Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

-dietowiczka-

Dieta MŻ zdrowe odżywianie

Polecane posty

hej wy już takie chudzinki jesteście :) ja to daleko za wami dziś nie ćwiczyłam jedynie był bardzo szybki spacer 40 min

jakie tam chudzinki ja coś czuję że mój cel będzie za mały i jeszcze trzeba będzie schudnąć o 2-3kg więcej niż w planach ;) myślałam że jak zbliżę się do wagi sprzed ciąży ciało również będzie wyglądało jak dawniej a tu dużo jeszcze muszę się postarać, co z tego że noszę rozmiar M znowu skoro mam boczki i wystający brzuch a uda jakieś spore się wydają ;) Dość narzekania trzeba będzie ćwiczyć bo same spacery mi nie pomogą. Zmieniłam stopkę bo zupełnie zapomniałam wczoraj a upewniłam się że jednak spadł kolejny kg :)

Halo halo jest tu ktoś?? Piszcie co u Was :) Ja po wczorajszych ćwiczeniach mam lekkie zakwasy, będę ćwiczyć co drugi dzień więc dzisiaj odpoczynek dopiero jutro znowu. Menu na dziś: owsianka jabłko kotlety mielone z szynki z surówką i odrobiną ziemniaków szklanka kefiru 0% kolacja jeszcze nie wiem jaka będzie może kanapki

Gość kerhgbudsf
Fajny sposób dla łakomczuchów - Yerba Mate z 3 rodzajami miety! Dobrze hamuje apetyt, więc łatwiej wytrzymać bez podjadania. Jedzenie nie chodzi nam po głowie, świeżość w buzi sprawia, że nie ciagnie nas do słodyczy. Poczytajcie na blogu o Yerbie, co to ziółko potrafi: http://yerbomaniaczka.blog.pl/

Gość szczęśliwa 29
dzien dobry, zdycham, wczoraj wieczorem poszlam na body blitz, cos jak aerobic polaczony z kick boxingiem i tancem, po 15 minutach mialam doslownie gwiazdki przed oczami..a to trwalo godzine, , do tego lapala mnie kolka co 5 min, no ale coz ..dzis na wadze 78.1:) warto bylo, za tydzien tez sie wybieram, no i w domu cwicze na orbitreku , narazie znowu zaczynam od 10 min dziennie, dzis chyba sobie odpuszcze bo nawet pazkoncie mnie bola:D a wlasnie wczoraj zjadlam na obiad hamburgera...poszlysmy z mala do bawialni, a ze to dziecko powietrzem zyjace to myslalam ze moze chociaz zje burgera, nic w stylu mcdonalds, bo sama chuda grilowana wolowinka , brazowa bulka , salata ogorek i tona frytek....i ja to wszystko zjadlam..tzn nie zabralam jej jedzenia z przed nosa:D mala skubnela sera z wierzchu i bylo po jedzeniu wiec co mialo sie marnowac:D co do figury z przed ciazy, no coz, ja to marze o figurze przed staraniem o ciaze, bo 2 lata bylam na roznych hormonach zeby zajsc, przez co 10 kg wskoczylo sobie od tak.. a w ciazy kochane wazylam 113 kg:D:D co prawda po 10 dniach bylo 92;] i nie mam rozstepow czym jestem zdziwiona, bo brzuch mialam caly czas o 4 tyg wiekszy, a ze urodzilam w 42 to brzuch mialam mierzony na 46 tydzien, ( w UK mierzy sie brzuch cm) dietowiczka menu masz podobne do mojego;) moje ulubione jedzenie:) a ja na dzis mam na sniadanie jogurt z rabarbarem bez tluszczu, banan, jablko, pozniej bedzie kanapka z szynka bez masla z warzywami, kolo 13 zupa, a na obiad hmm jeszcze nie wiem, na przegryzke 3 serki babybell light, cola light do picia , woda, spadam, milego dnia dziewczyny:)

