Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cmv:(

Co ja mam zrobic, strasznie sie boje. :(((((((((((((

Polecane posty

Boję się strasznie... W ciązy badałam cmv, pod koniec - wyszło stare zakażenie (Igg 28, przy normie do 15, igm 9, przy normie do 15). Dziecku, ma 3 miesiace, wlasnie zrobilam to badania, gdyz mialo podwyzszone proby watrobowe. Wyszlo Igg 36, przy normie do 15 i igm 0.2, przy normie do 1). Wiem, ze teraz nie choruje, ale tak bardzo boje sie, ze przechorowalysmy to razem w ciazy. Czemu ona ma wiecej przeciwcial niz ja. U nas w miescie nie ma zakaznika. Pediatra bagatelizuje, bo dziecko "wyglada zdrowo", a ja nie wiem co robic, nie spie 3 noc z rzedu... :(

:((((((((((((

Gość ra da pora da
Przede wszystkim musisz zrozumieć, że co się stało, to się nie odstanie. A stresem i nerwami tylko szkodzisz maluszkowi ! Więc musisz się uspokoić i znaleźć w sobie optymizm, że wszystko będzie dobrze, bo tylko tak możesz pomóc swojemu dziecku. Choroby nie cofniesz, ale możesz wycofać negatywne hormony, których dostarczasz dziecku jak się stresujesz.

Gość ra da pora da
A jeśli chcesz się pocieszyć, to przeczytaj sobie Białą Masajkę - kobita przeszła ciążę w Afryce, jedząc praktycznie tylko kozie mięso i pijąc herbatę z cukrem, 2 razy miała malarię w ciąży a raz żółtaczkę - dziecko zdrowe jak rybka :) Ja się tym pocieszałam na oiczątku ciąży, kiedy wymiotowałam i prawie nic nie jadłam - dziecko sobie poradzi. Głowa do góry.

Gość zau
Ale dziecko ma 3mies. wiec jakie hormony matka mu przekazuje?

Gość ra da pora da
Faktycznie, nie doczytałam. No to w takim razie nie rozumiem, czym autorka się stresuje, skoro dziecko jest pod opieką pediatry i rozwija się prawidłowo?

Gość zaś Amanda
czy Joanna dziewczyno, wrzuć na luz, bo naprawdę dla Ciebie to już tylko psychiatra

Gość po cmv
Moja córka urodziła się z cytomegalia wrodzona,ma 3,5 roku i rozwija się doskonale! Wodę niemowląt zaraza się tym wirusem od członków rodziny itp.w pierwszych miesiącach życia i nic im nie jest,generalnie nie leczy się dzieci które nie maja objawów, poziom igg u twojego malucha jest niski,możliwe,ze to twoje przeciwciała dostarczone z mlekiem. Żeby mieć 100% pewności musialabys zrobić badanie ilościowe z moczu hcmv dna,koszt ok 400 zł. Możesz też zadzwonić do czd i poprosić o rozmowę z lekarka,która zajmuje się cytomegalia,myślę,ze pomogą. Nie zamartwiaj się na zapas

dzieki, dzisiaj tam zadzwonie... Wiem, ze nie powinnam, ale ciezko sie nie martwic, zwlaszcza ze z watroba cos tez juz nie tak... Dzisiaj mamy tez wizyte u pediatry, wazenie, ale ona i tak bagatelizuje...

Jeśli to dziecko nie z muzułmaninem, to nie obawiaj się niczego, to dar! :)

Hehe, nie, to dziecko z Polakiem. :) Boje sie strasznie, bo sie naczytalam o tej glupiej cmv...

Gość do psychiatry idź
babo ile jeszcze chorób wymyślisz temu dziecku?

Gość jejku jejku...
Piszesz, że pediatra bagatelizuje sprawę, a może po prostu ma większą wiedzę medyczną niż ty? Chyba, że mu nie ufasz, to zmień lekarza

Bylam u lekarza - mamy skierowanie do poradni chorob zakaznych :(