Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość demonicaliti

Kim była Lilith ??

Polecane posty

Gość floraifauna
Dobra dobra Ty cała PRAKTYKUJACA KATOLICZKO -spadaj ode mnie. Ja się do tej osoby nie przyznaje.Od razu pisze nie mam z nią nic wspolnego. Sieje jakies herezje i tak dalej. A ja mam swoje wartosci i koncza się na szpitalu psychiatrycznym i historii.I tak sie leci. Ona mi nic nie zrobi bo tu sa figury ale nie powinna sie przystawiac, a sie przystawia - jak ja jej sie przystawie to jej sie moze coś nie wiem co stac - tak sie jej przystawie. Bo nie zycze sobie zeby ktos tu lazil i mna podpisywal sie. To prosze sobie IP sprawdzic- chyba ze ktos pod moje ip sie podszyl, a ja nie znam sie na takich terminach jak ta PRAKTYKUJACA - ja sie tak nawet nie potrafie okreslic- to jest polski wynalaezek -komunistyczny.

Gość wychodzi na to ze
bóg działa jak polscy posłowie ustanawia zasady które są mu w danej chwili na ręke ! w d... z takim bogiem

Gość Praktykująca Katoliczka
Przeczytaj sobie tekst Mszy. Nie licząc śpiewów (które ksiądz lub organista wybierają sami i które mogą być skierowane do Marii) w Liturgii nie ma ANI JEDNEGO wezwania do Marii. Jeśli jest, to zacytuj.

Gość floraifauna
Praktykująca miejmy nadzieje, że co idziesz do kosciola to im płacisz. Zycie to nie przelewki i tak dalej.PRAKTYKUJĄCA - ja się tak nie nazwałam i pisałam tak a nie inaczej. I tyle. A Ty praktykująca jesteś zerem bo ja wiem co ja pisalam. Tyle :(

Gość floraifauna
proszę nie przejmować sięPRAKTYKUJĄCA - jest poniżej pacjentki szpitala psychiatrycznego. Szkoda łózka na nią w takim szpitalu. Nie przejmujcie się ludzie takimi ... nie wiem jak to nazwać PRAKTYKUJĄCYMI i tyle. Pozdrawiam. 🌼🌼🌼

Gość dzień dobry kochana
owieczko , dobrze ze jesteś bo już martwiłam się o ciebie gdzie byłas jak ciebie nie było ?

Gość zew ryczacej gesi
hmm... "Zdrowaś mario" na przykład :D wszystkie modlitwy są do jezusa i marii, ewentualnie świętych. Przecież chodziłam na msze kiedyś i wiem :) Nie kumam tego jak można omijać najważniejszego.

Gość zew ryczacej gesi
modlitwa zdrowas mario pochodzi z ewangelii Składa się z trzech części. Najstarsze dwie to cytaty z Nowego Testamentu: słowa archanioła Gabriela, wypowiedziane w czasie Zwiastowania (Łk 1,28) oraz słowa św. Elżbiety, skierowane do Maryi w czasie Nawiedzenia (Łk 1,42). Przez wiele wieków modlitwa Zdrowaś, Maryjo była dokładnym powtórzeniem ewangelicznego pozdrowienia Gabriela i Elżbiety. W XIII wieku zaczęto dodawać do dwóch fraz biblijnych imię: Jezus w ten sposób imię Jezusa stało się centrum modlitwy. Trzecia część modlitwy powstała dopiero w XIV wieku, kiedy w Europie panowała dżuma. W słowach modlitwy pozostał ślad grozy tamtych dni: teraz i w godzinę śmierci. http://pl.wikipedia.org/wiki/Zdrowa%C5%9B_Maryjo http://pl.wikipedia.org/wiki/Lilith

Gość SAmoTNosĆ
HMM proste jak drut jak ktos wlazi w antropologie kultury to widzi ze lilith jest odbiciem lub reminiscencja wielkiej bogini matki paleolitycznej wenus , dalekim echem matriarchatu tym czego balo sie spoleczenstwo zorganizowane wokolo kast tj. podzilow spolecznych

Gość AjajajJ
Ona jest postacia nie uznawaną przez kosciol, pierwsza kobieta Adama potem byla Ewa. Jest patronka dzieci rodzacych sie z chorobami chyba juz dokladnie nie pamietam

Gość Praktykująca Katoliczka
Zarzut co do modlitw do Marii i do Świętych dotyczył MSZY, a nie wszystkich modlitw, jakie są przy różnych okazjach odmawiane. W Ordo Missae (czyli oficjalnym tekście Mszy Świętej) NIE MA "Zdrowaś Mario" ani żadnej innej modlitwy do któregokolwiek ze Świętych.