Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość homeopatiia

Mam grzybice pochwy :(

Polecane posty

Gość homeopatiia

Ginekolog przepisał mi dwa opakowania Nystatyny czyli razem 20 globulek dopochwowo. Plus doustnie Mycosyst. Teraz chce się zapytać czy ta nystatyna jest skutecznym lekiem ? Stosował ją ktoś, bo ja już od dłuższego czasu zmagam się z grzybkiem i nie wiem czy to mi pomoże Poza tym są łatwe w aplikacji ? Jeśli ktoś wie lub leczył się tym lekiem to proszę o odpowiedź :)

Gość podgrzybki
Mi nystatyna pomogla, dodatkowo aphtinem smarowac tzn na palec i do srodka:) plus clotrimazol zewnetrznie

Gość up ja ja ja
Ble czemu się nie myjesz?

Gość żę tak powiem
ja wybrałam również 2 opakowania i mi nie do konca pomogła, ale ja to już nie wierzę w to że kiedyś się tego na dobre pozbęde

Gość homeopatiia
Właśnie teraz skończyłam brać Clotrizolum - dwa opakowania przez dwa tygodnie i kompletnie nic mi nie pomogło Dlatego lekarz przepisał mi nystatynę. I teraz nie wiem czy będzie to samo jak z Clotrimazolum czy jednak pomoże... Nie wiem czy to słaby lek ?

Gość homeopatiia
Słyszałam, że macmiror jest dobrym lekiem ale ginekolog nie chciał mi tego przepisać ;/

Gość podgrzybki
Ja stosowalam clotrimazolum masc

Gość homeopatiia
Maść też stosowałam, ale oprócz niej globulki dopochwowe i zupełnie nic ;/ dla mnie on jest chyba za słaby...

Gość żę tak powiem
ja macmiror stosowałam też i niby jest lepiej ale nie do końca. Macmiror jest o tyle dobry że jest zarówno na grzybice jak i i na bakterie. Ja razem z macmirorem brałam doustnie ketokonazil silny lek na przewlekłą grzybicę a i tak nie wyleczyłam jej do końca...

Gość żę tak powiem
teraz dostałam clotrimazolum ale w jednej tabletce. Wątpie że pomoże, wychodzi na to że nigdy się do końca tej grzybicy nie pozbęde

Gość homeopatiia
No masakra :( Również Ci współczuje... Ja już trochę tych leków się nałykałam i nawkładałam i zazwyczaj kasa w błoto. No i do ginekologa :( Jak teraz ta nystatyna nie pomoże to nie wiem ;/ w dodatku często bolą mnie jajniki ;/ raz lewy raz prawy.. takie kłucie -.- powiedziałam o tym również ginekologowi, a on nic.. tylko przepisał mi tą nystatynę i mycosyst doustnie.

Gość unicorn_
od czego to ci się zrobiło ?

Gość up ja ja ja
najpierw się puszczalyscie po kiblach a teraz zarażacie zdrowych facetow???

Gość homeopatiia
A ja wiem od czego ?? Napewno nie drogą płciową, bo dziewicą jestem. No, ale nie wiem skąd mam to cholerstwo ;/

Gość podgrzybki
Popros o usg jesli jajniki cie bola...a aphtin + nystatyne polecam

Gość homeopatiia
Tak, tak :) w kiblu :) daje na każdej dyskotece :) a w soboty oblatuje wszystkich po kolei łącznie z barmanem ;/ Opanujcie się co piszecie...

Gość żę tak powiem
U mnie niby w badaniu ginekologicznym widać poprawę. Podobno było dużo gorzej, Co do objawów to raz są raz ich nie ma wcale. Ja to mam już przewlekłą tą grzybicę więc dlatego chyba tak trudno jest się mi jej pozbyć

Gość żę tak powiem
Najgorsze jest to że tak naprawdę jest to trudna choroba w leczeniu, bo te grzyby wnikają głęboko w tkankę. Także jak raz się to paskudztwo złapie to potem ciężko się uwolnić i nawroty są częste

Gość BardzoProszę.
jakie są te objawy grzybicy ? macie może bóle brzucha takie jak podczas okresu, i bóle jajników do tego wydzieline z takim serem choćby ?

Gość homeopatiia
Nawet mnie nie dołuj... Chyba są jakieś sposoby i probiotyki na ich zapobieganie ? :( No, ale najpierw trzeba ją zaleczyć, żeby myśleć o zapobieganiu. Okropieństwo :/

Gość gnojek ale taki prawdziwy
moze trzeba usunac pochwe i po klopocie

Gość żę tak powiem
Ja już nie mam takich objawów. U mnie wydzielina jest wodnista wygląda jak woda po prostu. Przy przewlekłej grzybicy tak podobno się dzieje.

Gość homeopatiia
Ja mam co jakiś czas właśnie takie bóle brzucha jak podczas okresu i przynajmniej raz dziennie takie kłucie w okolicy jajników :( moja wydzielina jest taka białawo-żółta, ale bardziej w stronę białego jednak. Konsystencja trudno mi powiedzieć bo czasami się zmienia ;/ nie wiem czy to możliwe ? :P ale nie jest jakoś gęsta, raczej rzadsza. I mam biały nalot w okolicach sromu.

Gość żę tak powiem
Miałam nawet długie okresy kiedy miałam spokój z grzybicą, ostatnio było to chyba 2 lata, kiedy nie miałam objawów, ale grzybica była bo wyszło mi to w cytologii. Przy braku objawów, nawet lekarz był zdziwiony wynikami, bo w badaniu ginekologicznym też nie było nic widać, dopiero cytologia pokazała grzybicę.

Gość dftygukjjhgfdfkhyul
Do tej mądrej, która myśli że grzybica jest od niemycia i od 'dawania'. Jak poszłam do gina z grzybicą to powiedział mi, że jestem za czysta - po prostu za często się myję i wypłukałam sobie florę bakteryjną. Kobiety, które nie myją się za często nie mają problemów z infekcjami intymnymi, bo są po prostu 'przyzwyczajone' do bakterii. Oczywiście to nie reguła. A grzybicą się zarazic można wchodząc do jeziora, albo siadając na kibel w toalecie publicznej.

Gość homeopatiia
dftygukjjhgfdfkhyul Otóż to. Wkurza mnie jak ktoś zaczyna gadać, że mam bo się puszczałam ;/ jak dziewica mogła się puścić ?! ;/ już pomińmy dziewictwo, ale tym można się zarazić tak jak wspomniałaś siadając na publiczny kibel czy w jeziorze. A nawet po zażywaniu antybiotyków.

Gość BardzoProszę.
pytalam o objawy ? moze ktos odpowiedziec ?

Gość pindapinda
nie musicie wierzyć, ale ja miałam tylko jeden raz grzybicę. piekło cholerstwo i co zrobiłam? włożyłam do środka najsilniejszy i najzdrowszy antybiotyk, jaki znam- czosnek. po tym ochładzałam jogurtem naturalnym, a w ciagu dnia smarowałam clorrimazolum. byłam już parę razy osłabiona i ANI RAZu żadnej infekcji tam. :)

Gość homeopatiia
Opisałam Ci z grubsza moje objawy :)

Gość homeopatiia
Czytałam o czosnku :P No, ale u mnie nie wiem czy by to coś dało. Ginekolog sam stwierdził dość silną grzybice.I chodziłaś tak z tym czosnkiem czy tylko na noc wkładałaś ? :P