Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miśka_xd

Leczenie kanałowe zęba

Polecane posty

Mój problem polega na tym, że od dziecka strasznie boję się dentysty przez co moje wizyty ograniczały się do minimum. Ostatnio jednak postanowiła, że wezmę się za siebie i wyleczę wszystkie zęby. Już przy pierwszej wizycie dentystka dała mi jakaś trutkę do zęba i powiedziała, że ząb będzie leczony kanałowo. Minęły prawie trzy tygodnie i jutro mam termin u dentysty. Strasznie się boję a najgorsze jest to, że ona nie daje znieczulenia ;(. Czy jest taka możliwość, że mogę zażądać znieczulenia lub czy mogę po prostu iść do innego dentysty który zrobi mi tego zęba ze znieczuleniem? Słyszałam też coś o tak zwanym 'głupim Jasiu'. W jakich przypadkach się go podaje? Proszę o szybkie odpowiedzi.

Gość lilian111
Nie ma po co sie truć głupim jasiem jak jest możliwość wyleczenia zęba bez bólu. mialam taką sytuacje jak ty - dentysta mowil, ze nie moze mi dac znieczulenia, ze zab jest martwy,zee to i tak nie pomoze.. SRANIE W BANIE! Myslalam,ze umre z bolu i mialam uraz. Poszlam do kliniki dentystycznej gdzie maja swietny sprzet, swietnych stomatologow mialam skomplikowane leczenie kanalowe i co? ZERO bólu, ani troszkę! Teraz w ogóle nie boję się dentysty :) uciekaj jak najszybciej do innego lekarza!

Gość ja po 2 dniach od zapłodnienia
tego żeba leczysz na rejonie czy chodzisz prywatnie? lekarz ma obowiązek dać ci znieczulenie skoro o nie prosisz i płacisz--przy znieczuleniu nic nie boli. ja tez panicznie boje się dentysty,ąle znalazłam wspaniłą lekarkę,bardzo delikatną---za każdym razem prosze o znieczulenie i dostaję--leczę zęby bez żadnego bólu!!!!

Leczę się na rejonie. Jeżeli pójdę jutro do innego dentysty to może on nie zgodzić się wyleczyć zęba który został zatruty już przez innego dentystę?

Gość lilian111
zgodzi sie, to nie ma nic wspolnego kto zatruł ząb...

Gość ja po 2 dniach od zapłodnienia
to nie ma znaczenia kto zaczął a kto skończy---idź prywatnie i weź nieczulenie.

niestety tak to bywa, że czasem jak się szuka oszczędności to się tylko na tym traci, poza tym nie ma co się męczyć i cierpieć. tylko szukać jakiegoś dobrego dentytsy, co pomoże w walce z bólem. Ale powiem wam, że bardzo ważne jest to, żeby dokładnie sprawdzić dentystę i mieć do niego zaufanie, mnie koleżanka poleciła Galerię Uśmiechu i od pewnego czasu już tam chodzę, nigdy mi się nie zdarzyła żadna nieprzyjemna sytuacja. Dlatego lepiej jest dołożyć i iść prywatnie do dentysty.

Gość gość
jak masz przyjaźnie nastawionego dentystę to nic ci się nie stanie. Poza tym wszystko załatwi znieczulenie, więc naprawdę nie ma się czego bać. A jak będziesz szukać dobrego gabinetu w Krakowie polecam się wybrać do Dental Services, naprawdę świetni specjaliści.

Gość gość
jak masz przyjaźnie nastawionego dentystę to nic ci się nie stanie. Poza tym wszystko załatwi znieczulenie, więc naprawdę nie ma się czego bać. A jak będziesz szukać dobrego gabinetu w Krakowie polecam się wybrać do Dental Services, naprawdę świetni specjaliści.