Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Caroline 18

brak pewności siebie, LO

Polecane posty

Gość Caroline 18

Witam ! Chodzę do 3 klasy LO. Od początku 4 klasy podstawówki nie miałam łatwo. Dobrze się uczyłam a to doceniali nauczyciele którzy momentami wychwalali mnie przez to powstawały niesmaki między mną a moimi koleżankami szczególnie. Często określali mnie jako "pupilek ". Mimo wszystko znajomych miałam dużo, zawsze pewna siebie, wygadana i sympatyczna potrafiąca powiedzieć "nie". W gimnazjum wszystko się unormowało szczególnie w 3 klasie. Pamiętam ją bardzo fajnie . I mój problem pojawił się odkąd poszłam do liceum. Moje pierwsze liceum okazało się totalnym nieporozumieniem. Jak wcześniej wspomniałam zawsze stawiałam na naukę, nie przeklinałam, zawsze lubiłam wysłuchać ludzi, rozmawiać z nimi. Niestety moja klasa a przed wszystkim osoby w niej były całkowicie inne. Już nie będę wymieniać co się tam działo ale nie było to zwykłe daj lekcje codziennie. Bynajmniej dużo mnie to "kosztowało". Więc zmieniałam i teraz czuję się świetnie. A raczej powinnam. Mam koleżanki i przyjaciółkę nawet ale moje życie odkąd poszłam do LO zmieniło się. Zawsze byłam przewodniczącą, brałam udział w występach , zawsze na pierwszym miejscu a teraz? Nie biorę udziału bo przecież są lepsi a ja nie staram się ujawnić, zawsze to ja wszystkim w klasie się zajmowałam a teraz są inne osoby, które kochają dominować. A mnie to wszystko trochę dołuje i nawet "zamknęłam". Za dużo mnie to wszystko kosztowało . Czasami czuję się nie potrzebna, przychodzą mi do głowy myśli że wszystko co mówię i robię jest złe, że wychodzę na głupio. Mam kompleksy na swoim punkcie.A najgorsze jest to ze wiem jak powinnam robić ale nie mogę tego zastosować w praktyce. Jak czuć się znowu pewnie????

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować