Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjsdfjklsjfkljhdskgf

problem natury moralnej, a co Wy sadzicie???

Polecane posty

Postaram się krótko i zwięźle. Około 5 lat temu moja przyjaciólka poznała faceta, nigdy nie byli w związku, coś im się nie powiodło, wiem, ze jej swego czasu zależało, dzisiaj pozostał w niej tylko sentyment do tego faceta, potem zauroczyła się w kims innym, potem była w kilkuletnim związku z jeszcze innym, zerwała, pokochała jeszcze kolejnego i kocha go do dzisiaj. Z tym poznanym 5 lat temu ja nie mialam żadnego kontaktu, znaliśmy tylko swoje twarze, nazwiska i byliśmy na "cześć". Dzisiaj sie do mnie odezwał w jakiejś sprawie (na fejsie) chwile pogadaliśmy, była to bardzo bardzo miła rozmowa i zaprosił mnie na kawę. Czy taka zwykła niezobowiązująca towarzyska kawa z facetem z którym 5 lat temu nie wyszło przyjaciółce i jest to zamierzchłą przeszłością- czy to coś złego? Jak to widzicie?

Myślę, że to nic złego, ale powiedziałabym przyjaciółce i jeśli nie miałaby nic przeciwko temu to bym poszła, jesli miałaby z tym problem to bym olała. Facetó jest dużo, a prawdziwej przyjaciółki ze świecą szukać.

Czy ktoś jeszcze uważa, że to nic złego? Boje się ją to zapytać, bo co jeżeli ją to zaboli? A z drugiej strony mam ochotę iść z nim na te kawę. Ale przyjaciółki stracić nie chcę i gdybym wiedziała, że ma coś przecwiko, to bym olała. Nie mam odwagi spytać, choć mnie by to nie przeszkadzało,

to nic złego- ona jest w szczęśliwym związku, którymś z kolei, chyba świadomie nie chciała się z nim wiązać. Zresztą idź na tą kawę- sama zobaczysz, czy coś zaiskrzy czy nie. Co się będziesz martwić na zapas. Jeśli uznasz, ze jest wart Twojej uwagi- wtedy po prostu jej powiedz, że przypadkowo złapaliście kontakt i spytaj, czy jej to nie przeszkadza.

Powiedz o tym przyjaciółce, żeby nie było potem że nie jesteś fair. Jest szczęśliwa w związku, ale mimo wszystko lepiej ją uprzedzić. Poza tym, myślę że nie jest to jakieś niemoralne :D

Gość oł jee
Myślę tak samo. Kawa to niezobowiązujące spotkanie , Twoja koleżanka z nim od dawna nie jest , więc wszystko jest w porządku .

Gość oł jee
Swoją drogą , dodam jeszcze że naprawdę super z Twojej strony że tak troszczysz się o to by nie zranić w żaden sposób uczuć swojej przyjaciółki . Dobra z Ciebie kumpela :)

dzięki Wszystkim! To idę jutro na kawę:)