Szczesliwa29 moja kuzynka mi wczoraj opowiadała o tym aerobiku i chwaliła że daje wycisk, ja niestety nie mam możliwości na razie iść na takie zajęcia bo za dużo kombinacji żeby dziecko miało wtedy z kim zostać :( na razie ruszyłam z ćwiczeniami w domu i myślę że zapał mnie nie opuści zbyt szybko ;) ja przy końcu ciąży warzyłam 85kg ale 10kg zeszło już po kilku dniach od porodu sporo wody zatrzymałam, niestety rozstępy mam ale zbledły i mam je gdzieś, też sporo brzucha miałam jakbym się spodziewała co najmniej bliźniaków. A tym hamburgerem to się nie przejmuj, wcale nie był taki zły, raz na jakiś czas można zjeść coś tłustszego czy słodkiego i diecie to nie zaszkodzi na pewno. Ja jakoś bardzo dietetycznie nie jem, po prostu się ograniczam i zamiast podjadać ciacha popołudniami piję kefiry ;) Zmykam na spacer. Pozdrawiam

hej. Ja dzisiaj znowu na popołudniowej zmianie, ale później za to przez dluższy czas tylko pierwsze :) dzisiaj zjadłam bułkę z ziarnami z serem hochland i jajko, a w ramach obiadu 2 tosty z szynką i ketchupem, nie wiem czy jeszcze coś dzisiaj zjem, narazie nie mam ochoty, ani czasu. dzisiaj dzień bez hulla- hop, bo nie miałam kiedy hulać. Mam nadzieje, że przez jeden dzień ciało się nie odzwyczai i nie będzie nowych siniaków;p

judyta znam ten ból po hula hop ;) mam kilka zdjęć jak zaczynałam kręcić i się odchudzać kilka miesięcy temu, okropność jak to wygląda ale z czasem jest przyjemnie kręcić, wątpię żebyś po jednym dniu miała siniaki prędzej po tygodniu przerwy ;) Rano miałam lekkie zakwasy a teraz strasznie mnie wszystko boli chyba jutro pocierpię przy ćwiczeniach :( mój gin mi dzisiaj zmienił tabletki anty ponoć mają mieć działanie również odchudzające jakoś w to nie wierze ale po cichu liczę na to że może mieć rację ;)

Cześć. No ja pamiętam moje początki z hula - hop. to był sierpień. Miałam takie siniaki, że wyglądało jakbym w patologicznej rodzinie mieszkała i była bita, ale głupia byłam, bo zamiast stopniowo przyzwyczajać ciało, to poszłam na całość, no i potem zdychałam. Nawet spać nie mogłam, bo tak bolało, ale uważam, że warto było tak cierpieć, bo efekty są super :) dzisiaj pracuję do 15stej, więc po południu będę miała czas na hulanie. Co do dzisiejszego menu, to na obiadokolację planuję zrobić sałatkę grecką, bo dawno nie jadłam, a mam ochotę na trochę fety i oliwki :). Natomiast kompletnie nie wiem co zjeść na śniadanie, nic sobie nie przygotowałam w domu i teraz muszę iść do sklepu i cośfajnego poszukać. W zasadzie to kusi mnie Subway, który jest obok, ale nie wiem czy zasłużyłam na takie pyszności ;p waga dzisiaj pokazała 54,5 kg :)

Witam, śniadanie zjadłam kawę wypiłam i zbieram się na spacer, przy okazji do koleżanki zajrzę ;) Moje menu dzisiejsze nie do końca zaplanowane jeszcze bułka grahamka plus 2 jajka na miękko jabłko lub kiwi warzywa na patelnie z wczorajszym mielonym i surówką szklanka kefiru 0% na kolacje nie wiem co będzie Miłego dnia dziewczyny :)

szkoda, że tu tak pusto...Ja po śniadaniu, jednak nie skusiłam się na subwaya. zjadłam za to grahamkę i małą sałatkę śledziową. Ehhh jak mi się dziś nudzi w pracy :/ a jak mi się nudzi to myślę o jedzeniu :/

