Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milajda

czy ktoś adoptował dziecko w Polsce , mieszkajac w Uk ?

Polecane posty

Gość gość
po co chcecie brac jakies obce dziecko ze spieprzonymi genami? Nudzicie sie we dwojke?

Gość gość
Paula, To zależy od agencji. Zazwyczaj trzeba odczekać od 6 miesięcy do roku, ale u nas na przykład ten czas był krótszy. Wszystko zależy od agencji i osoby, z którą wam przyjdzie rozmawiać. Nam powiedziano po rozmowie, że wydajemy im się gotowi do podjęcia tematu adopcji. Nie wiem, jak to jest w przypadku mrozaków, bo takich nie mieliśmy. Ale myślę, że nie powinna to być przeszkoda, tym bardziej, że jak sama twierdzisz, nie zamierzacie kontynuować leczenia. I jeszcze jedno - jeśli w jednym miejscu nie będą chcieli z wami współpracować [bo na przykład mają za dużo wniosków, a za mało pracowników na dany moment], to zawsze możecie zwrócić się do innej agencji. Pytajcie, dzwońcie, piszcie. Naprawdę warto.

Gość Bondzik
Do goscia. Czy moglabys mi opisac jak wygladalo Twojej 1 spotkanie z social worker w domu

Gość gość
My jestesmy po 1 wizycie w domu I niestety nam odmowili wspolpracy dlatego chcielibysmy wiedziec jak najwiecej jak przygotowac sie do tej wizyty poniewaz bedziemy probowac z innna agencja:)

Gość gość
powiedzieli dlaczego?

Gość Paulina2
Witam, widze ze posty sa bardzo stare ale moze ktos jednak pomoze. Mozecie mi powiedziec jakie agencje w londynie moga pomoc w znalezieniu polskiego dziecka? My bylismy z mezem na spotkaniu w CORAM oni jednak powiedzieli ze w obecnej chwili maja glownie dzieci angielskie co postawi nas na koncu listy oczekujacej, gdyz w pierwszej kolejnosci przydzielaja dzieci do rodzin z takiej samej kultury i choc powiedzieli ze nas to nie dyskwalifikuje radzili zeby znalezc inna agencje ktora ma wiekszy dostep do dzieci polskich. Moze ktos doradzi jakas agencje?

Gość gość
Paulina podbijam, tez planuje zlozyc niedlugo wniosek w uk. Rejon west midlands a Ty?