Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Co mogą powiedzieć w pracy jeśli oznajmie że jestem w ciąży szef sam może powiedzieć że powinnam iść na zwolnienie bo raczej nie ma opcji żebym szła na lżejsze stanowisko i czy jak dam zwolnienie to na następny dzień już nie musze iść do pracy czy jest jakies tygodniowe wyprzedzenie.Pomóżcie

Gość 45tyiuo
po pierwsze w kopalini pracujesz?

Gość jak masz zwolnienie
to masz 7 dni na dostarczenie (osobiście, przez kogoś, pocztą poleconym) jak masz zwolnienie to nie pojawiasz sie już w dniu od którego masz to zwolninie

Gość natmik
szef nie musi mówić żebyś szła na zwolnienie, wątpie żeby tak powiedział. A jeśloi chcesz iśc na zwolnienie to nie idziesz do pracy i powiadamiasz pracodawce że jesteś na zwolnieniu i nie przyjdziesz masz 7 dni na jego dostarczenie

Gość marylllka
Jeśli będzie podstawa do zwolnienia to lekarz ci je wystawi. I z dniem od jakiego lekarz wpisze niezdolność do pracy w tym dniu już do pracy nie idziesz jak z każdym normalnym zwolnieniem lekarskim. Ja mam pracę w połowie biurową-jestem wychowawcą w zakładzie poprawczym dla dziewcząt i jak tylko dowiedziałam się o ciąży poszłam na L4. Lekarz nie miał najmniejszych obiekcji że moja praca jest przeciwwskazana dla kobiet w ciąży. Także nie trzeba pracować w kopalni.

Gość 45tyiuo
ty laska wyzej a niby jakie to zagrozenie mialas?

Czyli jak jutro bym powiedziała że jestem ciąży i chciałabym iść na zwolnienie to muszę w ciągu tyg im dostarczyć to zwolnienie..Niektórzy mówią żeby pracować do ktoregoś miesiąca a najchętniej już chciałabym miec wolne

Gość albabetaomega
45 - jak to jakie? A choćby takie, że któraś z nowych podopiecznych mogła "przez przypadek" ją w brzuch uderzyć, bo jest zła na cały świat. Chyba nie wiesz, co piszesz, bo nie miałaś do czynienia z trudną młodzieżą. Tak samo pracując z dziećmi upośledzonymi (mówię o dużych wadach rozwojowych)- nigdy nie wiesz co się wydarzy. To jest podstawa żeby iść na L4, wcale nie trzeba na kopalni pracować.

Gość adibi
to nie tak ze moiwsz ze chcesz isc i idziesz. po 1: nie musisz nic mowic, po drugie najpierw bierzesz zwolnienie od lekarza i obowiazuje od dnia wystawienia i wtedy to zanosisz...to ze powiesz szefowi ze chcesz zwolnienie nic nie znaczy

Jeśli idziesz na zwolnienie,to tak jak ktoś pisał, istnieją procedury w jakim czasie masz powiadomić pracodawcę i w jakim czasie zwolnienie do pracodawcy ma dotrzeć. I tak jak na każdym innym zwolnieniu będąc, w dniu od którego obowiązuje nie musisz iść do pracy. Co do czepialskich, są takie sytuacje że nawet praca biurowa jest przeciwwskazaniem. Może nie od pierwszych dni, ale ja np od 3-4 mies miałam leżeć większość czasu. I przyznam się szczerze, to było gorsze od pracy.

Gość albabetaomega
emilka, ale ty musisz iść na to zwolnienie, czy po prostu jesteś leniwa? Pamiętaj, że ochrona kobiety w ciąży zaczyna się dopiero po 12 tygodniu, więc tak sobie organizuj to zwolnienie żeby mieć ciągłość do tego czasu.

Gość marylllka
Pracuję z młodocianymi kryminalistkami i w swojej pracy przez 12lat byłam już dźgnięta kawałkiem lustra, mieliśmy pożar, wiele razy podopieczne startowały z łapami. Lubię swoją pracę bo cieszę się jak choć jedna z dziewczyn zrozumie swoje błędy i wróci na dobrą drogę,ale znaczna część z nich jest mocno zdegenerowana- wiele siedzi za ZABÓJSTWA! Do więzienia nie trafiają bo w momencie popełnienia czynu nie miały 17lat i nie mogą odpowiadać jak dorośli. U nas są dziewczyny do 21lat,więc całkiem dorosłe i sprawne kobiety. Autorko najpierw musisz dostać zwolnienie i od dnia wystawienia masz 7 dni na dostarczenie.