Hejka.:) mogę się dołączyć? Od dzisiaj zamierzam mniej żreć :D i zdrowiej się odżywiać... Będę się skupiać bardziej na owocach bo kiedyś schudlam 6 kg w 2 miesiące jedząc głownie owoce.. Zakupiłam sobie też ostatnio fitness na konsole tylko jakoś jeszcze nie mam zapału do tego... no tak czy inaczej muszę schudnąć okolo 12 kg. żeby w końcu się sobie podobać.:P:*:*

Mnie też martwią te pustki :( trochę zmieniłam menu, nie zjadłam owocu i warzyw do obiadu tylko mięso z surówką z braku czasu i apetytu, zaraz zabieram się za ćwiczenia i może po nich zjem kiwi do kefiru ;) judyta mam to samo z nudów chce mi się jeść, już nie mówię o tym jak oglądam tv uwielbiam coś wtedy podjadać, a kulinarne programy omijam bo to jeszcze bardziej pobudza apetyt.

witam nową kolezanke:) w ramach obiadu zjadlam dwie parówki z szynki z sokołowa z ketchupem i grahamke. Na wieczór będę robić sałatkę grecką, a teraz ide hullać :)

Gość Dietunia:-) !!!
Witam , 2,5 tygodnia na diecie i 3,5 kg w dół , raczej dobrze, choć dziś sobie pofolgowałam z jedzeniem . Jadłam dziś na śniadanie: 3 placki ziemniaczane małe z ogórkiem,kawałeczek konserwy. II śniadanie : wywar z zupy buraczkowej Obiad: zupa mleczna (kasza manna) pół kromki chleba i 30g ciasta .Zupa miała być na kolację ,ale tak mi się jej chciało że nie doczekała. Kolacja już zjedzona , a był to omlet z warzywami . Nie wiem ile dziś kalorii zjadłam ale czuje że przesadziłam . Cwiczyć ćwiczyłam , ale i tak mam wrażenie że pęknę.

... ale swinia ze mnie... ożarlam się jak nie wiem co.. zjadłam 4 tosty z podwójnym serem... taka zła teraz jestem na siebie... idę teraz pocić się.. ech.. :*:*

a ja zrobilam sałatkę grecką i jakoś przeszła mi na nią ochota...Mój dalej w pracy, a ja się nudzę, chyba siąde z kubkiem zielonej herbaty w ręce i kotem na kolanach i zacznę nadrabiać zaległości w ,,Na Wspólnej" :P

Gość Dietunia:-) !!!
Mój też w pracy do 22 , trochę nudno ale zaraz zrobie sobie kakao i zmykam trochę posprzątać rzeby jutro było mniej do sprzątania , choc nie wiem czy to sens , bo sobota niedziela jestem w szkole , a mąż z dziećmi w domu , wiec i tak po powrocie bałagan będzie masakra , ciągle tylko sprzątam to jest jakieś chore .

Dietunia gratuluję spadku :) Judyta narobiłaś mi ochoty na tą grecką, ser i oliwki mam ale sałaty brak :( jutro kupię w biedronce mix sałat i pewnie ze dwa dni pociągnę na sałatkach jedna grecka a druga z kurczakiem mmm ;) Dzisiaj na kolacje zjadłam zupę jarzynową i niestety skusiłam się na 2 herbatniki :( chyba po tych ćwiczeniach mnie tak ciągnie do większej ilości jedzenia niż w planach :( Do jutra.

Gość agnesx32
witam chciałam spytac jak pijecie ocet jabłkowy? z woda czy jak?

