Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamniko

sex, malina i rycyna, czyli wywoływanie porodu - co robić?

Polecane posty

Gość mamniko

Z góry proszę o powstrzymanie się od ocen, szukam konkretnych rad... Jestem w 38 tygodniu i okropnie znoszę tę końcówkę ciąży. Hemoroidy, mdłości, obrzęki (mam na +18kg, mimo, że wcale się nie objadałam - okropnie zatrzymuje mi się woda). Bardzo chciałabym już urodzić, lekarz orzekł, że synek jest już gotowy do wyjścia i na początku miesiąca twierdził, że "lada dzień mogę urodzić"... Piję herbatkę z liści malin - raz dziennie, mocny wywar. Seks po dwa razy dziennie, od 3 dni, mimo, że nie bardzo mam na niego ochotę. Stymulowanie sutków, sprzątanie...nic nie pomaga? Czy któraś z Was zna jeszcze jakieś skuteczne i bezpieczne metody? Słyszałam o olejku rycynowym z kawą, ale jakoś się boję? Może któraś z Pań stosowała i mogłaby podzielić się doświadczeniami?

Gość jana ma kotka
najadłam sie mandarynek dostałam strasznego uczulenia. Pojechałam do szpitala a tam się zlitowali i zrobili cc.

Gość antygonka24
Ja nie stosowałam rycyny, ale słyszałam, że to też nie jest niezawodny sposób. Jeśli macica nie jest gotowa, to po prostu Cię przeczyści... Pozdrawiam z 37 tygodnia, też już czekam. :|

Gość mamniko
Dzięki za odpowiedzi, ktoś jeszcze może się podzielić doświadczeniami? Bo już na prawdę nie wiem, co robić...

Gość Asia czerw
Witaj:) ja też bardzo źle znosiłan ciążę. I postanowiłam sama przyspieszyć. No więc tak, wieczorem mój mąż zrobił mi masaż szyjki macicy :) serio. Poradziła mi to kuzynka:) potem wypilam olej rycynowy z sokiem pomarańczowym. O północy dostałam skurczy o drugiej leżałam już na porodówce, a o ósmej rano urodziłam:)

Gość nie mam pojecia co ci doradzic
moze masz jakaś połozną co by ci pęcherz płodowy przebiła-wody pójda i rodzimy , napar z liści malin działa tylko wtedy kiedy juz jest akcja porodowa-wczesniej ma skutek odwrotny

Gość mamniko
Wypiłam łyżkę tego olejku z sokiem - oprócz tego, że częściej chodziłam do WC (nawet nie miałam biegunki, po prostu odwiedziłam łazienkę więcej razy) nie zauważyłam żadnego działania :( dalej chodzimy w dwupaku i już dostaję do głowy, serio... Najgorsze, że po nocy spać nie można, a w dzień trzeba jakoś funkcjonować. :(