Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agata1999999

Czy to normalne przyjaznic sie z bylym?

Polecane posty

Bo jak jestem w związku, to najważniejszy jest dla mnie facet i to jemu poświęcam najwięcej czasu" 0 a co wtedy z byłym? Czyżby przyjaźń zeszła wtedy na 2 plan? przeciez nie odsuwa sei przyjaciół z żadnego względu? Przeczysz sama sobie

rozmawialiśmy kiedyś o tym. dlatego, ze może już ich nie kochamy, ale nadal sie lubimy. zwiazek to nie tylko miłóśc i namiętność, ale też przyjaźń i wspolne hobby, a te dwa ostatnie nie musza sie rozpaść, przy rozpadzie zwiazku i zaniku miłości

Gość dissolved girl
Nie odsuwam, tylko przyjaźń to nie wiszenie na sobie :o jak jestem w związku, to rzadziej też widuję się z koleżankami, rodziną itp. :o to przecież normalne.

regres musisz byc niesamowicie ograniczonym imbecylem pisalam ze znam go od 1995 roku a wiec przyjaznimy sie od 17 lat 8 z nich bylismy w ziwazku. on od 8 lat ma nowa partnerke z ktora mieszka i ja mam nowego partnera. i tyle w temacie." 0 Z przykrością stwierdzam że niestety nic a nic nie zrozumiałaś z tego co do ciebie wczesniej napisałem :)

Gość phiphiiii
"Załóżmy masz faceta i on ma przyjaciółkę ( swoją ex z którą sie rozstał 2 miesiace temu) Mają takie samo poczucie humoru,wisza na telefonie godzinami odwiedzają sie, spotykają,mają wiele wspomnień i przy kazdej nadarzającej sie chwili o tym sobie opowiadają ... jak sie bedziesz czuła? weszłabyś w to? " Regres eee, ale wiesz jak by mój facet tak z kumplem tak robił ("wisza na telefonie godzinami odwiedzają sie, spotykają,mają wiele wspomnień i przy kazdej nadarzającej sie chwili o tym sobie opowiadają ...") to też bym w to nie weszła. Raczej obstawiała że koleś jest gejem, a ja mam robić za przykrywkę :P. Poza tym masz bardzo wesoły sposób dyskusji. Wymyślasz coś co niby ktoś napisał a co nie miało miejsca, po czym z tym dyskutujesz, ironizujesz etc. No przezabawne :P.

mniej piany z ust kochane kobiety a więcej zdrowego rozsądku Tak jak napisałem wczesniej jest to temat rzeka i można dyskutowac o tym tu do rana 🖐️ nadliczbówek mi nie płaca,a szkoda :(

Ja zgadzam sie dokładnie z Regres. Prawie wszyscy wypowiadają się, że mają dobry kontakt z ex, ale trzeba na to spojrzeć z drugiej strony, co może pomysleć nasz obecny partner o tych naszych przyjaźniach, przecież to kiedyś dla nas była najważniejsza osoba. Ja nie chciałabym żeby mój M. przyjaźnił czy nawet kolegował ze swoją ex, i ja tak samo nie utrzymuję kontaktu.

Gość dissolved girl
PolaWi78 - ja obecnie jestem sama. Jeśli byłabym z kimś, komu bardzo wadzi to, że mam kontakt z "eks" (którego w zasadzie jak eksa nie traktuję... no ale ok) no to bym ograniczyła ten kontakt i tyle. Chociaż, szczerze mówiąc, raczej nie byłabym z kimś, kto ma takie ograniczone myślenie jak regres i próbowałby mi wmówić, że w mojej relacji z eksem jest coś, czego tam w ogóle nie ma. Od czasu rozstania z tamtym byłam w związkach i nigdy nikomu nie przeszkadzało, że gdzieś tam się przyjaźnię z tym byłym, ba, nawet poznawałam obecnych facetów z tamtym i nigdy nie było problemu. Każdy ma prawo do tworzenia sobie takich relacji, jakie chce.

Gość mam pytanie oand
A macie dzieci? Spotykacie sie z eksami z mezami i dziecmi czy tylko same? Przychodza oni do was do domu? Jak normalni znajomi??

Gość mam pytanie oand
Czy moze to spotkania sam na sam ? :)

Gość omaj gatttt tt
dissolved girl ale motasz sie przyjaznisz sie z ex bo jestes sama a jakbys był z innym facetem w zwiazku i on ta przyjazn kazałby ci ograniczyć to byś to zrobiła wiec smiem twierdzić że o przyjazni tyle wiesz ile z miski zjesz

Gość mam pytanie oand
Zadna z przyjazniacych sie z ex pan, a bedacych w zwiazkach, nie odpowie na moje pytanie?

Gość omaj gatttt tt
panie przyjazniące sie z ex to raczej śmieszne panie okłamujące same siebie i nie często swoich mezow i narzeczonych

Gość mam pytanie oand
Atakowalyscie regresa,ale on ma racje. Pewnie wasze spotkania nie odbywaja sie jak z normalnymi przyjaciolmi w domach itp :) tylko gdzies na miescie,knajpce itp. Takie oderwanie sie od teraz w przeszlosc.

