już przez brzuch. a co do zdjecia - zalezy na jakiego lekarza trafisz, jest ich tam multum... jedni bardziej przyjemni inni mniej

Gość Mama_Kama
Dzięki, zatem pozostają dwa zagadnienia do modlitwy nie trzy :).

Gość justaa.
We wczesnej ciąży przeważnie robią dopochwowe, też się go obawiałam ale to naprawdę nic strasznego, serio, da się przeżyć, nie martw sie na zapas, będzie ok.

Gość justaa.
meaa robiłaś usg w sosnowcu? który lekarz Ci robił?

na początku pierwszej ciąży jak jeszcze nie wybrałam jednego lekarza to trafiłam na usg do dr Schaba. porażka totalna. cham i buc - jak wtedy o nim myslałam jak przyszedł czas porodu i na dyżurze zobaczyłam jego... to osłabłam ;) ale suma summarum okazało się, że spisał się na medal... uratował życie mojego dziecka a przy mnie pół nocy siedział bo źle było.. co oczy otwierałam to siedzial na parapecie przy mojej głowie. takze teraz nie powiem o nim złego słowa teraz ciążę prowadzę u jednego gina, prywatnie. jestem zadowolona - szpital zobaczę dopiero przy porodzie ;)

Gość justaa.
Nie miałam do czynienia z dr. Schabem ale ponoć on ma taki gburowaty sposób bycia ale jest dobrym lekarzem, mnie robił usg dr. Trzaska, nawet w miare lekarz tylko trochę zakręcony.

Trzaska jest ok. miałam z nim doczynienia jak na patologii ciazy lezalam w polowie pierwszej ciazy ;) a u kogo prowadzisz ciaze?

Gość justaa.
No właśnie u Trzaski.