Gość do tej wyżej
tu nie ma wariatek pijących ocet, kup lewatywe w aptece i wlej se ten ocet w dupe to schudniesz

Gość amś
Hej, cały czas jestem z Wami, ale tydzień tak zabiegany, ze nie mam kiedy tu wchodzić. Nawet nie czytam Waszych postów. Jak tylko się uspokoi to wszystko to nadrobię. Dietę trzymam, tzn. mniej ż*** ;) Zanim zjem coś słodkiego to się dwa razy zastanowię i zazwyczaj rezygnuję. Co nie znaczy, że w ogóle nie jem słodyczy, ale nie w jakiś dużych ilościach.

Witam Was drogie dietowiczki! Jestem z Wami na MZ. Ostatnio troszke dalam czadu, wiec musze sie konkretnie wziac. Aktualnie siedze w pracy I Jem blonnik z musli a na lunch mam lososia, troche krewetek I salatke grecka. Mysle, ze to bedzie Tyle na dzis z konkretnego jedzenia Bo pozniej pewnie chlebki kruche moze z almette ;) w przyszlym tyg zaczynam cwiczyc. Min. 2 razy w tyg. Zalozenia sa, zobaczymy jak bedzie z ich realizacja ;) Pozdrawiam!

Witam, miło że się odzywacie :) Dzisiejsze zakupy skończyły się na zjedzeniu połowy bagietki czosnkowej unikam jasnego pieczywa ale tak mi zapachniało ;) na weekend kupiłam ulubione pistacje, szkoda że są takie drogie bo na przekąski idealne na diecie. Dzisiejsze menu: owsianka pół bagietki czosnkowej :( warzywa na patelnie z jajkiem sadzonym, pół miseczki zupy jarzynowej gruszka makrela wędzona plus 2 kromki chleba żytniego Wieczorem pokręcę hula hop, postaram się co drugi dzień kręcić wtedy gdy nie ćwiczę. Powodzenia dziewczyny :)

hej ja dziś mam wolne za sobotę i byłam u lekarza, nie dawno wróciłam poćwiczyłam na steperze 40 min , zjadłam późne bo około 12.30 3 małe kromki chleba z ziarnami z twarogiem, na obiadokolację mam warzywa na patelnie i może dorzucę do tego trochę filetu z kurczaka. jutro idę do pracy, ale w sobotę z reguły jest mniej pracy i idę na 08.00 więc wieczór wolny, a od poniedziałku znów na 12.00... ale to ostatni tydzień na popołudnie w tym roku :) zaraz poczytam co pisaliście

cześć dziewczyny, ja mam dzisiaj jakiś pechowy dzień, ale nawet nie chce mi się o tym pisać, w każdy razie jeśli chodzi o MŻ to ok. dzisiaj zjadłam tylko 2 tosty z wędzonym filetem, z indyka, serem light i pomidorem i i średniej wielkości ciastko, bo byłam moją chrześnicę odwiedzić i głupio było odmawiać, w każdym razie 1000 kcal nie przekroczyłam i nawet głodna nie jestem. Jutro zapowiada się impreza, więc będzie alkohol, mam nadzieję, że jednorazowe szaleństwo nie podniesie wagi. Teraz idę kręcić hula hopem, a Wam zycze miłego wieczoru:)

Gość mloda_00
hej dziewczyny. mogę sie doączyc?:( jestem załamana;( 2 miesiace nie jadłam słodyczy fast foodów i chipsów chodzilam 2 razy w tyg na fitness stanełam na wage i 1kg WIECEJ!!!!;( chce od poniedzialku przejsc na SB. co myslicie?

Witam Was drogie dietowiczki! Jestem z Wami na MZ. Ostatnio troszke dalam czadu, wiec musze sie konkretnie wziac. Aktualnie siedze w pracy I Jem blonnik z musli a na lunch mam lososia, troche krewetek I salatke grecka. Mysle, ze to bedzie Tyle na dzis z konkretnego jedzenia Bo pozniej pewnie chlebki kruche moze z almette ;) w przyszlym tyg zaczynam cwiczyc. Min. 2 razy w tyg. Zalozenia sa, zobaczymy jak bedzie z ich realizacja ;) Pozdrawiam!