Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ggggighf

czy to jakis wirus???

Polecane posty

Gość ggggighf

to jakis wirus.Weszlam na pewna strone i wyskoczyl mi komunikat ze popelnilam jakies przestepstwo i maja moje IP i musze zaplacic 600 zl grzywny zeby odblokowac.Ze niby jakas policja mnie namierzy czy cos za wchodzenie na nieodpowiednie strony,a byla to strona sklepu z upominkami.Czy ktos mial juz cos takiego??? mam pytanie.

Gość ggggighf
hallo pomoze ktos?

Gość ererrrtrtrt
to kon trojanski, wejdź w tryb awaryjny i przeskanuje esetem a potem zaaktualizuj windowsa i wszystkie programy typu java, acrobart reader, flash player, bo on wchodzi przez luki w oprogramowaniu

Gość ggggighf
tak,to ten wirus.Juz kiedys mialam go ale ja sie kompletnie nie znam na kompach,moj maz juz raz odblokowal takiego wirusa.Teraz te to zrobi ale mam pytanie.Czy jak juz go usunie to czy wyswietla mu sie otwarte wczeniej strony zanim komp sie zablokowal? wybieralam prezent dla niego na mikolaja i nie chcialabym zeby widzial.

Gość ererrrtrtrt
to nie wirus, to koń trojański. strony pewnie zapisaly sie w historii w przeglądarce wiec jak tam zajrzy to pewnie zobaczy co przeglądalas.

Gość ererrrtrtrt
ale czy ty nie masz na kompie zadnego antywirusa? że ci drugi raz wlazl.

Gość ggggighf
tw historii to moze zdaze skasowac ale czy jak usunie tego wirusa to czy beda pootwierane te strony na pulpicie??! komp nam sie sypie,byl jakis antuwirus ale pewnie zalaby

Gość sorexx
Tak dokładnie to ransomware. Pomóc na to może dobre forum komputerowe. Nie płać, udaj się na forum komputerowe. Uruchom komputer w trybie awaryjnym i zrób logi. Przedstaw je na forum i czekaj na osoby, które są w stanie pomóc. Możesz przeskanować komputer Malwarebytes Anti'Malware i do tego OTL I GMER.

Gość ggggighf
niestety niemam na to czasu bo ide do pracy.Maz to zrobi bo sie zna na tym.Chodzi mi glownie o to czy strony ktore byly otwarte w momencie pojawienia sie wirusa beda nadal otwarte jak maz go usunie.Bo wtedy nici z prezentu.

Gość eerrrtrtrttr
mysle, ze nie beda, nie martw sie. ale jak zajrzy w historie to jak najbardziej zobaczy

Gość ggggighf
ok dzieki