Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

CzerwonaWiewiorka

Swieta Bozego Narodzenia poza Polska

Polecane posty

Wigilię u nas z przyjaciółmi i skajpem pewnie później;) w pierwszy dzień Świąt gdzieś pojedziemy na wycieczkę, w drugi do pracy;) za rok jest plan pojechać do Polski - chyba umrę;) a w ogóle to koniec świata wszystko załatwi;)

Gość ja w tym roku
jade na Dominikane. Lato w srodku zimy :D

polska w tym czasie jest przgnebiajaca wszystko poza kosciolami zamkniete;-(

si-xa ja nie lubie przymusaowych wakcji;/ a nic nie moge zaltwic w te dni - w jezuska i cala ta zgraje lobuzow - nie prznaleze;-) dlatego mam obraz polski jako kraju smutnego w te dni - i nie jako zmuszajacego do jednego stylu zycia - tragedia;/

no cóż, ja załatwić wszystko mogę w inne dni roku i choć sama nie nalezę do praktykujących wyznawców kościoła to z własnej nieprzymuszonej woli polecę do tego smutnego kraju aby być razem z moja ukochana rodziną bo święta z nimi nabierają zupełnie innego wymiaru:) nie tyle religijnego co tradycyjnego..i to chyba jedna z niewielu polskich tradycji które chciałabym kultywować.Bo jedzenie indyka w restauracji wcale mnie nie cieszy.

no coz nie kazdy ma rodzine kultywujaca szopke;-)

Gość bartesbrazylia
ja święta spędze, ze znajomymi polakami w limie, kawałek od rio zaprosili mnie i mysle, ze nie bede zalowal do Polski jezdze w lutym bo wtedy dostaje urlop ;) Pozdrawiam :]

i naprawdę szczerze ci współczuje (ano mam dobre serce właśnie dzięki swej rodzinie) musisz mieś bardzo smutne życie żeby komentować życie innych ;D mam nadzieję że poczułaś się lepiej dobranoc ps tak tak znamy strefy czasowe haha

[zgłoś do usunięcia] makrela wędzona ror szopke to ty masz w głowie" xxxxx czy nie szopke wlasnie sie swieci podczas tego bozego narodzenia? nie wiem bo nigdy nie swiecilam, dlaczego jestes niegrzeczna - bo ktos robi inaczej, hm?;-) wiecej optymizmu;-)

co do limy - to fajnie - jedziesz tez do boliwi?:-) chcialam zap[ytac o chorobe wysokosciowa w la paz....?

[zgłoś do usunięcia] makrela wędzona i naprawdę szczerze ci współczuje (ano mam dobre serce właśnie dzięki swej rodzinie) musisz mieś bardzo smutne życie żeby komentować życie innych ;D mam nadzieję że poczułaś się lepiej dobranoc ps tak tak znamy strefy czasowe haha" xxxxx tak masz tracje - jestem tak smutna ze lzy zalewaja mi ekran;-) no i lepiej byc smutnym niz niegrzecznym;-) ps. cieszy mnie to wiedza na temat "swiata";-) ujednym zdaniem: uderz w stol a nozyce sie odezwa;-)

[zgłoś do usunięcia] makrela wędzona nie zapomnij rozłożyć mojej wypowiedzi na części pierwsze to przecież twoja tradycja nieprawdaż" xxxxx nazwalabym to zwyczajem a nie tradycja;-) widze ze tradycja na oczka to sie rzuca u niektorych;-) lepsza i tak tradycja od szopki w kazdym razie;-)

Nie jezdze na swieta do PL i raczej tez nie obchodze swiat sama, ale w tym roku jakos pierwszy raz wlasnie chce zrobic swieta w domu. Pamietam jak w PL robilo sie swieta to ciagle wszyscy bylismy zmeczeni i to cale sprzatanie i jakos tak nie bylo wesolo.

makrela - ty juz lepiej idz spac - jak zumnie zapowiadalas;-) niz tak siedzisz i dywagujesz na moj temat;-)

a szopka - jej sie od razu skojarzyla ze az zareagowala niegrzecznie , hahah;-)

arpad 17 - wspolczuje doswiadczen;/ tez sluyszlam od znajomych od tej uciazliwosci - odwiedzania si , czesto w ciasnych mieszkania po kilkansacie osob;/ sztywno pod krawatem i siedzeniu przez x godzin za stolem i jedezeniu - gdzie tu przyjemnosc..?;/

Gość kochanka Franka
A ja uwazam ze makrela ma racje ! Tradycje trza sznowac i uczyc kolejnych pokolen.Dla mnie ten jest kretynem,kto spedzil pare latek za granica i jest bardziej hamerykansko zachodni niz caly zachod z Ameryka 2gether. Nie wiem czy dobrze kojarze,ale ror to chyba ten wieli z Australii ktory wie wiecej niz Aborygeni z kangurami razem wzieci

sztywno pod krawatem i siedzeniu przez x godzin za stolem i jedezeniu - gdzie tu przyjemnosc..?;/ no przykro mi że miałaś takie święta:D nie dziwne że ich nie lubisz

[zgłoś do usunięcia] makrela wędzona wierz, nie interesują mnie twoje rady odnośnie mojej pory snu ale milo mi że się o mnie troszczysz" xxxx nie, nie troszcze sie (nie lubie niegrzecznych ludzi) - ja ci wytykam brak konsekwencji a to roznica;-)

"kochanka Franka A ja uwazam ze makrela ma racje ! Tradycje trza sznowac i uczyc kolejnych pokolen.Dla mnie ten jest kretynem,kto spedzil pare latek za granica i jest bardziej hamerykansko zachodni niz caly zachod z Ameryka 2gether" xxxxx no dokladnie;-) tyle ze nie kazdy spedzil pare latek;-)

[zgłoś do usunięcia] makrela wędzona sztywno pod krawatem i siedzeniu przez x godzin za stolem i jedezeniu - gdzie tu przyjemnosc..?;/ no przykro mi że miałaś takie święta nie dziwne że ich nie lubisz" xxxxxx pisalam o doswiadczeniach znajomych - u mnie w rodzinie - wszyscy wierza w zdrowy rozsdake a nie szopki;-)