Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nieszczescieee

Nieprzyjemny zapach moczu.

Polecane posty

Gość Nieszczescieee

Może któraś miała coś podobnego i wie co to się dzieje ze mną. Od jakiegoś czasu mój mocz jest mętny, ciemniejszy niż zwykle i bardzo nieprzyjemnie, intensywnie "pachnie". Dodatkowo od paru dni źle znoszę jazdę autem a nigdy, nawet jako dziecko nie miałam z tym problemu. Nie jadłam nic innego niż zwykle a jakoś nie najlepiej się czuję, robi mi się niedobrze a do tego jestem zmęczona. Czy to może być cukrzyca?? Może ktoś coś podpowie zanim pójdę na badania.

Gość Nieszczescieee
No może ktoś coś powie?

Gość Nieszczescieee
w smaku mocz jest mdły i przypomina smak kapusty kiszonej przeterminowanej

Gość Nieszczescieee
Co kto lubi... smacznego ;)

Gość Nieszczescieee
Możliwe ale nic mnie nie boli, nie mam żadnych objawów jak przy infekcji i dlatego się martwię, że to coś poważnego :(

Gość Cukrowinkaaa
ciemny mocz jest zwykle objawem odwodnienia. Ile pijesz dziennie płynów?

Gość Nieszczescieee
Piję tyle samo co zawsze, fakt, że niewiele ale nigdy wcześniej tak nie miałam.

Gość Cukrowinkaaa
jak byłam kiedys w szpitalu to przywiezli babke z zasłabnięciem. Okazało sie ze jest skrajnie odwodniona. W wywiadzie okazało sie, że kobieta piła tylko może 2 szklanki cherbaty dziennie bo poprostu zapomianała pić, piła tylko do posiłków i to niewiele i tak całe zycie było aż któregos dnia organizm sie upomniał o wodę. Jestes w stanie sie okreslić ile wypijasz dziennie płynów? Może akurat teraz zapotrzebowanie na wodę organizmu sie z jakichś przyczyn zwiekszyło i dlatego mocz zmętniał i zciemniał. Spróbuj wypić 1,5 litra wody w ciągu 2 godzin i sprawdź, czy twój mocz sie zmieni, po takiej ilości płynów powinno byc go duzo i powinien byc juz normalny a jesli nie, zapraszam do lekarza.

przede wszystkim powinnas isc do lekarza po skierowanko na badanie szczoszków. Dowiesz sie co jest nie tak. Ja z moczem mialam juz wszystko, włącznie z tym że sikałam na czerwono. Jak mocz jest mętny to znaczy że masz bakterie w pęcherzu Jak jest mętny i pachnie sfermentowanym rosołem, to znaczy rowniez ze masz infekcje, jakies zapalenie. Nie musi Cię boleć. Boleć Cię będzie jeśli dojdzie do zapalenia cewki. Różnie po prostu bywa. Ja mialam kazdy przypadek chyba mozliwy :O.. Co mozesz sama zrobic- pij hektolitry wody, im wiecej bedziesz piła- tym wiecej bedziesz sikać i wypłuczesz sobie te bakterie z pęcherze, musisz filtrować nerki. Ale to musisz tak pic wiesz, jak koń u wodopoju. Zakwaś mocz- woda z cytryną, sok żurawinowy czyli cranberry , dostepny w kazdym markecie. Przejdzie pewnie od razu, ale jesli jestes zakażona bakterią, to powinnas się dowiedziec co jest tego przyczyną, a może być przyczyn wieeeele :)

Gość gość
Hej czy dowiedzialas sie co Ci dolega? Bo mam takie same ibjawy.

Gość gość
Pije mocz z kobiety I jakos zyje 23 lata wz wiasku okres tez lize godzinami to fajne i przyjemnie