Gość dissolved girl
omaj gatttt tt --- napisałam czysto teoretycznie. Czytaj, co napisałam dalej. Nikt mi nigdy nie kazał ograniczać mojej znajomości z kimkolwiek. Ale jasne jest, że jak jestem sama to mam więcej czasu dla wszelkiej maści znajomych i przyjaciół, niż gdy jestem w związku, więc siłą rzeczy będąc z kimś jakoś tam ograniczam kontakt ze znajomymi, bo się nie rozdwoję, a i czas nie jest z gumy. Mam przyjaciółkę, która kiedyś mieszkała obok, widywałyśmy się wtedy bardzo często. Teraz niby mieszka w tym samym mieście, ale daleko, dojazd kiepski, pracuje dużo, ma faceta i nie widziałam jej już daawno. Ale dalej jesteśmy przyjaciółkami i w razie czego możemy na siebie liczyć. Tylko każda ma swoje życie, jesteśmy dorosłe i tak to wygląda po prostu. Co nie znaczy, że już nie jesteśmy sobie bliskie.

Gość mam pytanie oand
I dorabianie do tego teorii jeszcze :O

Gość mam pytanie oand
I gdzie te panie???

Gość dissolved girl
mam pytanie oand - nie mam dzieci, ani męża, tak bywa że spotkam się z eksem w domu sam na sam. Nie odrywam się w przeszłość spotykając się z eksem. Po prostu nadajemy na tych samych falach. Ale na związek się nie nadajemy :)

Gość mam pytanie oand
Ja pytam pan w zwiazkach,ktore tutaj wielce sie udzielaly.

Gość mam pytanie oand
Zalosne panie. Powiem tak. Zazwyczaj przyjaznia sie te,ktore nie sa w zadnych zwiazkach i wcale to nie jest przyjazn.

Gość kroczekowa
ja przyjaźnie sie z jednym byłym facetem. Mam meza, dziecko, on ma żonę. Jest moim najlepszym kumplem- dwa razy w roku chodzimy we dwoje na horror (ani moj maż ani jego żona nie cierpią). Czasem zdarzy sie nam iść na piwo- tylko we dwójkę. Powiem Wam więcej- nawet raz zostawiliśmy u nich córę na dwie godzinki :) Wszystko jest kwestia podejscia. Ja nie patrzę na niego jak na byłego tylko jak na kumpla- okropnie go lubie i już.

Gość dissolved girl
Dla mnie żałośni są ludzie, którzy uważają, że skoro oni nigdy nie byli w jakichś tam relacjach, to takie relacje są niemożliwe. Nie mówiąc już o doszukiwaniu się wszędzie chęci pukanka :D

Gość mam pytanie oand
A twoj maz i jego zona w tym czasie sa razem? :) A moze jestescie typowi partner exchange :) Maz i jego zona tez chodza sami do kina i na piwo??

Gość mam pytanie oand
Czy ja mowie o pukanku? Pytam czy te wielkie przyjaznie spotykaja sie w domach swoich,przy mezach itp. Bo jak do mnie przychodzi przyjaciel,to nie wyganiam nikogo z domu,by go nie widzial.

Gość mam pytanie oand
Ani nie spotykam sie cichaczem poza :)

Gość dissolved girl
Jak byłam w związku to tak, moja wielka przyjaźń przychodziła do nas do mieszkania na piwo :classic_cool: chociaż cholera, teraz nie jestem pewna, czy kiedykolwiek byliśmy tylko we 3, bo to było mieszkanie studenckie i zawsze ktoś tam jeszcze się pętał...

Odpowiem tylko na to co jest skierowane do mnie: rozmawiam z bylym o swojej rodzinie (rodzicach dziadkach), o pracy, studiach, glupich kolezankach, tego gdzie z mezem bylam. Maz wie o czym rozmawiamy, nie raz byl swiadkiem tych rozmow, niczego nie ukrywam przed nim. Po prostu byly wie wiecej o mnie niz kolezanka, bo nie bede zwyklej kolezance opowiadac o problemach rodzinnych, ktore byly w przeszlosci, a o ktorych wie on, przyjaciolka i maz. Wspominamy czasem to co robilismy bedac razem, ale sa to imprezy, wypady ze znajomymi (o ktorych tez czesto rozmawiamy na zasadzie co u kogo). O uczuciach nie rozmawimy co najwyzej smiejemy sie, ze nasz zwiazek to ogromna pomylka, bo od poczatku powinnismy sie tylko przyjaznic. Regres nie wiem skad wniosek, ze maz o czyms nie wie, sadzisz po sobie?:P

Gość kroczekowa
nie, mój maż i jego żona się nie spotykają we dwoje- są diametralnie różni i tak szczerze chyba by nie bardzo mieli o czym gadac :):) czaem mój kumpel przychodzi do nas sam, czasem z żoną- z żoną jest bardziej oficjalnie, bo kobitka troche sztywna jest. Nie powiem fajna, ale sztywna. czasem siedzimy u mnie sami- z corą- jak mąż siedzi dłuzej w pracy. Różnie.

Gość mam pytanie oand
:O No comments...

w naszym domu od kiedy sie przeprowadzilismy moj byly raz tylko byl (juz pisalam odleglosc) jak jestem u rodzicow spotykam sie z nim w knajpkach, u rodzicow w domu itd. 1,5 roku temu bylismy w gorach z bylym, mezem i narzeczona bylego. Faktycznie ciagle sie ukrywamy:D dorosnijcie ludzie:O