Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zuza111

Poród na wywołanie

Polecane posty

Gość Zuza111

wczoraj minął mi termin porodu dzis rano zadzwoniłam do lekarza i umówiłam się na wizyte. Czy lekarz może mnie skierowac do szpitala na wywołanie porodu??.

Gość zau
Nie śpiesz się tak na wywołanie bo oxy to nie żaden miód. Samoistnie jest o wiele lepiej.

Gość Zuza111
Kurcze boje się:( Ja chyba nie urodze swojego syna:(

Gość zau
Urodzisz urodzisz. wiem że już cię to męczy, ale z ręka na sercu powiem że wywołanie jak dla mnie było o wiele gorsze niż samoistny poród. a jak stan twojej szyjki? Jeden dzień po terminie to niewiele. :)

Gość oj tammmm
domowe sposoby próbowałaś? lepiej żeby samo się ruszyło...

Ja tez jestem dzien po terminie. Skierowanie do szpitala mam na 27 listopada a do tej pory musze czekac. W szpitalu tez nie jest powiedziane ze odrazu beda wywolywac. Jesli wszystko ok z Toba i dzidziusiem moga wywolac pozniej. Mozesz urodzic 2 tyg po terminie i bedzie to porod jak o czasie. Dopiero po 2 tyg od terminu ciaza jest przenoszona i wtedy juz musza podjac dzialania. Takze sie nie martw i czekaj cierpliwie ;) Jestesmy na tym samym etapie ;)

Gość ojjjjjjjj
a ja termin mam dokladnie za tydzien, 29.11., a chcialabym urodzic pozniej. Moze to glupie, ale wolalabym grudniowe dziecko:).

Gość Niebieska Malwina
po terminie lekarze dają czas 1 tydzień plus 5 dni (przynajmniej w moim szpitalu tak mi zrobili)....urodziłam 8 dni po terminie, tyle że oxy też podali, bo bóle były, wody odchodziły, rozwarcie było, a skurczy niet.... ważne by w oczekiwaniu po terminie sprawdzać stan dziecka....tętno, ilosć wód, ruchy dziecka....

Gość Niebieska Malwina
po podaniu oxy, do 3 h dzieko było na świecie i nie był to jakis ogromny ból..podobny jak ten przed, tyle że częsciej się powtarzający bo wiadomo uruchomiła się akcja skurczowa.... no i wazne że potem szybko to się skończyło! same bole parte to już bajka ha ha

Gość kajdzior
znajoma urodzila 2 tyg po terminie wykąp sie w cieplejszej wodzie , ja tak właśnie doastałam skurczy

Gość zuza111
Jade do lekarza na godzinę 17.30. I już nie mogę sobie miejsca znaleźć chodzę jak struta nie wiem co juz robić.