Gość Caroline 18 Napisano Listopad 23, 2012 Witam ! Chodzę do 3 klasy LO. Od początku 4 klasy podstawówki nie miałam łatwo. Dobrze się uczyłam a to doceniali nauczyciele którzy momentami wychwalali mnie przez to powstawały niesmaki między mną a moimi koleżankami szczególnie. Często określali mnie jako "pupilek ". Mimo wszystko znajomych miałam dużo, zawsze pewna siebie, wygadana i sympatyczna potrafiąca powiedzieć "nie". W gimnazjum wszystko się unormowało szczególnie w 3 klasie. Pamiętam ją bardzo fajnie . I mój problem pojawił się odkąd poszłam do liceum. Moje pierwsze liceum okazało się totalnym nieporozumieniem. Jak wcześniej wspomniałam zawsze stawiałam na naukę, nie przeklinałam, zawsze lubiłam wysłuchać ludzi, rozmawiać z nimi. Niestety moja klasa a przed wszystkim osoby w niej były całkowicie inne. Już nie będę wymieniać co się tam działo ale nie było to zwykłe daj lekcje codziennie. Bynajmniej dużo mnie to "kosztowało". Więc zmieniałam i teraz czuję się świetnie. A raczej powinnam. Mam koleżanki i przyjaciółkę nawet ale moje życie odkąd poszłam do LO zmieniło się. Zawsze byłam przewodniczącą, brałam udział w występach , zawsze na pierwszym miejscu a teraz? Nie biorę udziału bo przecież są lepsi a ja nie staram się ujawnić, zawsze to ja wszystkim w klasie się zajmowałam a teraz są inne osoby, które kochają dominować. A mnie to wszystko trochę dołuje i nawet "zamknęłam". Za dużo mnie to wszystko kosztowało . Czasami czuję się nie potrzebna, przychodzą mi do głowy myśli że wszystko co mówię i robię jest złe, że wychodzę na głupio. Mam kompleksy na swoim punkcie.A najgorsze jest to ze wiem jak powinnam robić ale nie mogę tego zastosować w praktyce. Jak czuć się znowu pewnie???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach