Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jest tu ktoś?? ? ??

Czy nie mogą teraz wprowadzić podręczników na tabletach? O ile taniej by było

Polecane posty

Gość Jest tu ktoś?? ? ??

... I jakie by to było przyjazne środowisku. Tablet kupiłoby się raz (za 300 zł) i by starczył na parę lat do podręczników.

Gość hellohelloprzyszłamama
uhm, już widzę jak wydawnictwa się na to zgadzają. Co roku rodzice wydają majątek na nowe podręczniki i na pewno nie utną sobie tego źródła dochodu.

nie wiem jak Ty, ale ja bym zadnego podrecznika czy ksiazki nie zamienila na tableta przez te wynalazki i glupie pomysly ksiazki kiedys pojda w zapomnienie rozumiem koszty, ale ksiazka to jednak ksiazka ( czy tam podrecznik )

wiesz..wiele tych mniej zamoznych rodzicow strajkuje zenie stac ich wydac tyle pieniedzy na tablet a tym bardziej jesli ma sie kilkoro dzieci,to tu jest sprawa dyskusyjna bo na ksiazki mnie wiecej wydajesz ile tablet kosztuje,albo i nawet wiecej ksiazki cie wynoszą co roku, a tablet masz na kilka lat,i placisz jednorazową sume, ale druga sprawa jest taka, ze jak jakąś ksiazke zniszcztsz, zalejesz, czy ucierpi w inny sposob zawsze mozna pojednyczo dokupic za te hipotetycznie 30 zl ksiązke,,a jak tablet ulegnie zniszczeniu, wypadkom, chocby z lawki grzmotie na podloge czy nie wiem cos innego,ktos zgniecie, i cokolwiek,to wez wydaj w mig tyle kasy na nowy tablet i to musiz jak najszybciej zakupic a nie za miesiąc czy 3 msc

też uważam, że byloby lepiej, tymbardziej, ze już teraz pelno ludzi ma tablety, a za kilka lat to kazdy bedzie mieć tak jak komórke... tymczasem lepiej oszczedzac i kupowac podreczniki uzywane (najlepiej od starszych klas a nie antykwariatów:P)

Gość komukomukomukomu
tylko nie zapominajcie że tablet sam w sobie nic nie daje, bo "książka" automatycznie się w nim nie pokazuje. też trzeba za nią zapłacić chociażby tantiemy dla autora. szybko by postarali się o to by koszty były odpowiednie. jedyna kożyść to ochrona środowiska i mniej kg do dźwigania a dodatkowe ryzyko to kradzieże.

hmm jakby to był podstawowy czytnik ebooków- złodzieje może by nie kradli bo nie jest znowu taki drogi ( nideługo staniej do 100 złotych mozliwe), a pewnie złodzieje nie czytają :P

Moj syn no nie bede ulrywac, od kiedy pamietam jest ciapa, niezdara, zawsze wszystko z rąk mu leci, a to wyleje napoj na cos bo sie zagapi, zamysli, a to przypadkiem cos zniszczy i on jedyny taki jest. No do szały mnie to zawsze doprowadzalo jak widzialam kolejny zaplamiony podrecznik, czy cos podartego, ze nie nadawalo sie do korzystania, i to wszystko bylo przez jego rozkojarzenie. Teraz jest starszy i robie tak ze On za swoje pieniadze kupuje zniszczone ksiązki,ktore nieplanowanie w roku trzeba kupic Tez bylo tak ze juz laptopa ,mp3, mp4 ,przez nieuwage znisczyl,bo szturchnąl reka, wylał cos, lub taki roztrzepany ze polozyl cos na chwile na podlodze i nadepnąl na to przypadkiem. Oczyywiscie załamany byl za kazdym razem, płakac mu sie chciało,i przykro mu bylo z tego powodu, lecz nie wyobrazam sobie abym kilka razy w roku musialabym mu kupywac tablet przez jego ciapowatą ,niezdarna nature.Chyba edukacje by zakonczyl na pooziomie 2 klasy podts. Nie ma miesiaca aby talerza czy szklanki nie stłukl, juz sil mi brak ale przez te niemal 17 lat troche pogodzilam sie z tym,ze taki fajtłapa z niego

Nie wiem, jaka to oszczędność. Ceny ebooków są porównywalne z ceną książek papierowych. Podejrzewam, że szkoły miałyby częste kontrole legalności oprogramowania, no i tych pomocy naukowych.

ja jednak jestem za czytnikami ksiażek - powiedzmy ze masz taki 5 lat- ile papieru by się zaoszczędziło. uważam, że to przyszłość, kiedyś ryło się na glinianych tabliczkach- teraz pudełko wielkości zeszytu moze pomieścić tysiące książek.

Gość na wszystkie odpowiadam nie
nic nie zastapi ppaieru i mam nadzieje ze nikt nigdy nie podzieli waszego idiotycznego pomyslu

Gość ciekawe jaki procent
spoleczenstwa posiada tablety? 10%? :classic_cool: jesli juz doszlismy do jakiegos konsensusu wyjedz burzuju np do niemiec i zrewolucjonuj tamtejszy rynek podrecznikow :classic_cool:

Czytanie książek w komputerze męczy wzrok. Ja mam czytnik e-book i uważam, że to świetna sprawa, ale nie z powodu oszczędności finansowych, bo takich nie ma, a z powodu możliwości umieszczenia dużej ilości książek w torebce ;-)

Gość komukomukomukomu
KURDUPELKA85 masz racje to przyszłość ale trzeba na nią jeszcze trochę poczekać. na razie jest ot jednak trochę za drogi sprzęt a jak ktoś tu napisał ceny e booków nie są dużo mniejsze od książek. tablety byłyby dobrym rozwiązaniem zwłaszcza dla uczniów szkół zawodowych i techników którzy mają kłopot ze zdobyciem jakiejś książki zawodowej którą ostatni raz wydano 20 lat temu.