Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bella_001

kolega

Polecane posty

Gość bella_001

Nie wiem co mam robic......w pracy mam kolege, pracujemy razem od 4 msc, jestesmy na tej samej fali, mozemy rozmawiac o wszystkim, jakbysmy sie znali lata! wszystko jest takie naturalne...mamy swietny kontakt. .............w pracy ludzie chyba cos zauwazyli....robia oczka jak tylko zaczniemy rozmawiac razem, tak jakby lacza nas ze soba. jest w stalym zwiazku, mieszkaja razem. NIE CHCE NICZEGO ROZBIJAC. lubie go, ale nie chce nikomu nic rozbijac. wszystko co sie dzialo, rozmowy zarty byly bez zadnych podtekstow z mojej strony. zauwaylam ze on jak na mnie patrzy to ma taki blysk w oku.... to sie chyba wymyka spod kontroli....nie chce nikogo ranic, boje sie ze on moze cos do mnie czuc...i co wtedy?

Gość Rotmistrz
Tobie chyba zostaje tylko nieangażowanie się i dawanie do zrozumienia, że to tylko koleżeństwo. Gorzej z nim wszak to on jest w związku. Zauważ natomiast, jak źle to o nim świadczy - jest w związku a stara się podrywać inną (Ciebie). Obawiam się, że to może nie być odpowiedni facet dla kogokolwiek.

Gość żegnaj kochana
on ma racje

Gość bella_001
obawiam sie ze to jest bardziej skomplikowane..... On mnie nie podrywa.....to cos innego....widze ze on sie przed tym broni. A jednak chyba oboje nie potrafimy zaprzeczyc ze to cos wyjatkowego. I wtedy choc z calych sil starasz sie byc okay...jest Ci dobrze w towarzystwie tej osoby. to nie jest takie plytkie jak podrywanie....chodzi o cos wiecej...taka wiez, uczucie glabokiej przyjazni i bliskosci trudno to slowami wytlumaczyc....

Gość Rotmistrz
Wybacz bello_001, jednak to nie jest coś wyjątkowego. Miliardy ludzi w historii świata to samo przeżywały i jeszcze miliardy będą przeżywać w przyszłości. Zatem standard :). Piszesz, że on się broni, cóż - nie za wiele chyba z tej obrony wychodzi skoro nadal z Tobą przebywa. Ty z tego co widzę też nie starasz się go utrzymywać w przekonaniu, że jest tylko kolegą. Ehhh... i znowu się skończy romansem bo oczywiście on nie będzie miał jaj zerwać wcześniej zanim dojdzie między wami do czegokolwiek.

Gość bella_001
:) standard. I like it! mmm....nie dojdzie do niczego

Gość bella_001
:) standard. I like it! mmm....nie dojdzie do niczego

Gość Rotmistrz
Skoro jesteś taka pewna to nie ma tematu ;). Obawiam się jednak, że jeżeli będziesz dalej sobie z nim "przebywać" to któregoś dnia (niedługo) stwierdzisz - "oh nie, zakochałam się, i co teraz?!"

Gość bella_001
niestety ja sie nie zakochuje....choc bardzo bym chciala, stracic glowe tak jak po czerwonym winie.... moze poprostu nie spotkalam jeszcze faceta, ktory tak by na mnie podzialal....:S

Gość bella_001
z reguly do tych rozmow i wzajemnego poznawiania swoich umyslow i dusz, poczatkow fascynacji do chodzi wtedy kiedy zostajemy sami w pracy... dlatego chyba wole przychodzic wczesniej o godzine od teraz, zeby nie bylo tej sytuacji. wtedy wychodze wczejniej

Gość bella_001
z reguly do tych rozmow i wzajemnego poznawiania swoich umyslow i dusz, poczatkow fascynacji do chodzi wtedy kiedy zostajemy sami w pracy... dlatego chyba wole przychodzic wczesniej o godzine od teraz, zeby nie bylo tej sytuacji. wtedy wychodze wczejniej

Gość Rotmistrz
Bello, czego Ty w takim razie od tutejszej społeczności oczekujesz? Skoro nie ma problemu - jak sama twierdzisz nie zakochasz się to o co chodzi?

Gość bella_001
przeciez nie zakocham sie od samego patrzenia?;) poprostu chce znalezc eleganckie wyjscie z sytuacji i nikogo nie zranic, tym bardziej jego...bo jest naprawde bardzo fajnym facetem. czuje sie tez winna....ktos mi kiedys powiedzial ze trzyba byc odpowidzialnym za uczucia ktore sie budzi w drugiej osobie. cholera, powinnam byc na dystans....pozwolilam zeby doszlo do lekkiej fascynacji....a teraz panika!

Gość Rotmistrz
Od patrzenia nie, ale oprócz patrzenia w grę wchodzi: 1. rozmawianie 2. wspólne śmiechy chichy 3. fereomony 4. nakręcanie się 5. ... itd. Jak wybrnąć? Skoro jesteście w pracy to urwanie kontaktu odpada. Zostaje się "oziębić" wobec niego tym samym dając do zrozumienia, że nici ze zdrady.

Gość bella_001
jezus maria....wszystkie podpunkty byly!!! wogole dzieki za odpowiedzi! tak tez mysle....ochlodzic kontakty....oczywiscie nie z dnia na dzien ale stopniowo... niestety ludzie w pracy cos zauwazyli:(

Gość bella_001
jezus maria....wszystkie podpunkty byly!!! wogole dzieki za odpowiedzi! tak tez mysle....ochlodzic kontakty....oczywiscie nie z dnia na dzien ale stopniowo... niestety ludzie w pracy cos zauwazyli:(

Gość Rotmistrz
Zawsze do usług ;) No tak, stopniowo ale aby to "stopniowo" się nie zamieniło w brak ochładzania. Natomiast co do ludzi z pracy... cóż, nic na to nie poradzisz, tutaj mleko się już rozlało. Jak zauważą, że jednak między wami nic nie ma to wszystko wróci do stanu "sprzed"

Gość bella_001
dzieki kochany jestes:) haha....zeby ochladzanie nie zamienilo sie w brak ochladzania! dobre. ale mowie Cie ja nie wiem co sie dzieje....jakis bigos sie z tego robi....bo jest jeszcze cos....inny kolega z innego dzialu....przychodzi raz na tydzien....i lapie go na tym ze sie we mnie wpatruje i flirtuje. jeszcze inny robi do mnie maslane oczy...i spytal czy nie pojade z nim na obchod, a to wogole jest cos innego niz ja robie w pracy mam zupalnie inna funkcje! co sie dzieje??? boze....jeszcze beda z tego problemy! moze sie atmosfera zrobic....wiesz o co chodzi.