Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość mmagdaa2222

jak jeszcze pomóc koleżance

Polecane posty

Gość mmagdaa2222

znajoma znalazła się w ciężkiej sytuacji. z mężem maja 3 dzieci: bliźniacy po 1,5 roku,i4 lata. jej mąz 3,5 miesiące temu stracił prace, ciężko mu o nową obecnie gdyż mięszy czasie często choruje dokładnie nie wiem co? koleżanka wróciła do pracy a on zajmuje się domem. ona zarabia ok 1200zł a on z zasiłku teraz mniejszego ok 600 parę zł plus teraz otrzymując od miesiąca zasiłki rodzinne na dzieci ok 300zł. wydatki mają spore, mieszkaniowe i utrzymanie małych dzieci dodam że wcześniej jej mąż zarabiał ok 2,5-3tys. z mojej strony jest to że daję jakieś ciuszki, czy zabawki dla dzieci po moich. wiem że podniesiony jest próg do zasiłków z gopsu. prawie 2 tyg temu złożyła pismo o zasiłek na węgiel. nie wiem czy przyznała bo nadal niedostała odp ani żadnej wizyty nie było. ich cały dochód mieści sie w granicach 2100zł wie miescili by sie do zasiłku.. nie wiem jeszcze jaka pomoc dla nich , moze tez o żywnośc składać. ale boję się że na świeta dzieci nic nie dostana czy mozna wnioskowac o paczki na święta. przyznam ze naprawdę żal mi tej rodziny bo wiem jaką mają sytuację. ona pracuję jak moze on w domu do tego chory i jeszcze z bliźniakami jżdża na rehabilitacje. nie mają wesoło... co jeszcze można dla nich zrobić doradźcie.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować