Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hania19

Bez cukru

Polecane posty

Wykryto u mnie cukrzycę. Bardzo boję się tej choroby i pogorszenia stanu zdrowia. Jednak nie jestem wstanie przełknąć gorzkiej kawy, której nie umiem sobie odmówić. Czym ją mogę posłodzić jeżeli nie ma to być cukier?

Gość Gonda
Cukrzyca to nie choroba szybko da sie ja wyleczyc,miodem słodzisz i bedzie ok

Gość Marzenia się spełniają_*
spróbuj stewii albo ksylitolu, obie te rzeczy dostaniesz w sklpie ze zdrową żywnością i przez internet

Gość walczę z cukrem
tak jak piszą wypróbuj stewii lub ksyulitolu (ksylitol czyli cukier brzozowy jest b zdrowy bo zwalcza próchnicę zębów) jest jeszcze coś takiego jak syrop z agawy, szukaj w sklepach ze zdrową żywnośćią w aptekach są specjalne herbatki dla diabetyków, możesz kupić i pić dobrze działa też cynamon (reguluje poziom cukru we krwi) może też zastąpić cukier w niektórych deserach bo ma słodki smak, można go dodawać do kawy, jogurtów itp podobnie działa suplement z morwy białej oraz fasolamina: naowocnia fasoli: zapobiega przyswajaniu węglowodanów jedz więcej jarzyn a ograniczaj owoce, do tego razowe pieczywo, makarony, brązowy ryż, chude miesa, ryby

Zamówiłam w końcu ksylitol. Znalazłam taką stronę (http://www.ksylitol.com/), która mnie jakoś tak przekonała... Nawet zadzwoniła do sprzedawcy żeby dowiedzieć się jeszcze więcej. Jestem zadowolona z zakupu, bo piję słodkie napoje, a cukier nie skacze... Dziękuję wszystkim za życzliwe odpowiedzi.

Co do słodyczy, to ja np. mojej babci kupuję czekoladę, wafelki,/ biszkopty ze specjalnie oznakowanymi opakowaniami dla cukrzyków. Np. z firmy Wawel są w białym opakowaniu, słodzone maltitolem :)

nie wolno uzywac dużo ksylitolu, trzeba o tym poczytać, ale o stewii sa dobre opinie

Gość upanddown
nie ma co się martwić na zapas, bo jednak z cukrzycą da się żyć, a prawda jest taka, że można się do wszystkiego przyzwyczaić, podobnie jest, jak z rzucaniem palenia, najpierw się to wydaje niemożliwe a potem jakoś leci. Ale jak się ma cukrzycę to nie tylko trzeba baczniej przyglądać się temu, co jemy, ale wspomagać odpowiednimi środkami, jak ten http://insulan.pl/insulan/o-produkcie/ które pomogą utrzymać prawidłowy poziom cukru,