Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Figohogidig

USA Kannada jak wam sie zyje?

Polecane posty

Gość Figohogidig

A przy okazji smacznego indyka ;)

hej, ja z Kanady! Zyje nam sie bardzo dobrze, indyka juz mielismy, bo thanksgiving tutaj jest wczesniej niz w USA :)

Gość ola kubiak
witam. słyszałam w wiadomościach TV że Kanada przyjmuje pracowników wykwalifikowanych - fachowców - bardzo chętnie otworzyli rynek pracy ponieważ brakuje im ludzi. Słyszałaś coś o tym Derpina ? Żyjąc - mieszkając tam jak to wygląda? Znowu kolejny news bez wartości czy rzeczywiście tak jest? pozdrawiam

ola kubik, faktycznie jesli chodzi o fachowcow to jest na to parcie. Nie wiem dokladnie jak przebiega cala procedura. Ja przyjechalam tu startujac z programu "International Experience Canada"(wpisz w google jesli chcesz sie zorientowac - nie trzeba miec wyzszego wyszktalcenia, ale trzeba spelniac kilka warunkow) Ogolnie Kanada jest swietnym krajem - pod wzgledem zycia codziennego oraz bardzo przyjaznych ludzi.

Gość ola kubiak
dziękuję za odpowiedź , przeczytam info o tym programie z którego pojechałaś. Ja bardziej pytam pod kątem męża . pozdrawiam

Gość ola kubiak
ooo już widzę że to nie dla nas program- jesteśmy 40+

Gość Wesly
Wy tam w Polsce za bardzo nie wierzcie w te bajki ze tak latwo dostac sie do Kanady...wszystko wydaje sie proste i latwe tylko na papierze a dostac staly pobyt to jak trafic 6 w toto, ale starac sie warto napewno....ja mieszkam tu ponad 27 lat i czuje sie u siebie i zadowolony bardziej niz w moich dawnych marzeniach w Polsce...nikt mi nie powie ze to traktuje sie zle obcolrajowcow bo wszyscy nimi jestesmy w Kanadzie ..Kanada to cudowny kraj dla wszystkich i jestem tu szczesliwy bo mam prace o jakiej nie moglem navet marzyc kiedys