Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maksymalna

DZIEWCZYNY W JAKIM TYG. BYŁO WAM WIDAĆ BRZUSZEK ???

Polecane posty

Gość Maksymalna

?:)

Hej , ja miałam brzuszek już w 11 tygodniu,co prawda niewielki ale widoczny przy obcisłej bluzeczce:)

Gość obie TANDETNE I KIEPSKIEJ
12-13 tydzień. Nie mogłam doczekać się brzuszka,codzień rano stawałam przed lustrem i patrzyłam czy przez noc mi urósł choć trochę,aż w końcu go zauważyłam i z kazdym dniem się powiększał:P :P

No ja właśnie też co dziennie go sprawdzam i co dziennie chcę by był większy hehe

Mysza---to Ty jeszcze w ciązy? Myslałam,ze juz urodziłaś

ruchy dziecka są wspaniałym odczuciem dla przyszłej mamy;)

Gość passolina
u mnie brzuch zaczał byc widoczny ok 18 tyg obecnie jestem w 27 tyg a wielkosc brzucha odpowiada wielkosci u mojej kolezanki która jest w 16 tyg od poczatku ciazy do dnia dziejeszego przytyłam 4 kg zawsze sadziłam ze bede wielorybe w ciazy( przed ciaza waga 55 kg) ze bede miała spuchniete nogi, wielki brzuch, itp..... a wyglądam b. ładnie wczesniej na na tym forum czytajac ze niektóre tyja mało, ze maja malusie brzuszki a po porodzie na minusie nie chciało mi siew wierzyc

Gość SaraXXX
Ja jestem w 14 tygodniu, brzuszka jeszcze nie widać.

w 24 tygodniu.Długo wyglądałam tak jakbym przytyła, a raczej jakby mnie poszerzyło z przodu,ale nie wyglądało to na brzuch ciążowy.W 24 w zasadzie można to było uznać jako widoczny brzuch ciążowy bo mnie tak wysadziło w ciągu kilku dni,jakbym się zdąrzyła napompować w krótkim czasie do widocznych rozmiarów ;)

Gość małgosiaaa
Ja mialam widoczny jakoś w 14 tygodniu :P

Roznie jest, ja jestem w 15 tc i wszsyscy sie dziwia, ze nic nie widac, ja tez sie dziwie :) No moze jak sie najem to czasami.

Gość nie najgorzej wlasciwie
u mnie bardzo pozno chyba bo dopiero w 6 miesiacu, niektorzy nie chcieli uwierzyc ze w ogole jestem w ciazy az pozniej zobaczyli na wlasne oczy :)

Gość jdfshdsjdhsjdhjshd
a ja w jakimś 17 tc

Gość 15 tc
ja jestem w koncowce 15go tyg i widac delikatnie pod obcislymi ciuchami. Zaczyna rosnac dopiero, jeszcze ze dwa tyg temu nic nie bylo. Waga spadla na poczatku i tak stoi w miejscu.

Gość ranamana
A najszybciej kiedy miałyście brzuszek;>?

Gość Podobnie
W 9 tc nie mogłam zapiąć spodni i to skłoniło mnie do zrobienia testu :) myślałąm że okres mi się spóźnia z powodu anginy. moja macica szybko się rozrasta bo tak samo miałam przy pierwszym dziecku.

Gość dsdsdsdswewewe
ja jakoś w 13 tyg zauważyłam zmiany

Gość kasianowanowa
ja bardzo pozno mialam brzuszek , jakos 22tydzien

Gość dsdsdadasdsdsfdasffds
już w 10;)

ja obecnie jestem na końcówce 15 tygodnia i nic nie widać, no może ledwo co i to dopiero wieczorem jak już sobie pojem, rano i przez większosć dnia brzuch jest normalny, a nawet mniejszy niż przed ciążą bo zgubiłam 5 kg.

Gość basiiiiiiiiiiia1987
Ciekawi mnie czym to jest uwarunkowane kiedy rośnie brzuszek :)

Gość Pytałam lekarza i
uwarunkowane jest to sprężystością mięśni brzucha (im mocniejsze tym później puszczą macicę ), szerokością miednicy (im węższa tym bardziej macica pcha się do przodu, tym czy już przed ciążą miałyśmy oponkę na brzuchu (im więcej tłuszczu tym szybciej macica wypchnie go do przodu). Brzuch najlepiej obserwować w pozycji leżącej bo w świeżej ciąży najpierw rośnie obwód brzucha poprzez jelita które wypychane są do góry i mamy wrażenie jakbyśmy już w 12 t.c miały brzuch ciążowy .

Gość a czemu słodycze nie
w 20 tygodniu w pracy mi powiedziały, że wreszcie brzuszek widać ale byłam wtedy w legginsach i luźnej tunice. W zwykłych jeansach widać było później, dopiero w 22 tygodniu. Teraz zaczynam 24 tydzień i jeszcze mam starą kurtkę. Pomimo, że mnie się już źle zapina to wczoraj pani w sklepie była zdziwiona jak jej powiedziałam, że jestem w ciąży.

Gość tytytyyuy
w pierwszej ciąży było widac brzuszek dopiero ok. 20 tc, a w drugiej juz w 12 tc zaczął się uwypuklać..

Gość marlenkaikk
chciałabym by już było widać, jestem w 12 tc i nic

Gość kabareton
bardzo pozno, na pewno byl to 6 mc

Gość a czemu słodycze nie
spokojnie, czas szybko mija, na pewno się doczekasz i bez wątpienia będzie to już niedługo:) góra 8 tygodni dla innych, a ty zobaczysz go jeszcze szybciej.

Mi brzuchol wyskoczył w 12 tygodniu i rósł jak oszalały, ale ja na prawdę podczas porodu miałam ogromniasty. A teraz jestem 4 miesiące po porodzie i po brzuchu ani śladu i zaczyna mi go brakować :)

Gość marionetkA11
Ja z ddnia na dzień sprawdzam czy troszkę urusł :p