Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ktosiam.

Pytanie o pochwę po prodzie

Polecane posty

Mialam b.szybki poród i w konsekwencji obnizyly mi sie miescnie pochwy. Lekarz mowil mi, ze to sie zdarza ale dziecki temu bede lepiej czyla męża. Rzecwyscie z czuciem nie jest xle, chociaz na pewno dzieki cwiczeniom miesni Kegla mogloby byc lepiej.. ale jak wkladam palce do pochwy, nawet dwa - czuje wielki luz.Zadnego oporu, czuje ze tam jest jakby pusto, miescie sie nie zaciskaja mi wokól palców. Czy Wy macie podobnie ? martwie sie, ze moja pochwa nigdy nie doszla do normalnego stanu po porodzie

Gość jiiiiiiiip
Będzie ok! Daj sobie czas. Dopiero co urodziłaś i już oczekujesz cudów. Spokojnie, cierpliwości.

Gość zau
ile minęło od porodu?

nie nie, urodzilam dawno temu, dwa lata minely. Lekarz mi mowil, ze takie obnizenie miescni wi wyglad pochwy wysteouje bardzo czesto po 3, 4 porodzie ale poniewaz mialam za szybki porod, to wystapilo to u mnie. Wydawalo mi sie, ze skoro miesnie sa obnkzone to wlasnie zapadaja sie ( mam nadzieje, ze wiecie o co mi chodzi), tym bardziej ze mama lepiej czuć meza.... a jak wkladam palce do pochwy to wielkie luzy.Nie wiem co o tym sadzic

Gość fghgfhgfhgfhf
żebyś chociaż po polsku pisała.. sorry ale nie wyrabiam, czytam to kafe i niektórzy tak kaleczą język jakby byli upośledzeni umysłowo

Gość zau
No to chyba już tak zostanie. Ja miałam luźniej w pochwie ale zaraz po porodzie a potem wróciło do tego co było wczesniej.

też mi się tak wydaje moze ćwiczenie mięśni Kegla trochę pomoże ? albo operacja mnie kiedyś czeka, tym bardziej że często łapie infekcje pochwy ( myslę, że można to powiązać)

Gość zau
Ćwicz -na pewno nie zaszkodzi.